Витамин В12 - тема 10

• 55 569
  • 848
  •   1
Отговори
# 210
Имам интерес към продукта от линка на sleek, ако някой иска да поръчаме заедно ще си разделим доставката от 8,90 евро

# 211
  • София
Аз имам интерес, ще ти пиша на ЛС.

# 212
Пропуснах да добавя, в случай, че не е станало ясно - таблетките са 240 и се приемат по предписание от производителя през ден. Това прави осигурен прием на добавката за 480 дни или близо година и половина.

Мисля за всеки с проблемен В12, това се явява едно доста стабилно и дългосрочно решение. На този фон, според мен цената изглежда незначителна.

За по-сериозен дефицит, препоръчвам всекидневен прием поне първия месец.

# 213
  • София
По принцип и аз поръчвам от този сайт, но до адрес на превозвач Габиели в Германия. За там над 49 EUR е безплатна доставката, а иначе е доста по-ниска. Габиели ми взимат по 3лв. на килограм.
Даже от там имам закъпена една опаковка в повече на детски мултивитамини. https://vitaminversand24.com/RF_Schlaufuchs
Ако някой се интересува я предлагам на закупената стойност 47лв.
Всичките добавки в сайта са с много висоо качество и добри форми. От техните ползвам витамини А, Е, С, Б12, Д, колаген и артишок за пречистване на черния дроб. Набелязала съм и други във времето.
С код HEALTH2023 се ползва и допълнителна отстъпка.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 13:15 от anita7

# 214
Здравейте! Пуснахме си с мъжа ми, за пръв път през живота ни, профилактично изследване на вит. В12. Резултатът - 238 и 237 pg/ml. Чак съм изненадана от съвпадението! Не сме вегетарианци и пушачи, ама гоним 70 г.  Оплаквания нямаме, но се притеснявам от евентуална деменция Sad. Желязо не сме изследвали, но хемоглобинът  ни е ОК.
Ще се консултирам и с личната лекарка, но все пак, ориентировъчно, какво бихте ни препоръчали - достъпно, бюджетно, без необходимост от допълнителни изследвания и редовно следене. В какви дози и за колко време? Може ли да се предозира или излишното се изхвърля?
Очевидно е, че не съм изчела десетте теми, но се надявам на някакви конкретни препоръки и  ви благодаря предварително!

# 215
Привет!

Резултатите са на мъж, 45+ години.
Ще започва да приема добавки за попълване на дефицитите.
Според вас има ли нужда първо от прием на желязо, защото ще приема В12 1000 мкг за около два месеца? Има ли вероятност да падне много стойността на желязото? /не е изследван феритин, хемоглобин 138/

# 216
Аз мисля, че като започне и фолат (защото и това е в дефицит) и ще се задържи желязото, тъй като фолата принципно повишава желязото. Не мисля, че е толкова ниско, но след време му направете контрола все пак.

# 217
Благодаря!
Да, и трите витамина ще приема, после контрола.

# 218
Ще записвам час при хематолог към д-р Дамянов съм се насочила, ако имате друго предложение бих го чула. Та въпроса ми е как е по-добре да пусна кръвни и да го посетя или първо при него и той вече да назначи конкретни изследвания?

# 219
Здравейте. Приемам 3 месеца B12 на Natural factors 1000mcg . Новите изследвания показаха спад от 440 на 320.
Дали да увелича на 2 таблетки дневно или да потърся друг продукт? Кой бихте ми препоръчали? Бременна съм в 30 г.с.

# 220
Здравейте. Приемам 3 месеца B12 на Natural factors 1000mcg . Новите изследвания показаха спад от 440 на 320.
Дали да увелича на 2 таблетки дневно или да потърся друг продукт? Кой бихте ми препоръчали? Бременна съм в 30 г.с.

Аз бих сменила продукта, за този специално съм казвала неведнъж, че на мен не ми вдига нивата и не съм доволна от него.

Ще записвам час при хематолог към д-р Дамянов съм се насочила, ако имате друго предложение бих го чула. Та въпроса ми е как е по-добре да пусна кръвни и да го посетя или първо при него и той вече да назначи конкретни изследвания?

Зависи за какво отиваш? В смисъл дали е нужно нещо по-специфично да се пусне.

# 221
mibobo, от кой си доволна, да пробвам и аз? Мислех си за спрея на Better you. Добър ли е?

# 222
Да, добър е стига за почти 2 месеца, също и подезичните на Солгар са добри, но тук са по-скъпи, ако можеш от айхърб.

# 223
При наличие на мутациите на MHTFR кои препарати като марка са най-удачни за употреба?

# 224

Ако е по въпрос свързан с В12, в която тема пишете, хематолог не може да назначи В12 по здравна каса, не се поема. В този смисъл е по-добре да си направите вие В12 (и В9) и с готов резултат да посетите хематолог.

Общи условия

Активация на акаунт