Витамин В12 - тема 10

• 55 490
  • 848
  •   1
Отговори
# 735
Имате ЖДА. Може да си вземете добавки, като желязо бисглицинат се толерира много добре от повечето хора.

# 736
Здравейте! ММ и с уроинфекция и ходи за кръв и урина. Пусна си по по подробни изследвания. Възможно ли е феритина да е толкова висок заради инфекцията? Желязото е критичен минимум. Хомоцистеин също ми се вижда висок

# 737
Здравейте, да попитам как приемате вит.Д и Б12? Взела съм на Better you и двата. Трябва ли да има интервал между тях? Също съм взела и вит.Ц. Благодаря предварително!

# 738
  • в моя гьол
Здравейте, да попитам как приемате вит.Д и Б12? Взела съм на Better you и двата. Трябва ли да има интервал между тях? Също съм взела и вит.Ц. Благодаря предварително!
Аз също съм на спрейчета. Б12 пръскам сутрин, Д и К2 - вечер. Не зная дали  правилно, но така свикнах и ми е удобно.

# 739
По спомен, витамин Д трябва да се приема с мазна храна ПРЕДИ обяд, защото влияеше по някакъв начин на мелатонина. Подробности не помня, но гледам да го спазвам.

# 740
Не е при всеки това, не знам защо. Имах колежка, която си вземаше наведнъж дозата или да са били два пъти в седмицата. Все вечер. Спеше без да я бърка, хем тя е от най-ранните пилета дето при всяка възможност си лягат преди 10 вечерта.
Но на други наистина пречи, просто трябва да обърне внимание човек и ако има промяна в съня, да го премести да не е вечерта.
Аз и Б витамини избягвам вечер, наумила съм си че се ококорвам от тях Grinning
Вечер ми е само магнезият, виж той вече помага да спи човек по-хубаво.

# 741
Здравейте! ММ и с уроинфекция и ходи за кръв и урина. Пусна си по по подробни изследвания. Възможно ли е феритина да е толкова висок заради инфекцията? Желязото е критичен минимум. Хомоцистеин също ми се вижда висок
Не само, че е възможно, а е най-вероятният причинител. Б9 и Б12 са леко занижени, може да ги вдигне, за да види дали хомоцистеинът ще падне.

D и Б12 могат заедно, но Ц и Б12 най-оптимално е да имат отстояние от около 2ч.

# 742
Ама не става дума за това дали може да спи. Това е хормон, жлезите с вътр. секреция си имат някакъв цикъл на отделяне на хормоните и са логически свързани като действие и взаимодействие.
Но разбира се, тялото си е нейно, така е решила.

# 743
Здравейте, пуснах на момчето ми ( 3г 7м) изследване на вит Б12 и Д, витамин Б12 е 423,1 pmol/L, референтни на Синево 145-569,
витамин Д е 28,83 ng/mL- не е достатъчен ще поръчвам спрей.
Каква е нормата за Б12 и Д за тази възраст?
Проблемът при него е че не говори( има малък набор от думи/срички които казва.

# 744
  • В центъра на моретата
Здравейте, моля за коментар на стойностите на Б12. Става въпрос за 16 г. момиче. На ниско въглехидратно  хранене е, добавки не приема. През февруари стийностите бяха в норма.

Качвам и изследване от следващия ден от друга лаборатория. Стойностите се различават от предходните, но въпреки всичко е пак висока стойността на В12.
На какво би могло да се дължи и трябва ли нещо друго да изследваме? Моля за мнението ви?

# 745
Здравейте, пуснах на момчето ми ( 3г 7м) изследване на вит Б12 и Д, витамин Б12 е 423,1 pmol/L, референтни на Синево 145-569,
витамин Д е 28,83 ng/mL- не е достатъчен ще поръчвам спрей.
Каква е нормата за Б12 и Д за тази възраст?
Проблемът при него е че не говори( има малък набор от думи/срички които казва.
Б12 е добре.
"Д" е препоръчително да е над 50нг/мл.
zaek, изследванията са добри, Б12 не следва да го мислите по никакъв начин, но желязото е ниско, което е в начална фаза на ЖЗА. Бих съветвал да вдигнете него, като качите феритина на 70-100+.

Минимумът препоръчителен "Д" е 50нг/мл+.

Като цяло добри изследвания, без нещо притеснително.

# 746
Здравейте, след продължителна проява на симптоми като умора, раздразнителност, дори лека депресия, реших да пусна профилактични изследвания.

От прочетеното разбирам, че вит Д и Б12 са в лек дефицит. Според личния лекар стойностите са добри и ми изписа витамини на допелхерц. Според вас това достатъчно ли е за попълване на липсите, или е желателно да приемам и допълнително вит. Б12? Имам от преди на natural factors, мога ли да го комбинирам с тях и за колко време евентуално? Притеснява ме да не предозирам, ако изобщо това е възможно.

# 747
Здравейте. Препоръчайте б12 за дете на 2г.6м. Повечето, които намирам са за над 3 години, също да е метилкобаламин, тъй като аз имам мутация и не усвоявам другата форма, мисля, че и той би могъл да е наследил от мен

# 748
Здравейте. Препоръчайте б12 за дете на 2г.6м. Повечето, които намирам са за над 3 години, също да е метилкобаламин, тъй като аз имам мутация и не усвоявам другата форма, мисля, че и той би могъл да е наследил от мен
Те повечето са за над 3 годишна възраст. Дъщеря ми е на 2 годинки и приема В 12 под формата на спрей(метил). Схемата обаче я дозира лекар според резулатите от кръвното изследването на В12. На нас детски хематолог ни назначи прием на витамина. Ако искате се консултирайте дори онлайн,за да може да се определи дозировката за Вашето дете
https://remedium.bg/vitamin-v12-detsa-sprey-25ml-vegavero-071411/p

# 749
Здравейте! Някой имал ли е симптоми при по високи дози на Д3+К2? От няколко дена пия по 20 000 единици и имам световъртеж и главоболие. Дали може да е от това?

Общи условия

Активация на акаунт