Витамин В12 - тема 10

• 55 552
  • 848
  •   1
Отговори
# 135
Хематолога е д-р Веселина  Иванова.аз съм същата работа с болките вече повече от година ..ту кръст,крака,ръце,ребра ...най ме мъчи гръдния отдел понякога болката е сковаваща,режеща и спираща дъха

# 136

А някой нещо за желязото и феритина дали може да ми каже ?

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 12:02 от mal1na

# 137

Те са ви добре, но имате бактерии в урината както и епителни клетки, което навежда на мисълта, че пробата не е взета правилно и са попаднали бактерии. Задължително повторете, само урина, като се постараете да си направите тоалет и предадете правилно взета проба. Ако и при нея излязат бактерии, значи имате инфекция, което ще наложи урина с антибиограма за да се идентифицират бактериите и тяхната резистентност към отделните медикаменти.

Ако сте уверена, че пробата ви е 'чиста', директно повторете теста с антибиограма.

# 138

Те са ви добре, но имате бактерии в урината както и епителни клетки, което навежда на мисълта, че пробата не е взета правилно и са попаднали бактерии. Задължително повторете, само урина, като се постараете да си направите тоалет и предадете правилно взета проба. Ако и при нея излязат бактерии, значи имате инфекция, което ще наложи урина с антибиограма за да се идентифицират бактериите и тяхната резистентност към отделните медикаменти.

Ако сте уверена, че пробата ви е 'чиста', директно повторете теста с антибиограма.
Имах бактерия и я лекувах, но от много четене останах с обеждението, че са ниски и за това питам.

# 139
В такъв случай бактерията или не е излекувана или се е появила наново или друг вид. Направете си антиобиограма пак.

# 140
Здравейте отново,

Бихте ли препоръчали добър хематолог от приложението Healee за онлайн консултация и някой правил ли си е такава и доволен ли е?

Благодаря Ви предварително.

# 141
mal1na феритина е малко нисък, но желязото категорично не е даже е на ръба да е високо, вероятно не се разпределя правилно в организма и затова не се натрупва като запас (феритин).
Инсулина е висок.

mixobo мисля, че малко по -нагоре препоръчаха име

# 142
mal1na феритина е малко нисък, но желязото категорично не е даже е на ръба да е високо, вероятно не се разпределя правилно в организма и затова не се натрупва като запас (феритин).
Инсулина е висок.

mixobo мисля, че малко по -нагоре препоръчаха име
В някакъв ужас съм с това разчитане. За една седмица три пъти се изследва този инсулин. Първия път беше 8, след два дни беше този резултат и на др седмица беше 5. Без да съм променяла нищо. Казаха че може от стрес да бил варирал. Или от храната предишния ден. В момемента изпитвам болка по мусколите на бедрата все едно имам температура, ама нямам. Болки по гърба, слизат към бъбреците все едно и пак се качват на горе. Радко при вдишване получавам бодежи  под гърдите ... междуребрена невралгия. И липса на апетит. За няколко месеца пт 56 кг станах 46 кг. Търся причина и не намирам. Гледа ме невролог, чакам за гастро. Но никой нищо. Пия витамин д, б12 и фолат от месец. Не знам дали трябва да включа още нещо. Чувствам се физически изтощена и не мога да намеря причината. Постоянно с болка някъде. И определено съм с най обострена болка преди цикъл. Има ли др такъв страдалник като мен.

# 143
mal1na, вземаш ли някакви лекарства? Може нещо да не ти понася.

# 144
А от косопад страдате ли? Мен това много ме мъчи, беше спрял, но сега пак се активира

# 145
Здравейте! Моля за съдеъствие! Синът ми е на 14г -футболист, с много алергии. Храната му е ограничена-основно риба и месо. Приемаше години наред витамини, последно тинейджърски
, със съдържание на вит B12 - 2µg. Не ги е приемал от 1-2 седмица. Днес пуснах профилактични изследвания, за първи път на въпросният витамин и се оказа завишен… Моля за мнение!

# 146
1-2 седмици е малко време, за В12 е хубаво да се изследва без прием от поне 20 дни. Смятам, че лекото завишение е от витамините, но и да не е, не е фатално, за децата се целят по-високи стойности на витамина, така че не се тревожете.

# 147
  • Sofia
За възрастен човек/80год/с резултат 109,какъв В12 е добре да приема?
Преди 3-4год.беше на инжекции,но сега няма как,не излиза навън.

# 148
Желязото му как е, че при възрастните и то често е ниско.
Иначе подезични таблетки, спрей за уста

# 149
1-2 седмици е малко време, за В12 е хубаво да се изследва без прием от поне 20 дни. Смятам, че лекото завишение е от витамините, но и да не е, не е фатално, за децата се целят по-високи стойности на витамина, така че не се тревожете.
Благодаря за отговора! Много се притесних, ще пуснем контрола след месец!

Общи условия

Активация на акаунт