Витамин В12 - тема 10

• 54 309
  • 848
  •   2
Отговори
# 765
Правена ли е почивка преди изследването?
Моят хомоцистеин стигна много прилични нива, след като започнах да приемам метилиран б комплекс. Преди да почна прием на б комплекс беше 8.6, след 3-4 месеца прием стана 5.5. Преди това бях приемала само б9.

# 766
Почивката е около седмица. А останалите витамини, които също са метилирани също ги взимам от поне 3-4 месеца, даже повече ако броя предишни почивки. Като цяло мога да кажа, че периода е повече е от година. Но в началото си бяха доста по-ниски. След това смених препаратите и вече доста по-осезаемо се промениха стойностите. Даже вчера бях на ендокринолог и лекарката ме посъветва да направя почивка, защото са доста високи стойностите.
Правена ли е почивка преди изследването?
Моят хомоцистеин стигна много прилични нива, след като започнах да приемам метилиран б комплекс. Преди да почна прием на б комплекс беше 8.6, след 3-4 месеца прием стана 5.5. Преди това бях приемала само б9.

# 767
За Б витамините, когато ще има контрола, се прави по-голяма почивка от 20 дни, а най-добре месец. Стига да не си бременна, тогава не се спират.

# 768
Почивката преди изследване е 3 месеца - така ми каза д-р Кадъм.

Това въобще не е висок хомоцистеин, в норма е и двата пъти. Моят е 42.

# 769
Здравейте,
пуснах профилактични изследвания + Б12. Очаквах да е нисък, не съм приемала никакви добавки, които да го съдържат, но въпреки това излезе доста висок.
Възможно ли е да е техническа грешка?

Проверете си черния дроб (не виждам пуснати чернодробни) и контрола на Б12.
Вит. Д е нисък.

# 770
На мен хематолог ми е казвала, че оптималната стойност на хомоцистеина е 7.

# 771
Това не означава, че хомоцитеин 10, при референтна 12, е висок и има нужда от смъкване, както е писала WitherWings.

# 772
На 4ти съм на хематалог, от миналата седмица изследванията ми са много зле, анемия, феритин 7,99, желязо, хемоглобин и т.н. След изследванията бях и в цикъл, средно обилен в сравнение с миналия месец. И от страх започнах да пия Фероглобин със следният състав .
Мисля си обаче и ако докторът ми пусне изследвания няма да са реални или с 4-5 хапчета няма да окаже кой знае какво влияние? Какво е вашвто мнение

# 773
Това не означава, че хомоцитеин 10, при референтна 12, е висок и има нужда от смъкване, както е писала WitherWings.

Стойността е в референтните граници, но е висока, въпреки това. В моя случай, аз се подготвям за бременност и понеже последно ходих на ендокринолог, лекарката ме посъветва да се консултирам и с хематолог. Тя също каза, че тази стойност е висока. Писах тук, ако някой може да помогне с препоръки преди това. Аз на консултация все пак ще отида.

# 774
Виж на 1-ва страница, първия пост. Там има линкове и цитати, които съм давала и за хомоцистеина. Да не ги преповтарям. За увеличаване на хци има няколко причини - генетична мутация с неусвояване на фолиева к-на, увреда на лигавицата на стомаха, някои лекарства. Не си спомням имаше ли и други.

# 775
Отдаван не съм писала, виждам че обсъждате хомоцистеина.
Аз и дъщеря ми сме били пациенти на д-р Кадъм, тя винаги ни е карала да го поддържаме под 5.
С приема на Б12,той пада,друго което ни е карала да приемаме за по-бързо падане е Омега 3 и 6 от храните препоръчваше много авокадо.
И малко за мен, от както д-р Кадъм почина за себе си не съм ходила на лекар, общо взето тя ме научи да чувам сигналите на тялото си.Пускам си от време на време изследвания и регулирам според тях.Преди около година и малко Б12 беше паднало около 280 единици ,ей така от нищото, знам си дозата, знам си препаратите, но уви не успях да го вдигна и си вкарах инжекции хидрокси от Сърбия.С изследвания и прием, установих че 1 инжекция на 3 м. ми е ок.( С нея успявам да вдигна около 680 pg/ml,със спрей или хапчета вдигам до към 480 макс.).
От началото на годината дали от много стрес,въпреки че се старая да го контролирам, всичките ми симптоми започнаха да се обострят, въпреки че продължавам с прием,следене и тн.,като се добавиха и нови симптоми,което започна много сериозно да ми пречи на ежедневието.
Тъй като генетичната ми мутация в MTHFR,   теоретично не предразполага за чак такъв проблем с Б 12,а с фолиевата(там реално нямам голяма "драма") имам препоръка за взимане на хистологичен материал от стомаха.Намерих доктор, който да се съгласи да го направи и идната седмица имам дата за процедурата.
Питането ми е :Има ли дама, която си е правила, на която са открили нещо, която има проведено лечение и вижда някакво подобрение?
Реално ще го правя под упойка и въпреки, че имам 7-8 такива, с всяка следваща ме хваща все повече страх и имам нужда от малко окуражаване.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 22:52 от bebeshok0326

# 776
Ако говорим за гастроскопия, тя се прави бързо и упойката е "лека". Правих колоно и гастро едновременно. Все едно изобщо не са ме упоявали. При мен се оказа атрофичен гастрит, така,че за откриването и лечението не мога да съм полезна.

# 777
Да,за това става въпрос.Относно упойката,предполагам,че е лека,реално цялата работа е за кратко време.Въпрос на психика е,както казах,имала съм 7-8 упоийки(епидорална,пълна,венозна),просто при една от интервенциите ме бяха пощадили и имам кофти спомен по-скоро от паника,не от нещо друго,но ще мине и това.
Не са ли ви лекували?До колкото знам се изписват антибиотици или лекарства за намаляване на киселината в стомаха.

# 778
Изписват се инхибитори на протонната помпа. Но те май бяха от увеличаващите хомоцистеина.

# 779
Ако говорим за гастроскопия, тя се прави бързо и упойката е "лека". Правих колоно и гастро едновременно. Все едно изобщо не са ме упоявали. При мен се оказа атрофичен гастрит, така,че за откриването и лечението не мога да съм полезна.

Чела съм за атрофичния гастрит много страшни нещата  И на мен ми е поставена такава диагноза ( имам чувство че вече е "модерна") но при мен е  база над нормени париентални антитела
Вие на колко години сте, защото това е заболяване при лица на възраст.
Пишете на л.с ако искате.

Общи условия

Активация на акаунт