История с бивша колежка

• 17 908
  • 516
  •   1
Отговори
# 75
Не мога да отрека, че аз съм несигурен човек и това се отразява на възприятията ми.

Също така и знам, че аз самата бих поканила мъж на кафе само ако го харесвам като мъж.
Особено някой бивш колега, не да речем приятел от детството.

Така че важното е да си намериш някой, с който мислите еднакво.

# 76
  • София
Служебните!

# 77
Не мога да си представя да водя живот като този на авторката. Постоянно съмнения, постоянно подозрения. Явно не могат да седнат да се разберат като големи хора и да видят къде се корени проблемът.

# 78
Попитала го е какво е правил в свободното време и той и е отговорил - "нищо особено".

# 79
Отговарям на първия пост- искал е да си спести една камара обяснения и вероятно драми. Нищо тревожно няма според мен, ако е искал нещо с тази колежка, нямаше да обявява срещата им на всеослушание

# 80
  • София
Не мога да отрека, че аз съм несигурен човек и това се отразява на възприятията ми.

Също така и знам, че аз самата бих поканила мъж на кафе само ако го харесвам като мъж.

Хубаво е че си наясно с това и наистина дано и партньора ти е на същото мнение и да се разбирате.😊
Неприятно е обаче с такъв човек във връзка по принцип, може да се стигне да загубиш качествен човек заради несигурност и необоснована ревност.
Не знам какъв й е случая на авторката или кои са предишните й теми, но да вземе да говори с него, вместо да му дебне чатовете.

# 81

Хубаво е че си наясно с това и наистина дано и партньора ти е на същото мнение и да се разбирате.😊
Неприятно е обаче с такъв човек във връзка по принцип, може да се стигне да загубиш качествен човек заради несигурност и необоснована ревност.
Не знам какъв й е случая на авторката или кои са предишните й теми, но да вземе да говори с него, вместо да му дебне чатовете.

да, за всичко ако си открит е по-лесно.
Аз на нейно място щях да си призная за чата, че съм ревнива и ако може следващия път да ми каже като излиза с жена на кафе.

# 82
Техните отношения не предполагат честни разговори. Не знам защо изобщо се предлага като вариант някакво 'признаване' и прочее.

# 83
  • София
Да го хване за ушите тогава!😂 Ще пие той кафе с бивши колежки и ще чати, нИ го е срам!

# 84
Може би авторката не усеща вече любов от мъжа си и затова е толкова несигурна.

# 85
Абе, не е съвсем така. Планирано и обмислено излизане с бивша колежка, хвалба пред приятелите, премълчаване на случая ...
Друг е въпросът, че болезнената ревност си е болест. Но може и да не е съвсем без основание. Може.
Вълнуващо е да се срещнеш с обект на (някакво) желание. Какви пътища се отварят, само засегнатите си знаят.
С което искам да кажа, едно на ум Wink

# 86
  • Melmak
Ако колегата беше мъж, нямаше да има нищо странно да прати снимка в общия чат. Много пъти ни се е случвало, с бивш екип като се съберем дори двама колеги и да пратим някое селфи в общия чат.

Да излезеш с колега от противоположния пол, егати престъплението.

Дебненето води до стрес. С ревнивец трудно се живее. Винаги ще мисли, че има нещо скрито. Ако жената не беше ревнива, мъжът нямаше да крие за кафето с колежката. Аз с много бивши и настоящи колеги съм близка, ако мисля за всичките кафета, обеди и вечери, които сме имали, значи съм най-неверната жена на света.

# 87
Вие си съдите по вас, вашите мъже и вашите отношения.
Жената каза, че не е споменавал колежката. Спомена и, че е по-затворен тип, който не би поел инициатива да се уговаря за такива срещи. Тоест тя се чуди сега колежката близка ли му е била(без тя да знае), дали не потдържат връзка някаква, или има някакви неосъществени симпатии и мераци към нея.
Не разбирам ревността, но разбирам частта с чуденето. Има контактни мъже, които се виждат с много хора. Моят например, точно никога не би се уговорил да пие кафе с някой, който му е бивш колега(жена/мъж), а не му е приятел. Би се прибрал, ако е свършил по-рано работата или би си легнал в стаята по-рано, за да се възползва от случая да се наспи.

# 88
Ако той предпочита да излиза на кафе с други, а не с жена си е проблем. Иначе не, ама това тя си знае, как са им отношенията и как им протича ежедневието, усещат ли се липси...

# 89
  • София
Габонка, успокой се.
Понеже често пътувам командировки, за разлика от съпруга ми, мога да ти кажа, че хич не е онова, което си мислиш. Целодневно си на педал, ставаш много рано, лягаш си късно заради бизнес събития. Обикновено след командировка поне 2 дена мога само да спя, за да се възтановя от изтощението.

Нямаш никакви поводи за притеснения. Зависи каква е била културата в компанията, винаги, когато съм на място, където имам хора, с които съм била близка се обаждам. Понякога се виждаме, понякога не. По-често не, но и те се обаждат, когато са в България. За твой ужас, мен ме канят директно на вечери, мога да те уверя, че добрите нрави се спазват на повече от 100% без да има дори най-малък намек за флирт или подобно нещо.
При мен е още по-зле, защото от България заминавам с минимум 2-3 колеги, рекордът е 13. Мъжът ми знае, не съм крила, но виждам, че него вече съвсем не го интересува.

Казвам ти всичко това, защото е нормално човек да поддържа контакти със себеподобни. В критични ситуации именно бивши колеги са ми помагали - включително (тогава бях сама по изключение) при отменен полет и буря дойде от 150 км да ме вземе от летището и да ме закара до хотела, защото се беше притеснил, че може да нямам пари за такси.

Общи условия

Активация на акаунт