История с бивша колежка

• 17 876
  • 516
  •   1
Отговори
# 60
Човек си мисли за другите това, което сам би направил.

Повечето хора, които са ревниви извън нормални граници, подслушват, ровят, търсят, шпионират, всъщност имат някакъв страх от изоставяне, страх, че не са достатъчно ценни и ще бъдат заменени. Това може да е свързано с бивш партньор, може да е свързано и с някой от родителите.
Дори да няма нищо такова в настоящата връзка, мозъкът им ги саботира и ги води към разрушително поведение.

Така че не е точно аз изневерявам и затова ревнувам другия.

# 61
А, чакай, ти беше с мъжа, който се бъзика за любовници.
Не знам как живееш в този вечен цирк - той се шегува да си хване нещо странично, ти го дебнеш... Съкращавате си живота излишно.
Защо не се разведеш?

# 62
  • София
Рядко ще се случи да кажа такова нещо, но тук е прав човека да не дава отчет за кафето. Авторката от мухата слон прави. За всяко нещо подозрения и обяснения, няма нужда! Аз с такъв партньор не бих могла да съжителствам дългосрочно.

# 63
Флирт би било да работят на едно място и да я покани отделно от другите.
В случая тя е далеч, не се виждат по друг повод. Те няма как да поддържат по друг начин отношения.
Нима никога не се виждате с хора, които са ви симпатични, но живеят в друг град или държава, когато попаднете там?
Наистина ли отрязвате всички от живота ви, които са далеч, защото няма кой да свидетелства, че виждането ви е невинно?
Или пък ви е толкова слаб ангелът, че не може да се сдържате?
Ужас.
При това ние сме от двойките, които са залепени като ваденки, но не би ми хрумнало подобно подозрение.
Освен ако не прехвърлям свои евентуални действия върху партньора или не си го познавам, че е от типа, дето не могат да си държат гащите вързани (тогава пък нямаше да бъда с него).

Ами никога не би ми хрумнало да се виждам с приятел от друг град на саме.
Но и до сега всичките ми самотни приятели без изключение са проявявали интерес към мен в последствие и нямам желание вече да рискувам.

Като човек е ревнив, си остав а такъв, не мисля, че може да се промени.
А не е трудно да си открит и да кажеш “Отивам на кафе със Светла, нали е ок”
и тогава ето ти искреност, доверие, ревнивия е спокоен

# 64
  • София
TheSickn3ss, вие не живеехте ли с проекто- любимия в отделни държави? С никого ли не се виждаш или само с жени може?

# 65
Не, обявяването на кафето със Светлана няма да успокои ревнивия. Даже може да цъфне и той, случайно минаващ. Или да напише сто съобщения/да звънне 5 пъти на милото докато е на кафе със Светлана. Да разгледа профила й в социалните мрежи и да преброи всички лайкове и дали сред тях няма на милото.
Мозъкът на ревнивия човек работи по съвсем различни схеми.

# 66
Явно нямате приятели 😃 Въобще не виждам драмата в това да се видиш с приятел... На саме.. Та да да дааам. Винаги по 3-4ма ли да св срещаме, с пазачи 😂

# 67
Ами никога не би ми хрумнало да се виждам с приятел от друг град на саме.
Само с чапероне или се включва и колан за девственост?

# 68
TheSickn3ss, вие не живеехте ли с проекто- любимия в отделни държави? С никого ли не се виждаш или само с жени може?

Наистина не се виждам с мъже на саме когато съм във връзка.
Просто не ми се струва редно.

Винаги съм на принципа да се държа както искам да се държат с мен.Не ми е приятно гаджето ми да кани жени на кафе/кино/вечеря

Ако има чаперони може Grinning

# 69
  • София

Наистина не се виждам с мъже на саме когато съм във връзка.
Просто не ми се струва редно.

Винаги съм на принципа да се държа както искам да се държат с мен.Не ми е приятно гаджето ми да кани жени на кафе/кино/вечеря

Ако има чаперони може Grinning

Ясно. Няма лошо, ако и партньора ти е на същата вълна. Аз не мога да си представя такъв начин на живот, при който кафе с човек = флирт/изневяра, но хората сме различни.

# 70
  • София
Аз пък имам приятели (състуденти, съученици, бивши колеги и от двата пола), живеещи на различни места (Пловдив, Ямбол, Русе, Варна, Лондон, Копенхаген, Виена, Солун и т.н.). Когато съм там, винаги се виждаме. Понякога сама, понякога със съпруга ми, понякога с друг човек, с който пътувам. Даже съпругът ми, когато е с мен, умишлено си намира друго занимание за няколко часа, за да ни остави да се наприказваме спокойно. И приятели, които си идват веднъж на 1-2 г.винаги се обаждат да пием по кафе.
Никога не се е случвало някой да премине границата на приятелското общуване.
Всъщност, изключително опасно е да ограничаваш общуването само до партньора (казвам го съвсем отговорно и като човек във връзка от 30 години и почти 24/7 заедно със съпруга ми).

# 71
  • София
От толкова ограничаване, накрая ще се постигне обратен ефект. Въобще не ми влиза в представата за здравословна връзка да не смееш да се видиш с приятел, щото можело нещо си. Всичко може, но нали уж сме отговорни, зрели хора, наясно със себе си. Виж, ако си знаеш, че ти е слаб ангелът е друго, но наистина трябва да се изговарят тези неща.

# 72
На мен ми се струва странно, мъжът ми да крие, че е пил кафе с колежка в друг град. Ако го попитам и ме излъже също.

Не сме ревниви и се срещаме с други хора - колеги, приятели, съученици. Но знаем за тях. (даже и задочно, без да сме ги виждали). Бих се учудила, ако не сме говорили за Вероника, не му е била близка и не са излизали на кафе, докато са работили заедно.
Но само това, ще се учудя. Не бих обърнала голямо внимание. Но не съм ревнива, а и мъжът ми няма да скрие. Та не знам, ако бях, какво бих си помислила.

# 73
  • София
Аз така и не разбрах как е реагирал мъжът, когато авторката го е попитала. Или още не го е питала, а първо си разиграва сценарии.

# 74
Аз така и не разбрах как е реагирал мъжът, когато авторката го е попитала. Или още не го е питала, а първо си разиграва сценарии.

Как да го попита, като му е ровила тайно в чатовете.....

Общи условия

Активация на акаунт