История с бивша колежка

• 17 916
  • 516
  •   1
Отговори
# 435
  • Далечният изток
Еми... Аз го писах още преди седмица...
Може да се перифразира оня лаф Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар в Като се знам как се занасям по колега, ме е страх мъжът ми като пие кафе с колежка...

# 436
В моя защита ще кажа, че аз кафе с него не съм пила, макар че много ми се искаше Simple Smile
Вие за толкова години брак или връзка, не сте ли си харесвали някой? Въпросът е дали ще се поддадеш (или по-точно предадеш) на желанието за нещо повече.

# 437
И нали мъжът ти не се е поддал? Или кафето се смята за поддаване?

# 438
В моя защита ще кажа, че аз кафе с него не съм пила, макар че много ми се искаше Simple Smile 
Туй кафе ще да е някакво, направо от маркуча.

# 439
Ако беше пила кафе с колегата, пак ли така щеше да реагираш на кафето на мъжа ти с колежката?

# 440
  • София
Че тя ако беше пила кафе, нямаше да спре до кафето. Затова очаква същото, че се е случило.

# 441
  • София
Не знам кой трябва да ревнува в тоя брак…

# 442
Авторке, в твоя случай по-добре заложи на максимата "да не се дебнем за да не се хванем".

# 443
Странна логика се появява тука - значи авторката си призна, че е харесвала колега, но не е излизала с него.
Вие се надпреварвате да й казвате как тя нямало да спре до кафето. А откъде увереността, че мъжът й пък ще спре до кафето?

Може да не харесва бившата колежка, а може и да я харесва. Той не пише в темата като авторката.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 20:16 от Linda*kiss

# 444
  • София
Линда, прочети темата за колегата и ще разбереш защо не сме ок с двойния аршин на авторката.

# 445
  • София
Много вероятности, едно решение.
Ама друго е да не ти стиска, нали.

# 446
Прегледах отгоре-отгоре темата за колегата. Не видях нищо смущаващо или фрапантно. Харесала си е някакъв колега, нищо не са правили, нищо не е предприемала. Колегата може изобщо да не знае за нейния интерес. Сякаш не се случват такива неща в живота - важното в крайна сметка е да не правиш нищо зад гърба на партньора си. Увлечението ще мине.

# 447
  • София
Така, де.

# 448
  • София
Точно там е ключето. "Късмет" е,че колегата е нямал намерения. Ако имаше, тя нямаше да да пропусне и хич нямаше да се сети, че има мъж.
Тя наистина не е изневерила, но и за мъжа й няма доказателства за каквито и да е намерения към колежката, камо ли за изневяра.

# 449
Идеята е, че вие не знаете реално какви ги мисли мъжът й, той не пише като нея във форума. Ако знаехте, че и той харесва колежката (както тя колегата) и му е било приятно да пие кафе като първа стъпка, дали щяхте да я изкарате маниакално ревнива?
Тя си признава, че е ревнива. Но в конкретния случай има някакви основания. Разбира се предвид, че не усеща промяна в поведението на мъжа й, може би не е редно да прекалява с тормоза над себе си или с драмите към него.

Има разминавания в логиката, която прилагате към него и към нея.

Общи условия

Активация на акаунт