Дългото чакане след трансфер – тема 107

• 45 123
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,

може ли някоя от вас , която е със заповед на ЕЦ да ми обясни дали заедно с 4-те пункции са включени и 4 трансфера или трансферите се плащат ?

# 571
Доколкото знам, 1 заповед покрива една пункция и 1 свеж/ 1 замразен трансфер (ако свежият е неуспешен). Ако няма успех, документи се подават отново. Поне така беше миналата година, освен ако няма промяна

# 572
Доколкото знам, 1 заповед покрива една пункция и 1 свеж/ 1 замразен трансфер (ако свежият е неуспешен). Ако няма успех, документи се подават отново. Поне така беше миналата година, освен ако няма промяна

A дали се повтарят наново изследванията или те са приложени вече от първият път...

# 573

Да, така е , но това е когато има стимулация, а на ЕЦ нещата са по друг начин , имаш право на 4 пункции след като няма лекарства.

# 574
Здравейте,

може ли някоя от вас , която е със заповед на ЕЦ да ми обясни дали заедно с 4-те пункции са включени и 4 трансфера или трансферите се плащат ?

В сайта е описано подробно - правите четири пункции, оплождате и замразявате. Един трансфер ви се поема след като приключите с пункциите. Плащат ви се обаче само прегледите. Хормони, лекарства си ги поемате вие.

# 575
Минавам само да кажа, че си направих тест и резултатът е 0. Драмата ми приключи. Нямам повече замразени ембриони, така че ще се започва всичко отначало. До сега бях в клиниката в Тутракан, но сега се замислям дали да продължа там, или да потърся друг лекар. От Варна съм. Можете ли да ми дадете съвет за друг лекар/клиника?

# 576
Минавам само да кажа, че си направих тест и резултатът е 0. Драмата ми приключи. Нямам повече замразени ембриони, така че ще се започва всичко отначало. До сега бях в клиниката в Тутракан, но сега се замислям дали да продължа там, или да потърся друг лекар. От Варна съм. Можете ли да ми дадете съвет за друг лекар/клиника?

Много съжалявам! Знам, че е трудно, но трябва да продължаваме битката. Какво казват лекарите за неуспеха, ембрионите изследвани ли са?
Моите опити в БГ са 2 и след втория бях сигурна, че ще сменя клиниката. Ние решихме повече да не си го причиняваме това и се насочихме директно към Истанбул. Това е лично мое мнение и само ходилите в Турция биха ме разбрали за разликата с тукашните клиники.
В момента и аз чакам да дойде деня за теста след опита ни в Истанбул, който ни е трети и надявам се последен. Успокоявам се единствено, че поне там успяхме и да замразим здрави ембриончета и няма да се налага пак стимулация. Отплеснах се в обяснения, но мисълта ми беше да не губите надежда и да прецените доколко можете да понесете още. Пожелавам успех!

# 577
Напълно подкрепям мнението на Лолита. Разликата между клиниките в България и Турция са огромни. Отношението към пациента и техните близки е на светлинни години спрямо нашите....Аз нямам опит с репродуктивни специалисти в Турция, тъй като не съм омъжена и там ако не си в двойка и нямаш брак, не става. Но, поради друг медицински проблем в семейството ми, се наложи да се оперира един от най-близките ми хора в Турция...В България щяха да го обезобразят, бяхме ходили на над 5 различни величия, все професори и тн....Най-накрая ни падна пердето си свихме чуковете към Турция. Съжаление никакво. Просто бяхме удивени от професионалното отношение и апаратурата. На ваше място, ако бях в двойка, нямаше да си помисля за БГ...
А ако нямате тази възможност, прочетет из нета, в София има десетки клиники....

# 578
Били сме и в Турция. Мъжа ми е с азооспермия. В Турция му правиха микротесе,  прп-терапия, беше на хормонална терапия няколко месеца, но не откриха нито един сперматозоид. Развиват се до втори стадий. Казаха, че нищо не могат да направят. Варианта ми е донор, а там не извършват инвитро с донор, за това отново се върнахме в България. И сега не знаем на къде да се насочим вече..

# 579
Били сме и в Турция. Мъжа ми е с азооспермия. В Турция му правиха микротесе,  прп-терапия, беше на хормонална терапия няколко месеца, но не откриха нито един сперматозоид. Развиват се до втори стадий. Казаха, че нищо не могат да направят. Варианта ми е донор, а там не извършват инвитро с донор, за това отново се върнахме в България. И сега не знаем на къде да се насочим вече..

Разбирам! Дано някоя дама се включи с препоръка към вас и при следващия опит да имате успех.

# 580
Аз бих препоръчала МЦАР Варна и д-р Симона Анжел. Ако имате въпроси можете да ми пишете. Имам два опита неуспешни в друга клиника и пътувам по 600км и първи опит засега успешен ,имаме и замразени . Тежък мъжки фактор

# 581
Турците са страхотни търговци. Не случайно са водещи в медицинския туризъм - зъби, пластични операции, инвитро, онкология. Разровете се в чуждестрани форуми (на английски), нещата не са толкова розови, колкото ги описват платените писачи по форуми и фейсбук групи. За съжаление имам редица близки и познати, които си изпатиха,  подведени от доброто отношение. Има и добри специалисти, разбира се. Но Турция не е панацея.

# 582
  • Варна
Много съжалявам за резултата, аз бих препоръчала МЦАР Варна, всички на 7 етаж са много отдадени на работата си и големи професионалисти, работят в екип, имала съм досег с всеки един от лекарите. Аз съм с първи опит там, засега успешен. Стискам палци на всички, успех ! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 11:52 от denyMM

# 583
Направихме трансфера вчера, сега идва дългото чакане. От днес съм със симптоми все едно, че ще ми идва, т.е някакво напрежение, дали е от терапията не знам, но ми е притеснено

# 584
Здравейте, подарявам неотваряна кутия Клексан 0.6. Срокът на годност е до 02.2025г. Ако някой има интерес може да ми пише 😊

Общи условия

Активация на акаунт