Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 38 877
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Защото не съм раждала и моя ендокринолог ме кара да се стремя да го поддържам около 1. Не го качвам с 25мг, а с 12,5. Тоест опитах на 75мг половинката и след няколко дни започвам да усещам този дискомфорт.

# 121
( изхвърлих сапуни,шампоани,кремове...
А с какво ги заместваш?

, Недялков ами изписа нещо друго, с което да чистим естрогена, но не знам кое беше точно, че пия една камара добавки.
Може ли като се сетиш коя е, да я напишеш 🤔

# 122
  • София
Здравейте! След като тази година ми откриха Хашимото, реших при годишните изследвания на децата да пусна и TSH. На сина ми е на горна граница, а на дъщеря ми е 6.39 при горна граница 4.30. В интерес на истината съм малко скептична точно в това изследване, което беше като част от пакет с още сто неща, т.к. и на мен неотдавна също ми излезе два пъти по-висока стойност, в сравнение с такава в самостоятелно изследване седмица по-късно. Все пак искам да посетим ендокринолог и ще пусна пълен пакет хормони. Може ли да ми препоръчате детски такъв. Дъщеря ми е на 13 години, синът ми е на 16

# 123
  • София
, Недялков ами изписа нещо друго, с което да чистим естрогена, но не знам кое беше точно, че пия една камара добавки.
[/quote]
Калциев Д глюкарат е за изчистване на естрогена и Тудка за подпомагане на черния дроб.

# 124
Tedie,

Доц. Савова - МЦ Сара
Др Попова - аджибадем
Др Бранкова - аджибадем
Доц Аршинкова - "Иван Митев"

всичките са добри.

# 125
  • София
Много благодаря!
И един въпрос за мен. С 40 капки вигантол  седмично за 2 месеца докарах витамин Д от 46 до 60 при граници 50-120. Трябва ли да коригирам дозата към този момент според вас?

# 126
Леми,домашен сапун от времето на баба ми,Алепо сапун ( само от зехтин и лаврово дърво),но косата ми от тях лепнеше.За нея -яйца и сода,и оцет на края.За пране и миялна съм доволна от продуктите на Амалина.Минах през сапунени ядки,амла...
За вода -съм решила дестилатор с добавка на читави минерали.

# 127
Много благодаря!
И един въпрос за мен. С 40 капки вигантол  седмично за 2 месеца докарах витамин Д от 46 до 60 при граници 50-120. Трябва ли да коригирам дозата към този момент според вас?
Качи до 80-90 и тогава намали дозата.

# 128
  • София
Калциев Д глюкарат е за изчистване на естрогена и Тудка за подпомагане на черния дроб.
[/quote]

Значи е това, защото го пия. Тудка пих 3 месеца, сега съм само на Селемарин за черния дроб.

# 129
  • София
Кой силимарин ви предписа и пиете?
За естрогена също може и Естробан капки.

# 130
  • София
Здравейте, днес ми излязоха изследванията.Един куп назначи вндокриноложката Накова мисля,че се казваше. В петък имам час,но ще се радвам на коментари.Едно ми стана ясно с Хашимото съм,там всичко е много разбъркано,но дали е много зле според вас?Освен това съм с алопеция от месец насам ми пада косата на голи плешиви кръгли петна,дали има общо с Хашимото?Ако влязат в час хормоните ще спре ли и това с косата?И друг сериозен проблем ужасно съм нервна,до степен да се карам за глупости,да ми е все напрегнато.Дали и това е от Хашимото и има ли оправяне? Благодаря предварително за коментарите. Качвам и излседванията.

# 131
Здравей!
Да, не са добре показателите на ЩЖ, но това не е нещо невиждано. Редовно тук се публикуват подобни стойности.
Другото е, че страдаш от Инсулинова резистентност, не знам дали са ти споменали. Тя се коригира с промяна на хранителния режим, спорт и сваляне на тегло.
Дали оплакванията ти ще се облекчат - и в каква степен - след като започнеш хормон, категорично няма как да се каже. Да, повечето тук, в темата, споделят за положителна промяна, но все пак, трябва сама да видиш как ще ти се отрази, при положение че всеки организъм си е една индивидуалност. Simple Smile

# 132
  • Пловдив
Здравейте. Откакто някой сподели формите на магнезий тук, в темата, не спирам да обмислям какъв да си купя.
Препоръчаният магнезиев глицинат го няма по аптеките и става с поръчка, но всяка аптека ми предлага различен, с различни милиграми.
Аз пих цяла зима магнезиев цитрат, вечер, преди лягане (или след вечеря).
Оказва се, че явно имам нужда от магнезий. По изследвания е в нормите, но често имам крампи, нервна съм, не спя добре. То е ясно, че и Хашимотото помага, но дайте да ги изчистим тея форми на магнезий. Сякаш цитратът ми помагаше, но тук, в поста, пишеше срещу него, че не се препоръчва.
И още един въпрос за магнезия. Установих, че има значение кога през деня се пие и сигурно има връзка и с формата, под която се приема.
Някой, който е правил по-обстойно проучване, може ли да сподели кога и под каква форма се пие за енергия, кога за спокоен сън, кога за намаляване на напрежение и крампи...

# 133
Ендокринолога ми забеляза “възелче” на ЩЖ и ми пусна изследвания за фосфати, калций и паратхормон. Четох в интернет но така и не ми стана ясно какво ще разбере за това “възелче” от тия изследвания. Понеже каза също че не е сигурен дали е просто възелче е добре да направяя тия изследвания. Малко объркано написах всичко но ми е притеснено…какво може да е това?

# 134
Крампи се получават и от липса на калий, не само магнезий.
Аз лично пия Панангин от време на време, магнезиев и калиев аспартат. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт