Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 38 922
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Нали при анемия ЖСК е висок? Моя защо е под долна граница? Вече съвсем се обърквам

Феритин 2,74
Какво показват тия резултати?

# 166
Здравейте, предстоеше ми стимулация за инвитро процедура. При направените изследвания преди старта на процедурата пролактина ми излезе доста висок 1164,7 при референтни 81-651 MU/L. Изследвала съм го вече няколко пъти и винаги е бил в норма. Гинеколожката ме изпрати при еднокринолог , който ми назначи куп изследвания, но чак в четвъртък съм на преглед , за разчитане на резултатите, ще се побъркам до тогава.  След направените изследвания пролактина значително е паднал 519,7 при референтни 102-496 MU/L, хормоните на щитовидната са ми в норма , но ТАТ и МАТ са ми завишени, Вит. Д ми е под границата. Ще се наложи ли някакво лечение според вас при положение , че хормоните са в норма? Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но съм толкова объркана след всичко, което прочетох.

# 167
Аз пък имам един малко глупав въпрос, ама как си купувате Сорбифер или Тотема при условие, че са само по лекарско предписание, а ЛЛ масово не признава ниския феритин за критерий да изписва желязо, да намериш хематолог, който да го признае за проблем също трябва да се постарае човек явно. Или просто има определени аптеки, които въпреки, че уж са само с рецепта, ги продават?

Иначе и аз съм в групата с редовно изчерпващия се феритин. Но и проблеми с храносмилателната явно си имам и вече ще настоявам гастрото да разбере какво. Писна ми с тези дефицити и оплаквания! Последния ми феритин е 6 и нещо, при желязо 12, но поне хемоглобина е все още супер (138). Б12 много съм го качила с добавка, уж минах от спрея на Бетър към метилкобаламин на хапчета, уж не се усвоявало така - елате ме вижте: Б12 над 1400…

# 168
Аз пък имам един малко глупав въпрос, ама как си купувате Сорбифер или Тотема при условие, че са само по лекарско предписание, а ЛЛ масово не признава ниския феритин за критерий да изписва желязо, да намериш хематолог, който да го признае за проблем също трябва да се постарае човек явно. Или просто има определени аптеки, които въпреки, че уж са само с рецепта, ги продават?

Иначе и аз съм в групата с редовно изчерпващия се феритин. Но и проблеми с храносмилателната явно си имам и вече ще настоявам гастрото да разбере какво. Писна ми с тези дефицити и оплаквания! Последния ми феритин е 6 и нещо, при желязо 12, но поне хемоглобина е все още супер (138). Б12 много съм го качила с добавка, уж минах от спрея на Бетър към метилкобаламин на хапчета, уж не се усвоявало така - елате ме вижте: Б12 над 1400…
Да, има аптеки, които го дават и без рецепта. Също като модерните инжекции за диабетици, които обаче използват за отслабване.

# 169
Здравейте, предстоеше ми стимулация за инвитро процедура. При направените изследвания преди старта на процедурата пролактина ми излезе доста висок 1164,7 при референтни 81-651 MU/L. Изследвала съм го вече няколко пъти и винаги е бил в норма. Гинеколожката ме изпрати при еднокринолог , който ми назначи куп изследвания, но чак в четвъртък съм на преглед , за разчитане на резултатите, ще се побъркам до тогава.  След направените изследвания пролактина значително е паднал 519,7 при референтни 102-496 MU/L, хормоните на щитовидната са ми в норма , но ТАТ и МАТ са ми завишени, Вит. Д ми е под границата. Ще се наложи ли някакво лечение според вас при положение , че хормоните са в норма? Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но съм толкова объркана след всичко, което прочетох.

Най добре не чети в интернет, а слушай лекаря си

# 170
Ами на мен ми е по предписание, даже ми вливаха желязо, ама и го взимам без рецепта реално, не са ми я искали никога. Хематолог ми изписва сорбифер.

# 171
  • София
Никъде не са ми искали рецепта за Тотема. Имам някъде със сигурност от хематолог, ама не знам къде.

А хормони в норма не означава, че са оптимални.

# 172
Здравейте.
Публикувам линк с всички възможности за биоиндентичен прогестерон -крем,капсули...
https://www.optimalhormones.bg/2023/08/13/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0% … 1%80%d0%be%d0%bd/
И един по-различен поглед в/у анемията:

https://www.optimalhormones.bg/2022/03/06/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0% … 1%8f%d1%82%d0%b0/
Хубава неделя!

# 173
# 174
  • София

Доста скъп и малко количество в една доза.

# 175
  • София
Дами, по кое време на деня, на гладно или след храна е най добре да се приема екстракт от бял трън?

# 176
  • София
Аз имам проблем с приема на желязо.Сутрин и вечер пия. Да не е с фибри и млечни,да не е на гладно,а аз не ям сладко и хляб и как се предполага да го пия???
Вие как го приемате,който е с анемия и пие?

# 177
Сутрин след закуска ( просто да не присъстват млечни продукти в нея ) е особено добре да присъства и прясно изцеден сок от портокал, лимон, както и след вечеря. Можете да хапвате млечните на обяд. През останалото време яйца, месо,салати, плодове, варива, ядки.Налагат се малко ограничения в хранителния режим по време на прием на желязо, но няма как иначе да е максимално ефективно лечението. Не е толкова фатално за 2-3-4 месеца, въпроса е да си съставите любимо меню и да си разнообразявате.

# 178
Потърсете в интернет за точната причина, но яйцата също е добре да не се приемат заедно с желязото.🙂

# 179
Да, моя грешка.

Общи условия

Активация на акаунт