Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 38 980
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
SvetliS, както е казала и peneva аз бих направила обременяване с глюкоза. Но най-добре да го направите постъпвайки в болница. Щом е дете - в "Иван Митев", отделението по ендокринология/диабетология. Прави се 2 часа на система, рано сутрин, в легнало положение. Отчита се на 0, 2, 5, 10 и т.н минути покачването на кръвната захар и инсулина. Получава се графика от която се съди за правилната и навременна работа на панкреаса. От там се правят заключения има ли и какъв е проблемът; нарушения глекимия, диабет, хиперинсулинемия или нищо му няма. Ако преценят, но най-добре си искай, ще му пуснат още куп изследвания, които иначе трябва да ги платиш, за изясняване на ситуацията.
При хипофункция и спорт е недопустимо да не пие хормон. Ако ти се дърпаш, недей. Той не се развива правилно. Сърце, бъбреци всичко се натоварва неимоверно, а тая "счупена" жлеза трябва да му избута и пубертета (ако правилно се ориентирам). Хипофункцията обърква функцията и на всички останали жлези с вътрешна секреция. Понякога зад хипото остават скрити други проблеми.

# 211
Какъв е нормалният пулс, как мислите?

# 212
По проф Брода Бранс,сутрин при събуждане пулса трябва да е над 70 ,а температурата над 36,6 С,които са индикатор за правилно извършващи се метаболитни процеси.Под тях е признак на хипотереоидизъм.

# 213
По принцип между 60 и 80, но е много индивидуално. Аз на 80 и нагоре не се чувствам никак добре. Мисля, че имам сърцебиене, пък той си е в норма. Между 60, 70 се чувствам най-добре. За спортуващи хора и 50 е нормално.

# 214
Благодаря! Гривната ми отчита пулс 69-71 средно по време на сън, средно за деня 78-80, а на моменти 85-93 и се чудех дали не е много това...
Бонго, и при 90 се чувствам добре.

# 215
  • София
Това с осемте часа разлика е странно и бих казала невъзможно да се случи.
Ендокриноложката изписа желязо сутрин и вечер, хормон сутрин. Не е казала нищо за отстояние 8 часа.

Кое му е невъзможното?! Всяка добавка се пие по специална схема и при специални условия, а не както дойде.
Не разбирам защо, след като все натъртвате какво са ви казали ендокринолозите и ги приемате за неоспорим авторитет, очаквате информация от потребителите в темата. Simple Smile Не се заяждам, но ми е странно.

Защото все си мисля,че като давам сто лева на  посещение на някой, който е учил 10 години, за да е лекар е редно тоя някой да разбира поне малко от малко повече от хора във форума, ама може и да греша и да имам прекалено високи очаквания.
Питам тука, защото сте хора с опит и искам ако някой го е играл вече това да ми каже как става номера.
Защото днес мислих цял ден и единственото,което ми хрумна е да ставам в три през нощта да пия хормона, после да пия желязо в 11 след което в 11,30 да ям само ядки с портокалов сок, да обядвам в 2 яйце, млечни и салата и после вечерта да пия желязо и да ям само месо.
То хубаво ма колко време се живее така и полезно ли е изобщо, честно казано не мисля, ама като изкрлчиш почти всички храни от двете основни хранения и ставаш посред нощ да пиеш лекарства освен още стрес не виждам как ще си помогна с друго.

# 216
А аз не разбирам защо е този тон. Никой на никого не е длъжен и да всеки очаква нещо от лекарите, но се вижда че масово просто гледат да ни вземат парите, и те наистина не знаят всичко и тук има момичета, които са минали през много неща и биха дали ценни съвети от собствената си позиция.. в крайна сметка тук повечето сме като във вашето положение, че и къде къде с още колко хапчета и добавки за пиене…. и всеки сам си преценя за него кое е най-удобно и най-добре. Аз лично си пия хормона в 6,30ч закусвам си, 13:30 си пия желязото, и около 20ч следващата доза желязо. Не съм спазвала стриктно 8ч, но се старая колкото се може повече разстояние да има. Предполага се че в един момент ще се навакса желязото и приема му може да се намали до веднъж на ден. След като смятате че да не си приемате лекарствата, ще ви поддържа по-здрави, отколкото преживяването на целия този неистов стрес от спазване на малко режим, тогава не ги пиите и си яжте каквото желаете и с нищо не се съобразявайте и готово.

# 217
Аз пия желязото вечер, но явно не е най-добрия вариант, че много бавно се вдига. Но пък не искам да си причинявам прекалено стрес с пиене под час. Ще пробвам и друга схема и ще видим.

# 218
хетера, то в три пре нощта още имаш храна в стомаха, а моето док каза на гладно хормон
и аз имам затруднения с наместването на часовете

# 219
Стела, в колко часа през нощта пиеш хормона?
Дали е проблем да го пия преди заспиване / заспивам късно , към един часа/?  Какво мислите по въпроса?

Писала съм заедно с Херцен.  И все пак?Може би ако вечеря човек рано- към 18- 19 часа ?

# 220
хетера, то в три пре нощта още имаш храна в стомаха, а моето док каза на гладно хормон
и аз имам затруднения с наместването на часовете

Аз от години го пия в 4ч и не смятам, че имам храна в стомаха. Зависи от вида на храненето разбира се, но общо взето месото се обработва най-дълго за около 5-6 часа. Аз вечерям най-късно до 20-21ч, т.е. до 4ч сутринта има 7 -8 часа

# 221
  • София
Не разбирам защо се пита тук, отговаря се, но после пак се обяснява какво що и нали лекаря. Решаваш кой да слушаш и действаш. Написах как съм го пила като бременна, как го пия и сега и успявам да наваксам желязото, бавно не бавно, все пак е добре така, че не искам да ми пречи на щитовидното лекарство.

# 222
Пробвайте различни схеми. Има теории точно за пиенето на хормон вечер, има хора пият го сутрин много рано и си доспиват.
На моят син го даваме така, сутрин рано и редовно и си доспива после. Ми не е това ( единственият) ключ към успеха.
Някои хора не могат да си доспят след това, разсънват се или веднага се хранят или пият кафе, и си правят други схеми или просто приемат повече хормон и толкова. Такъв им е начина на живот. Трябва да се пробва и човек да е или стриктен, или честен със себе си и да пробва

# 223
аз съм с доспиването, живея на високо, будя се с първото развиделяване, между 5 и 6 гълтам хапчето, после кафе между 7 и 8
и пак не знам колко е правилно

# 224
Ами да, благодаря !
Хепи, точно проблем с доспиването имам. Пия го едно към гьотири/ не знам  дали се пише точно така/ в момента. Ще опитам с ранна вечеря, пиене преди заспиване и изследванията ще покажат колко е удачно да се приема така.
Пия хормон от година и половина. Засега нещата са наред, мисля. Цикълът ми се върна. На 50 год. съм. Само холестерола още не мога да оправя. И да сваля 3- 4 килограма.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 00:37 от el73

Общи условия

Активация на акаунт