Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 039
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Някой в събота ще присъства ли на курса на д-р А.Недялкова?

Може ли повече информация за този курс?

# 316
Момичета, аз лично винаги в края на лятото началото на есента съм с косопад. При вас може да си има друга причина де, но при мен съм си забелязала в годините, че е сезонно.
Сега в момента също съм с такъв, но понеже лятото пих известно време селен без изследвания и си помислих да не съм се предозирала, но може би си ми е от смяната на времето.

# 317
Стела, мисля, че е добре да започнеш с малко по-ниска доза на Аку-тирокс (спрямо таблетките Т4, които приемаш сега) и после можеш да увеличиш до същата доза, ако се налага. Да видиш първо как го усвояваш.
Мибобо, какви може да са причините за сезонен косопад? Стана ми любопитно, при мен такъв не съм забелязвала.

# 318
Здравейте, чета от известно време темата и имам някои въпроси на които не мога да си отговоря сама.
Накратко от две години боря инсулинова резистентност. Стартирах от инсулин почти 30, две години по-късно е 5. И имам свалени 30 кг. Все още пия мерформин, вече 1500 млг. Храня се в повечето време нисковъглехидратно, но включвам и плодове и по-малко бобови. Тренирам в къщи 4 или 5 пъти седмично.
От известно време имам косопад, умора и проблеми със съня, подуване, запек понякога. Витамин Д и Б12 са попълнени.
Бях на ендокринолог пусна ми пълен щитовиден пакет и тук се обърках напълно с резултатите.

# 319
Ванила,това е курса:
https://drnedyalkova.com/product/%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d1%80% … %b8-%d0%be%d0%bd/
Мен повече ме интересува ЕД ,но д-р Недялкова ми отговори,че ще бъде застъпана .Отделен курс няма да има.Ще има за ЩЖ май ноември.

# 320
...
Мибобо, какви може да са причините за сезонен косопад? Стана ми любопитно, при мен такъв не съм забелязвала.

Преди време бях се ровила да чета специално за есенния защото аз тогава имам. Едното беше, че в началото на лятото косата се засилва и в средата на лятото имаме най-много коса, това е да защитава скалпа от слънцето и после съответно пада, когато няма толкова "нужда" от нея. Предполагам после за зимата също се случва това и пролетта пада.... Като друга причина беше посочена, че лятото много се изтощава косата от слънцето и ултравиолетовите лъчи, самата жега и влага, морска вода и т.н.

# 321
Мибобо, при мен косопада почна някъде м.май. Зимата не съм имала никакъв проблем.

Чудя се дали 6-месечния прием на кортикостероид заради подостър тиреоидит (ноември 2022 - април 2023) също не е причина?
Не го отдавам изцяло на хипото, защото аз по принцип съм с горе-долу такива хормони, най-много т4 да е по-нагоре. Пускала съм тук минали изследвания.

# 322
Кортикостероидите баш си предизвикват косопад.Никнат другаде.Те са си част от причините за андрогенна алопеция.ДКК-то ти също има промяна -или хронична инфекция ( зъб,синус,сливици,..) или прием на някакъв медикамент ( КС са от тях).
Може би беше добре и кортизолов ритъм да пуснеш или в слюнка ( но той масово ги показва ниски).

# 323
Съни, ако говориш за лимфоцитите, те от много години са ми така, не знам защо. Какви ли не изследвания съм пускала, нищо не излезе. Във времената, когато правех опити за инвитро, имунолози ми бяха изписвали да пия АНСС.
Вече не им обръщам внимание.

# 324
Изследване на Гелен за зъбен фокус правила ли си?
Но КС са ти разбъркали и останалите хормони-DHEA,естроген,прогестерон,..

# 325
Не, само панорамни рентгенови снимки и прегледи от стоматолог.

Съни, мислиш ли, че е ок да почна това - https://www.iherb.com/pr/natural-factors-womensense-estrosense-h … ian-capsules/2608

Пише, че е за естрогенов баланс, има добавки за черен дроб.

# 326
От какво се "получава" подостър тиреоидит, момичета? Или просто се случва...
Стела, КС са гадно нещо (да, налага се да се приемат в някои случаи и имат и своите ползи, но имат и странични ефекти).

# 327
Ами на мен двама лекари ми казаха, че най-често е от някаква настинка, вирус и подобни. Но аз не се бях разболявала в този период (или поне не съм се усетила болна) и остана загадка при мен.
Иначе си бях писала по въпроса с една съфорумка тогава, че при нея имало съмнения за гъбична инфекция. А аз имах период на чести рецидиви на вагинални бактерии и може и то да има връзка, не знам.

# 328
А как я поставиха диагнозата?Вируси обикновено се подозират и след гърлени проблеми по съседство.Но често върви с висока температура,болка,увеличени ЛВ,...и тиреотоксикоза.
Ще погледна след малко препарата.

# 329
Стела, а какви симптоми имаше? Възможно ли е човек да не го усети?🤔 Надявам се да не ми се случва, но пък е добре да съм информирана...

Общи условия

Активация на акаунт