Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 029
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Някой в събота ще присъства ли на курса на д-р А.Недялкова?

# 301
Здравейте, искам да се проверя за дефицити заради постоянна хронична умора, която уж не е от щитовидната.. Въпросът ми е, понеже  от няколко дни съм с вирус и личната ми назначи кръв и урина, мога ли да си пусна направо и вит. Д, Б12, желязо, или не е ок докато съм болна? Благодаря

# 302
  • София
sun sea да с прогестерон от 6 месеца от ову до цикъл, в началото по 200мг. вагинално, последния път 300 като мисля още да увелича. Вземам и калциев д-глюкарат, както и редувам силимарин и тудка за черния дроб. Щитовидните леко паднаха надолу, като сега увеличих малко приема хормони за да компенсирам. Взаимно си влияят. Затова се препоръчва при оптимални щитовидни. Когато започнах прога моите бяха по средата, но д-р Недялкова ми предписа и прога и и се доверявам напълно. Почти ми изчезна ПМС (особено напрежението в гърдите), както и нощното изпотяване седмица преди цикъл, нямам вече толкова съсиреци и цикъла се скъси от 7 на 5 дни, като само първите 2 са по-обилни.
Чувствам се много по-добре, но има още естроген за чистене. Килограмите също са надолу с 2-3, предполагам от Т3.

# 303
Благодаря ти.И при мен паднаха щитовидните на 600 мг прогестерон.Но може и промяната в часа,в който ги пиех да е повлиял,че стана голям хаос.

# 304
А от колко прогестерон се започва? И имаше ли в началото естрогенова криза, подувания...?

# 305
Да плесна и аз моите резултати от вчера.

Също като Шарпи, обилен косопад ме провокира да се изследвам. С ИР съм и хипофункция, за която съм на 75 еутирокс и 2 пъти по 12,5 т3.
Честно казано, очаквах ниско желязо, високи КЗ и инсулин, че последните 6 месеца доста често ям повече въглехидрати и то от непрепоръчителните Grinning
От щитовидните съм изненадана от много ниския т4

Очаквам още да излязат цинк и вит.А, но след около 2 седмици

Какво ще кажете? Simple Smile

Скрит текст:

# 306
Интересно е, че и ФТ3 е ниско, въпреки високата доза на ден - 25 мкгр.. Защо не пробвате с течния вариант - аку-тирокса? Уж по-добре се усвоявал.

# 307
За т4 мисля да пробвам аку-тирокс, да. Последния път като бях при моя ендо, решихме да сменим еутирокса с аку-тирокс, но понеже имах още от еутирокса, реших да го довърша и тогава да го сменям.
А за т3 и защо е нисък - ендото ми отговори, че приема на т3 нямало да се отрази на кръвните резултати, защото той се усвоявал на тъканно ниво.
Обяснявам си го с това, че той се усвоява веднага от организма, не е като т4 с натрупване.

# 308
Стели,не си ли имала предхождаща инфекция ?
И при мен се получи същото с щитовидните ,ниското ТСХ ми подтисна фТ4 и фТ3.
По повод прогестерона ,започнах с 100 мг.Напрсвих жестока естрогенова криза -повече от 2 мес,но не бях започнала добавки за черния дроб и може би липсата на детоксикация и ниското фТ3 ме вкараха в кризата.

# 309
Не е вярно това за Т3. Аз приемам 12,5 мкгр, разпределено в 4 приема х 3-4 мкгр. ФТ3 ми е 7-8 на изследвания. Преди това беше едва 4. Но когато ми падне ФТ4, пада и ФТ3. Трябва да се качи ФТ4 и тогава ще има нужда от по-малък прием на Т3

Sun sea  А сега как е положението? След добавките за черния дроб ли премина кризата? И аз обмислям започването на прогестерон, защото в студените месеци доста се подувам, задържам вода, излиза ми акне по гърба... Лятото тези проблеми ги нямам. Не е от щитовидните, защото и ФТ4 и Фт3 са ми на горната граница, че даже и над нея някой път.

# 310
  • София
Стели,не си ли имала предхождаща инфекция ?
И при мен се получи същото с щитовидните ,ниското ТСХ ми подтисна фТ4 и фТ3.
По повод прогестерона ,започнах с 100 мг.Напрсвих жестока естрогенова криза -повече от 2 мес,но не бях започнала добавки за черния дроб и може би липсата на детоксикация и ниското фТ3 ме вкараха в кризата.

В какво се изразява естрогеновата криза?
Иначе и аз почнах постепено от 80 мг, 120 мг, сега 200. Не знам дали съм имала криза, забелязвам и други промени, освен за МЦ.

Имам проблем с Т3. Смених с турския, защото ми свърши гръцкия, но получавам диария от него. Първо не обърнах внимание от какво е, но сега умишлено спрях и вече 5 дена всичко е наред. На някой случвало ло се е? Не знам какво да правя Sad

# 311
Catty, подезично ли го приемаше Т3?
Стела, и аз мисля, че дозата Т3 вероятно ти идва висока и ниското ТСХ е провокирало понижение и на Т4 и Т3 (особено на Т4). Аз съм доволна от Аку-тирокс, но се подготви психически, че е сладък като сироп!😁

# 312
Непосредствените ползи -дълбок и пълноценен сън,успокояване,ясна мисъл,липса на ПМС,главоболие,липса на болки в гърдите,увеличена диуреза.,...
При събуждане на естрогеновите рецептори може да се предизвика естрогенова криза-зацапване,тежко ПМС,болки в гърдите ,главоболие нестихващо,раздразнителност,депресия,ПА, кандида..( всичко присъщо за висок естроген -списъка е дълъг,засяга почти всяка система ,където има естрогенови рецептори ( включително ЦНС при слаби жени).Може да започне след седмици до няколко месеца( забавен отговор).При мен започна след месец и половина.
Добавките са строго индивидуални ,за да се преодолее състоянието.Селен-транспортира хим.ензими до ядрото на всяка клетка,отговорна за производството на хормони.Магнезий,добавки ,подпомагащи детоксикацията на черния дроб,оптимални щитовидни хормони.

# 313
  • София
Стела, и аз мисля, че дозата Т3 вероятно ти идва висока и ниското ТСХ е провокирало понижение и на Т4 и Т3 (особено на Т4). Аз съм доволна от Аку-тирокс, но се подготви психически, че е сладък като сироп!😁

Да, подезично, винаги така съм го приемала.

Сега като казваш, sun sea, се сещам, че като почнах прогестерона ми лияеше добре на съня, а една седмица имах гадно постоянно главоболие. Друго не съм имала. Сега на съня не ми влияе, за съжаление. Между другото, вчера нях на контролен АГ преглед и докторът каза, че съм доста далеч от менопауза, имала съм много добър яйчников запас, което много силно ме изненада. Преди години един АГ ми каза, че ми бил изчерпан, докторът вчера каза, че миналата година бил отбелязал малко по-малък от сегашния запас. Дали може да се е повлияло от приема на прогестерон? Не посмях да го коментирам с него.

Иначе аз си имам проблем с паметта от няколко години, много забравям, преди помнех като слон, сега забравям какво съм говорила с някой, например. Контролни изследвания ще пускам началотото на октомври, в зависимост от това какъв час ще ми дадат за д-р Недялкова. Тя ми е изписала да изследвам и полови хормони, и трябва да видя как да наглася изследванията спрямо МЦ.

# 314

Мисля да мина на акутирокс и да намаля тз до 12,5 на ден. Само се чудя каква дозировка на акутирокса да направя?

Кати, аз нямам такива проблеми с Тиромел-а.

Общи условия

Активация на акаунт