Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 055
  • 744
  •   2
Отговори
# 360
И моят син е с хипофункция, пролетта лъсна, преди това е проверяван- беше добре.Свързах го с напрежението от матурите.В крайна сметка ФТ4 беше на долна и под долна граница, на хормон е.Тъкмо беше започнал да расте, сега задържа(беше поднормен на вит Д) Sad След 2 седмици ще тестваме пак, дано влязъл в норма.Сега е ден 0.25, ден 0.50 Еутироокс.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 21:47 от ДХ3

# 361
Дхз, давай му 37,5 мкг всеки ден. Това е 1/2 таблетка от 75 мкг.

# 362
Ще се регулират нещата не се тревожи.

# 363
Дхз, давай му 37,5 мкг всеки ден. Това е 1/2 таблетка от 75 мкг.
Това назначи лекар, ще я питам на предстоящия преглед.Лошото е. че хич не го знам пие ли редовно, супер зло тийнче стана напоследък и само като попитам” пи ли си хапчето” , започва да ми дудне.

# 364
Дозата си е същата, просто така както е казала Бонго е равномерна всеки ден. Един ден 25 на другия 50 прави общо 75мкг и като разделиш на 2 дни се получава средна доза 37,5. По-добре е за организма.
Моя син аз го контролирам все още дали си пие хапчето, въпреки че знам, че е отговорен, също така и колко време след това закусва.
А иначе изследвания се правят след поне 40 дни прием.

# 365
Той пие вече трети месец хормон.Ще купя утре другата дозировка, благодаря.Ще да минали 40 дни от смяната на схемата. ще го тествам и сме на преглед.Спи много, постоянно е гладен и много раздразнителен, направо стана друго дете.На почти 14 е.

# 366
Ясно, защото каза след 2 седмици ще изследвам и аз останах с впечатление, че сега е започнал.
Витамините проверете също, инсулин+кр.захар

# 367
Следим Б и Д, тя постоянно му пуска някакви изследвания, от март има тези:

Лекарката каза да го тествам за щитовидните около 2м след тези, но лато го проверихме ФТ4 беше паднал още, той имаше оплаквания и директно включи хормон.Всяка година му пуска много обширни изследвания, защото изоставаше в растежа и ходим на всеки 6м на консултация.Вече
едно 5г сигурно.

# 368
Здравейте. Видях, че пишете за децата и искам да попитам за съвет при кой детски ендокринолог да ги заведа, гр София. Те са на 1г9м и 4г, момчета. Големия е нормален на ръст, но малкия ми се струва много дребен. 79см, от зимата почти не е пораснал. Все още носи дрехи 9-12м размер. Аз самата бях с ранен пубертет, и от 3г до 12г възраст бях на инжекции всеки месец. От четене в интернет разбрах че може да се наследява и затова искам да ги заведа за контролен преглед. Аз бях при доц. Стефанова но за съжаление е починала.

# 369
Лошото е. че хич не го знам пие ли редовно, супер зло тийнче стана напоследък и само като попитам” пи ли си хапчето” , започва да ми дудне.
Кажи му, че ще порасне по-висок като си пие хапчето, може да има ефект 😁
Моята дъщеря има абсолютно всички симптоми на хипо, обаче, понеже е достатъчно голяма, и е изчела всичко за всеки един симптом, и мисли че всичко знае, е на мнение, че няма. Трябва още време, за да и уври главата. И двамата с мм сме с Хашимото.

# 370
Говоря му постоянно, надявам се ги пие както трябва.🤦🏻♀

Zvezdi4kata, аз го водя при др.Елена Вучкова/ болница Здравето или Правителствена болница.

# 371
Както съм писала назад, при Попова.
На моят още му го даваме ние лично. Голямата вече не живее у нас, беше занемарила пиенето редовно и една лекарка й се накара. Сега УЖ го пие редовно..
Забравих да напиша,че питах за акутирокс. Обсъждахме си, че ако не си топчен с дозата, не е ок. Аз засега ще се въздържа.

# 372
Zvezdi4ka14,
Доц. Савова МЦ Сара
Др Попова Аджибадем
Др Бранкова Аджибадем (дъщеря на доц. Коприварова - вече не практикува)
Доц Аршинкова - болница Иван Митев
Др Янева - болница Иван Митев
Проф Константинова поликлиника България

# 373
Някой пие ли Акутирокс? Консултацията с ендокринолог я направих онлайн. Тя ми предписа Акутирокс 6.3мл/дневно. Не мога да разбера това вярно ли е, тъй като виждам, че в аптеките има най-малко от 25мл. Моля да ме ориентирате.

# 374
  • София
Някой пие ли Акутирокс? Консултацията с ендокринолог я направих онлайн. Тя ми предписа Акутирокс 6.3мл/дневно. Не мога да разбера това вярно ли е, тъй като виждам, че в аптеките има най-малко от 25мл. Моля да ме ориентирате.
Аз пия. Продава се само един вариант в БГ, като в кутията са 75мл.(х 2 бутилки). 5мл. се равняват на 100мкг. т.е. вашата доза е 6.3мл.=126мкг. Въгре има спринцовка като на нурофен или парацетамол от 5мл. и си изтегляте предписаната доза.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 21:24 от anita7

Общи условия

Активация на акаунт