Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, пиещи добавки и четящи да ви питам мнение за Инозотол, или смесено Холин и Инозотол? Някой приемал ли е, как му се е отразило, противопоказно нещо има ли за нас....И аз ще си чета и ровя де, но ако имате мнение да ви чуя Simple Smile . Загледах го основно заради липидния профил, триглицериди и ПМС на които казват, че влияе, после видях, че е много добре и за памет, концентрация (за сина ми основно в тая посока)

Аз съм приемала Инозитол и то за относително дълго време. Вземах го сутрин, в комбинация с L-Аргинин и NAC, но разбира се, може и самостоятелно.
Както с всички останали добавки, не мога да кажа, че съм усетила някаква wow разлика или особена полза. Simple Smile
Приема се на гладно, поне един час преди хранене и, по възможност, 2-3 чАса преди кофеин.
Противопоказно за нас, дамите с Хаши, не мисля, че има.
И за Холина съм чувала хубави неща, но не съм приемала и не съм запозната в детайли.

# 346
И аз пия инозитол, пише да се приема с храна, нищо за кофеина.Не знам влияе ли ми.

# 347
С кафето специално не е добре да се вземат един куп добавки - витамини от Група B, магнезий, желязо и много др., не само Инозитолът. Wink

# 348
Да, за някои знам, че е така и си пише на опаковките.Вече. човек да се чуди как да съчетава всички добавки.Чат-пат ми писва и спирам всичко.

# 349
Мибобо, чист инозитол (+ фолиева киселина) се препоръчва за ИР и женско здраве. Препоръчителната доза е 2 х 2 гр на ден. На гладно, 1 час преди или поне 2 часа след храна и кафе.

Инозитол + холин беше някаква комбинация повече подходяща за мозъка, по спомени от обясненията на Денис.

# 350
Благодаря ви момичета!

# 351
  • София
Здравейте! Днес с децата бяхме на преглед при д-р Попова. На сина ми нищо не му предписа, фолиевата киселина да опитаме да наваксаме с храната;контрола на ТСХ и хормони след 1 месец
На дъщеря ми изписа Еутирокс 25 мкгр и Вигантол по 3 капки на ден:
Хормонът винаги в един час ли трябва да се пие и ако забавим приема с час-два например, проблем ли ще бъде?

# 352
tedie, колко са ви големи децата и какви симптоми имат, че сте ги изследвали?

# 353
Tedie, не е задължително да цепиш секундата на прием. Просто сутрин на гладно. Синът ти няма хаши, но дъщеря ти има. И при двамата б12 и фолиева са ниски. Тя върви и към ир. При следващи изследвания питай Попова дали да не направите натоварване с глюкоза с трикратна проба. При сина ти е решила, че с наваксване на фолиевата хипото ще отмине, но аз бих го проследила в следващата година поне още 2 пъти през 6 месеца. Иначе щитовидните са му супер в момента. Давай им б12 и фолиева. С храната трудно ще ги наваксат.

# 354
  • София
Момчето е на 16г, а момичето на 13г. На мен ми откриха Хашимото тази година и затова изследвахме и тях, иначе нямаше да помисля, че може да имат някакъв проблем. Задължително ще правим проследявания оттук нататък. За инсулина и глюкозата каза, че няма проблем, но да не прекалява със сладкото. В интерес на истината последните месеци се злоупотребяваше с чипсове и сладки напитки. Започнахме ограничения вече. Имам В12 спрей на BetterYou, по едно впръскване добре ли ще бъде? А за фолиевата може ли да препоръчате определена добавка, по-скоро какво да е дозирането?

# 355
И ня бяхме днес при Попова, на нас си ни предписа де, куп изследвания и други неща.  Опита се и да ме успокои и да ми вдъхне кураж, аз явно вече видимо съм напрегната. Ми. Все има по нещо и край няма.

# 356
Tedie, на момчето 4 впръсквания. Той е голям. На момичето 2 впръскватия. За фолиевата търси метил фолат. Мибобо препоръчваше една. Плийс, включи се, мибобо.

Хепи, ако знаеш колко психически уморена се чувствам понякога покрай резултатите на детето. Идва ми да зарежа всичко и да хвана гората. Ей я на, днес и вчера. Емоции от нония клас и новото училище и не мога да й сваля захарта и с корекции. Все към 11 върви. Идва ми да....въйй каква съм зла в такива дни.
Гледам резултатите на децата на tedie. Ами да ти кажа, почвам да се успокоявам някак си, че при тинейджърите май такова тсх с високи фт3 и фт4 е "нормално". Бях се психясала, но и при други го виждам. Вече гледам тсх да е под 4 и да няма аритмия. Щото миналата седмица на 112 мкг ми каза, че й прескача сърцето. И то кво. Фт4 24 над нормата, тсх 2,51. Намалих веднага на 109. При доза 106, тсх 4,42, фт4 19,7. Ох, да мине тоя пубертет веднъж.

# 357
За метилирана фолиева, това е хубаво - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000660

Достъпна е, може да се намери по аптеките.

Бонго, Хепи, прегръдки, момичета Hug

# 358
На коя майка от тук детето беше написала, че преди да открият хипото било спряло да расте на височина? И след започване на хормон беше пораснало? Моля, да ми пише! Нещо не ми харесва как расте моето момче и съм се филмирала.

# 359
Бонго, Хепи прегръдки, аз съм перманетно психически изморена Confused, не случайно последната година качих трайно дозата на хормона. Освен на детето и моите неща, баща ми е с онкозаболяване последната година, майка ми се срина жестоко заради това и прави паник атаки... Но ще се справим, знаете!
Бонго успех през новата учебна година на щерката, желая й да е здрава и спокойна. И моя син това го тресе, той поне остана в същото училище, но децата в класа ще са нови и много се напряга и притеснява.

За фолиевата Стела е дала линк към Неофолик мета.

На коя майка от тук детето беше написала, че преди да открият хипото било спряло да расте на височина? И след започване на хормон беше пораснало? Моля, да ми пише! Нещо не ми харесва как расте моето момче и съм се филмирала.

Аз съм. Хипото си беше налице, просто аз отлагах започването на хормона, лекарката ни също не настояваше и ми изнасяше така....докато накрая след като цяла година не беше мръднал и 1см и млечните зъби спряха да падат и се "предадох". След като започна хормон и след 3 месеца беше качил 2см и 4 зъба бяха паднали.

Общи условия

Активация на акаунт