Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 057
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
О, ще го усетиш, Долче Grinning

Имах сърцебиене, силна отпадналост, субфебрилна температура, единия ден едва се завлякох на работа. Също силно главоболие от страната на възпаления лоб на жлезата, болка в ухото и зъбите от същата страна. Много трудно преглъщах. Чудех се отит ли е, зъби ли е, какво е. Накрая пуснах ПКК с щитовидни хормони. СУЕ и црп завишени, щитовидните в небесата. Класическа картина. После като четох за симптомите на тиреоидита, 1:1 ги имах
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/podostr-tireoidit-kakvo-triabva-da-znaem-n-3301

На ехографски преглед веднага се потвърди, то и аз ги видях петната. След лечението бяха изчезнали.

Още след първото хапче КС ми просветна.

# 331
Благодаря, Стела! Ох, направо ме стегна вратът и почти получих сърцебиене, докато четох какви са симптомите...😅 Дано не ми се случва!🙂
Т.е. не е възможно това състояние да премине от самосебе си, без лечение?

# 332
Изследване на Гелен за зъбен фокус правила ли си?
Какво е това изследване?
И аз имам чести болки в едната челюст, преди уж беше от зъб, сега са му извадени нервите, и какво се случва, никой не знае.
Имам и снимки на зъба, панорамна снимка, снимка на челюстта, синусите, то аман.....
Понякога ми минава от невробекс. 🙄

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 08:51 от Lemy

# 333
Изследват се зъбите като причина за локални или отдалечени проблеми в тялото( одонтогенно огнище).Могат да предизвикват косопад,артрит,ставни болки,екстрасистоли,субфебрилна температура и др.
Извършва се бързо с апарат ,но се спазват определени изисквания -няколко дена да не са приемани антибиотици,обезболяващи,по лицето да има крем...

# 334
  • София
Здравейте! Чувствате ли умора и при каква дейност? Отдавам умотата си на хашимотото, въпреки хормоните са в норма - контролирани с елтироксин Преди дни пуснах само тсх и беше 2.7. малко в повече от обикновено. Умората си мисля , че е от хашимотото, но антитела в норма , а не мога да качвзм стълби сърцебиене и умора.И дали от стрес сърд област ме боли. Моля ви споделете как сте вие?

# 335
Умората си е основен симптом на хипофункцията , но също така умора има и при дефицити на витамини - желязо, В12, Д изследвани ли са? При ИР също може да има умора.
С това ТСХ въобще не е ясно, как е жлезата, защото са важни ФТ3 и ФТ4, които са щитовидните хормони.

# 336
  • София
Преди месец вс беше в норма, и тогава бях уморена особено при изкачване на стълби.Вчера пусках инсулин и хома индекса е 1.70

# 337
Преди месец вс беше в норма, и тогава бях уморена особено при изкачване на стълби.

Виж информацията на първа страница на темата. Това хормони "в норма" не значи добре. Не казвам, че непременно е от тях, както казах има още причини.

# 338
  • София
Вижте си желязото. Аз бях все уморена,става сутрин уморена. След установена желязодефицитна анемия започнах прием на желязо,ще се тествам скоро, но е факт,че вече  се чувствам друг човек. Преди и аз едва изкачвах стълби.

# 339
Момичета, ако някоя от Вас ползва тинктура Дълголетие и Венус Форте на Healt Again, мога да й пратя-имам три неотворени тинктури със срок на годност м. 05.2025 г, и една опаковка Венус Форте, срок-10.09.2025г. Купени са преди 3 дни, но имам непоносимост към съставка и за съжаление не мога да ги ползвам, а имах големи надежди за излекуване. Давам ги на половината от цената, на която съм ги закупила. Който желае, може да ми пише и на лични.

# 340
  • au bout du monde
След 6 месеца си направих нови изследвания и това е резултата.

Април

Желязото ми беше също ниско, но успях да го вдигна.

# 341
Здравейте!
Може ли да споделите мнение за тези изследвания?
Лекарката каза , че са добри.
Температурата ми е 35.7 , имам умора , задух и прочие екстри. В менопауза съм от 3г и нямах някакви силни оплаквания.
Преди месеци изживях силен стрес и се отключиха всякакви симптоми. Искам да се уверя, че щитовидната е ок. Благодаря предварително.
Вит D е покачен, беше 40.

# 342
  • София
Резултатите са супер според мен, много по-добри от моите. Вит. Д е много нисък, проверете и Б12

# 343
Резултатите са супер според мен, много по-добри от моите. Вит. Д е много нисък, проверете и Б12

Подкрепям това, и може да проверите желязото също, както и кр.захар и инсулин как са

Момичета, пиещи добавки и четящи да ви питам мнение за Инозотол, или смесено Холин и Инозотол? Някой приемал ли е, как му се е отразило, противопоказно нещо има ли за нас....И аз ще си чета и ровя де, но ако имате мнение да ви чуя Simple Smile . Загледах го основно заради липидния профил, триглицериди и ПМС на които казват, че влияе, после видях, че е много добре и за памет, концентрация (за сина ми основно в тая посока)

# 344
Тези са от юли месец. И желязото е добре.

Общи условия

Активация на акаунт