Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 38 937
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравей!
Да, не са добре показателите на ЩЖ, но това не е нещо невиждано. Редовно тук се публикуват подобни стойности.
Другото е, че страдаш от Инсулинова резистентност, не знам дали са ти споменали. Тя се коригира с промяна на хранителния режим, спорт и сваляне на тегло.
Дали оплакванията ти ще се облекчат - и в каква степен - след като започнеш хормон, категорично няма как да се каже. Да, повечето тук, в темата, споделят за положителна промяна, но все пак, трябва сама да видиш как ще ти се отрази, при положение че всеки организъм си е една индивидуалност. Simple Smile
Наистина ли имам ИР?Аз мислех,че са в норма по изследвания уж. Инак да че сменям кардинално менюто и навиците си. Благодаря ви.

# 136
Тези изследвания е пуснал за да види дали е възел на паращитовидни жлези

# 137
  • София
Аз пия магнезиев цитрат, изписан от Недялкова. Онази картинка не мисля, че е ОК, защото четох доста и аз заради нея и се првпоръпва цитратната форма.

Hetera, косопадът е от ниското желязо, хемоглобин, а вроятно и феритинът ти е под долна граница и високото ТСХ. Аз като попълня желязото и ми спира косопада.

# 138
Картинката с формите на магнезия я качих аз, имам и други такива...в интернет също има доста.
Щом цитрата ви действа добре пийте си го. Аз по тези картинки се ориентирам по скоро, коя форма на какво действа. Треоната превъзбужда, той е за мозъка и се пие рано, другите форми мисля че не е толкова от значение, но аз лично винаги пия магнезия вечер преди лягане.

Ето още картинки, които имам свалени

# 139
То е важно и каква доза магнезий се пие. За жени е около 200 - 300 мг на ден. Аз пия 300 мг.

# 140
Кой магнезий пиеш, Стела?

# 141
В момента съм на този:

Но като го свърша, смятам да си взема глицинат.

# 142
  • София
Здравейте, съвсем прясно диагностицирана съм с Хашимото и диабет. Следващата седмица ще влизам в болница като придружител на детето ми и се чудя какво да взема със себе си като храна. Предполагам, че ще останем там поне 3-4 дни и ще трябва да е нещо трайно, което не изисква съхранение в хладилник. Евентуално ще си взема ядки и за друго просто не се сещам. Спрях от раз всичко сладко и тестяно, но още не съм навлязла в дебрите на диетите за Хашимото в комбинация с диабет, а в прочетеното до момента в нета срещам противоречива информация - например не мога да разбера глутен може ли или не може в крайна сметка? Може ли да ме посъветвате и какъв хляб да си купувам или приготвям вкъщи?

# 143
Глутена принципно е препоръчителен за изключване при хора с Хашимото, но е и въпрос на лично решение.

Вкъщи сме трима с Хашимото - аз, майка ми и сина ми. Само синът ми е на безглутенова диета, но при него има установена хр.непоносимост, както и чревни проблеми вследствие на това, та си е на строга диета вече 5-та година. Аз лично също подозирам непоносимост, но не мога да си наложа да се ограничавам и си ям глутен. На сина ми приготвям безглутенов хляб в хлебопекарна, ако искаш ще дам рецепта.

# 144
  • София
Глутена принципно е препоръчителен за изключване при хора с Хашимото, но е и въпрос на лично решение.

Вкъщи сме трима с Хашимото - аз, майка ми и сина ми. Само синът ми е на безглутенова диета, но при него има установена хр.непоносимост, както и чревни проблеми вследствие на това, та си е на строга диета вече 5-та година. Аз лично също подозирам непоносимост, но не мога да си наложа да се ограничавам и си ям глутен. На сина ми приготвям безглутенов хляб в хлебопекарна, ако искаш ще дам рецепта.

Бих се възползвала от рецептата, благодаря Simple Smile

# 145
Ето я рецептата, тя е с брашно на Шар, те имат микс специален за хляб. Брашно и вода са 1:1, ще видиш по долу, казвам го в случай, че е нужно да си коригираш рецептата ако ти е по-малка примерно, аз правя с 400гр брашно и 400 вода, вместо зехтин си ползвам олио. Моята програма е 3 часа точно, просто си печи на обикновената програма на най-препечена коричка, не на безглутенова
Скрит текст:

# 146
  • София
Като сме на вълна хранене и аз да питам.Зелето и неговото семейство също се изключвало при Хашимото.Зашо? Кои други освен зеле влизат в тази група? Ако ям отвреме на време примерно веднъж седмично толкова ли е зле?
Подобен въпрос за кафето. Ако пия по едно на ден? Обожавам кафе пия по две всеки ден,да ги намаля на едно,ама чак да го спра ми е кофти.😔

# 147
Вкъщи сме трима с Хашимото - аз, майка ми и сина ми. Само синът ми е на безглутенова диета, но при него има установена хр.непоносимост, както и чревни проблеми вследствие на това, та си е на строга диета вече 5-та година. Аз лично също подозирам непоносимост, но не мога да си наложа да се ограничавам и си ям глутен.

Имам въпрос за хр.непоносимост към глутена и чревните проблеми при детето - за цьолиакия ли става дума или само за непоносимост, но са открити и чревни поражения, без цьолиакия?

От полза ще ми е да разбера, защото аз съм с Хашимото от 10 години, и долу-горе оттогава имам и драма с тази глутенова непоносимост. Непрекъснато излиза на тестове, правили са опити да ме захранват гастроентеролозите с цел тестове за цьолиакия - е, не мога. Много лоши симптоми, а след последното “захранване” станах супер чувствителна към този глутен. Реагирам и на следи в продуктите, а уж нямам цьолиакия по кръвни тестове, но генетика за това заболяване имам доказана. Опитвам се да идентифицирам да настоявам ли за гастроскопия и биопсия по време на предстоящия преглед след две седмици, защото се опасявам, че може да има и поражения вътрешни в следствие на продължителната консумация на глутен преди диагнозата за непоносимост, и връзка с оплакванията, които имам с храносмилателната система сега. Или при нас, с Хашимото, си вървят чревните оплаквания с основното заболяване така или иначе?

# 148
Като сме на вълна хранене и аз да питам.Зелето и неговото семейство също се изключвало при Хашимото.Зашо? Кои други освен зеле влизат в тази група? Ако ям отвреме на време примерно веднъж седмично толкова ли е зле?
Подобен въпрос за кафето. Ако пия по едно на ден? Обожавам кафе пия по две всеки ден,да ги намаля на едно,ама чак да го спра ми е кофти.😔

Смята се, че тъй като семейство Кръстоцветни съдържат гоитрогени (вещества, блокиращи усвояването на йод) и тези съединения,  могат да повлияят на функция на щитовидната жлеза и производството на хормон. Аз съм чела, че не е добре да са сурови, като се сготвели тези съединения са неутрализирали...
Аз пия кафе, но не съм и примерна откъм спазване на разни забрани Blush

Вкъщи сме трима с Хашимото - аз, майка ми и сина ми. Само синът ми е на безглутенова диета, но при него има установена хр.непоносимост, както и чревни проблеми вследствие на това, та си е на строга диета вече 5-та година. Аз лично също подозирам непоносимост, но не мога да си наложа да се ограничавам и си ям глутен.

Имам въпрос за хр.непоносимост към глутена и чревните проблеми при детето - за цьолиакия ли става дума или само за непоносимост, но са открити и чревни поражения, без цьолиакия?

......

С непоносимост е, не е целиакия или поне на изследвания не е излязла такава и не са правили изследване на лигавица. Иначе да, може да си има чревни поражения и без целиакия. Той и с млечни има проблем, доказана лактозна непоносимост

# 149
Зета, уж си спряла всичко сладко и тестяно, а хляб търсиш. Ти хляб не трябва да ядеш И заради диабета.
Изкарай болницата с някаква храна, 2 -3 дни няма да те бутнат, кой знае от кога ги имаш тия диагнози.
След това вече си направи схема на хранене, разучи подходящи храни, направи си план и го следвай.

Бързо и безпроблемно възстановяване на детенцето!

Общи условия

Активация на акаунт