Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 38 940
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Дами, по кое време на деня, на гладно или след храна е най добре да се приема екстракт от бял трън?

Аз го пия вечер с вечерната доза добавки, т.е преди храна.

За приема на желязо - трябва да има отстояние от приема на еуторокса, мисля, че беше 4 часа, но аз лично го пия вечер след вечеря, може би час след това, заедно с фолиева и вит. Ц. За сока от портокал съм леко скептична, но аз съм и с ИР. Когато пиех по 2 пъти на ден, пиех след хранене на обяд. Еутироксът го вземам към 6.30-7 ч. сутрин.

# 181
Желязото не се ли приемаше на гладно? Не съм пила, но като съм чела за добавки, сякаш нещо такова съм запомнила.

# 182
  • София
Здравейте, синът ми е с Хашимото, но все още не са му изписвали хормон, а само прием на йод и хранителен режим. Миналата седмица получи припадък, който диагностицираха като хипогликемия - много ниска кръвна захар.
В болницата му направиха изследвания , в епикризата обаче са описани само резултатите без границите и не мога да разбера ниски, високи или нормални са - може ли информация
TSH - 7.04
FT3 - 6.87
FT4 - 12.5

# 183
  • София
ТСХто е много високо, ФТ4 е ниско. За хормон си е отвсякъде.

# 184
Срам не срам, ще питам - купих си една добавка с маточина и валериан, но се оказа че има и ашваганда.
А нещо ми се върти, че ашвагандата сваляше кортизола, правилно ли съм запомнила, или се бъркам?
Може и преди да съм питала същото, не помня вече 😁
SvetliS, може би трябва да му се види и инсулина на сина ти, ако не е изследван.

# 185
Здравейте, синът ми е с Хашимото, но все още не са му изписвали хормон, а само прием на йод и хранителен режим. Миналата седмица получи припадък, който диагностицираха като хипогликемия - много ниска кръвна захар.
В болницата му направиха изследвания , в епикризата обаче са описани само резултатите без границите и не мога да разбера ниски, високи или нормални са - може ли информация
TSH - 7.04
FT3 - 6.87
FT4 - 12.5

При Хашимото не се приема йод. Няколко ендокринолози са ме предупреждавали, че йодираната сол, която приемаме е напълно достатъчна. Да избягвам водорасли и други, съдържащи йод храни.
За хормон е детето. Учудващо е даже, че не са му изписали.

# 186
Аз имам проблем с приема на желязо.Сутрин и вечер пия. Да не е с фибри и млечни,да не е на гладно,а аз не ям сладко и хляб и как се предполага да го пия???
Вие как го приемате,който е с анемия и пие?

Когато ми се налага да приемам желязо, го пия на гладно веднага след сън, около 6 ч. Закусвам в 9 ч. и така има предостатъчно време да се усвои. Но аз все още не приемам медикамент за щитовидната жлеза - от него трябва да има поне 8 часа разлика.
Някои не препоръчват желязото да се пие на гладно, но има форми щадящи стомаха, с които нямам проблем - от другите винаги ми се повдига и ги приемах след/с храна.

# 187
  • София
TSH - 7.04
FT3 - 6.87
FT4 - 12.5

При Хашимото не се приема йод. Няколко ендокринолози са ме предупреждавали, че йодираната сол, която приемаме е напълно достатъчна. Да избягвам водорасли и други, съдържащи йод храни.
За хормон е детето. Учудващо е даже, че не са му изписали.

Детски ендокринолог в Педиатриата ми каза да му дават храни богати на йод.
Пие и лимони с 5 капки йодова тинктура 10 дни и след това 20 почивка - това да го спра ли ?
Обърках се сега да давам или да не давам йод ?

Инсулин не са му изследвали в болницата, но ще го заведа - само инсулин или ИР трябва да пусна ?

# 188
  • София
Желязото не се ли приемаше на гладно? Не съм пила, но като съм чела за добавки, сякаш нещо такова съм запомнила.

Не мисля. То дрази стомаха.

# 189
SvetliS
Хипоглекимията говори за ИР и често вървят заедно с Хашимото.
Мисля в края на предишната тема коментирахме детски ендокринолози (https://www.bg-mamma.com/?topic=1538036)
Прочетѝ съветите на bongobongo и mibobo , и двете са с деца с Хашимото Hands V

Момичета, подпухвате ли в тези жеги? Чудя се вече какво да правя, краката ми вечрер са като дорийски колони Close

# 190
Нека и други се изкажат относно приема на йод, но дефицитът на йод е изключителни рядък. А и ползата му при проблеми с щитовидната жлеза е спорен.

# 191
Диагнозата Хашимото ли е или хипофункция без Хашимото? Аз съм с хипо, но без Хашимото. Ендото ми беше изписал да пия келп известно време.

# 192
  • София
Диагнозата Хашимото ли е или хипофункция без Хашимото? Аз съм с хипо, но без Хашимото. Ендото ми беше изписал да пия келп известно време.

Хашимото с хипофункция - има изменения на жлезата при ехограф и висок ТАТ. МАТ е в норма

# 193
Според холистична та медицина изобщо не е рядък дефицита на йод.Йод,хлор,бром,флуор са халогени,приемаме достатъчно от останалите + литий от питейната вода,които изместват йода.
Това прилича на die off синдром на детоксикация.Йодът е подгонил Br( има го в тестени продукти,безалкохолни...)и организма реагира с отпадналост,умора,мозъчна мъгла,тремор ,лош сън ..Ударна доза електролитна напитка,за да се предизвика диуреза.
Липсата на Se прави I токсичен.Ако се пие I( от луголов р-р ли е) ,се започва задължително първо със Se дрожди .Изписани ли са?
Публикувам една любима таблица

# 194

Хашимото с хипофункция - има изменения на жлезата при ехограф и висок ТАТ. МАТ е в норма

За хормон е отвсякъде както казаха преди мен, не го отлагайте при децата може да забави развитието - синът ми спря да расте на височина за една година и спряха да му се сменят млечните зъби. За йод аз също знам, че не трябва. Чувала съм да правят йодна решетка на крака и наблюдават има ли или няма нужда организма
За хипогликемия вероятно е висок инсулина, затова се пуска сутрин на гладно инсулин и кр.захар а от тях се изчислява НОМА индекс, който е за ИР...въпреки, че не е задължително, който разбира и от изследванията ще се ориентира.
За ТАТ потърсете причина в уши, нос, гърло, пикочо-полова система и зъби. Бактерии в тези области, алергии, болни зъби...При синът ми проблема е стафилокок в носа и алергичен ринит.

Общи условия

Активация на акаунт