Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 74

• 39 070
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Някой пие ли Акутирокс? Консултацията с ендокринолог я направих онлайн. Тя ми предписа Акутирокс 6.3мл/дневно. Не мога да разбера това вярно ли е, тъй като виждам, че в аптеките има най-малко от 25мл. Моля да ме ориентирате.
Аз пия. Продава се само един вариант в БГ, като в кутията са 75мл.(х 2 бутилки). 5мл. се равняват на 100мкг. т.е. вашата доза е 6.3мл.=126мкг. Въгре има спринцовка като на народен или парацетамол от 5мл. и си изтегляте предписанията доза.

Много благодаря за отговора

# 376
Здравейте. След няколко дни съм на ендокринолог поради съмнение за хипо функция. Въпросът ми е какви изследвания може тя да ми пусне по здравна каса и какво трябва да си доплатя? Тези изследвания имам от лл.

# 377
Разрешавам да ме нашамаросате!
В отбора на Хашимотките съм от 2021. Писах тук тогава, като ме диагностицираха. На елтироксин съм, възел на щитовидната жлеза. Тогава някоя от вас ме е посъветвала да си изследвам и глюкозаната. Не бях - от мързел... Предната есен при профилактичен преглед се оказа че е висока. Оттогава съм на диета. Отначало драстична, вече не чак толкова, защото влезе що годе в норма.
Идната седмица съм на редовния профилактичен преглед при ендокринолог.
Понеже от август реших активно да пия препоръчаните витамини си мислех че ще се подмладя поне с 10 години... е... сякаш даже се влошиха нещата... Сега гледам информацията в началната страница, че всъщност трябва да ги пия поне с 4 часа разлика с хормона. Възможно ли е това да е причината? Пия сутрин К2+D3 и B комплекс, вечер Ca+Mg+Zn и два пъти вечерна иглика заради менопаузата, да не убия някой в къщи...
ЛЛ ми пуснала само TSH - 3.44 e сега.
Май месец си пуснах ей така на посоки разни работи. Освен глюкозата си прверих и В12, защото той беше повода изобщо да ми открият проблема. Бях на инжекции преди това. Ето ги и изследванията от май:
Чудя се преди да отида при ендокриноложката дали да не пусна пак едни хормони...

# 378
  • София
Е, задължително пусни щитовидните хормони поне (Тсх, ФТ3, ФТ4), иначе за какво ще ходиш. Желязото ти е ниско, пусни си и железния панел. Глюкоза и инсулин. Може и Б12  и Д.

# 379
Е, задължително пусни щитовидните хормони поне (Тсх, ФТ3, ФТ4), иначе за какво ще ходиш. Желязото ти е ниско, пусни си и железния панел. Глюкоза и инсулин. Може и Б12  и Д.
Май, май... мятам се пак...

# 380
Здравейте,

Според вас на база на тези изследвания, може ли да се предполага хипофункция на ЩЖ ?

# 381
Здравейте,
Според вас на база на тези изследвания, може ли да се предполага хипофункция на ЩЖ ?
Да. Както имаш и висока глюкоза, и инсулин.

# 382
Здравейте,

Да, има си хупофункция както и вероятна ИР

# 383
Благодаря за отговорите!

Може ли да ми препоръчате добър ендокринолог в София. Преди година бях ходила на преглед, на който се видяха няколко малки кисти на ЩЖ. Изследванията бяха подобни, но докторката каза, че са идеални.
Сега си пуснах изследвания при профилактични прегледи.
Иска ми се да отида при някой, който да ми обърне малко повече внимание.
Ако трябва да ми изпише поне някакви добавки, тъй като не се чувствам особено добре.

# 384
Някой пие ли Акутирокс? Консултацията с ендокринолог я направих онлайн. Тя ми предписа Акутирокс 6.3мл/дневно. Не мога да разбера това вярно ли е, тъй като виждам, че в аптеките има най-малко от 25мл. Моля да ме ориентирате.

Досега пили ли сте хормон? направо 6,3 мл. ли ви изписаха? Това е много голямо количество, равнява се на 126 мкгр Т4. Според мен няма да се почувствате никак добре, ако започнете от раз със 126 мкгр. хормон.

# 385
Здравейте! Ще попитам тук, тъй като сте на ти с темата, макар че нямам Хашимото. По време на бременността пиех елтирокс по 25мкг поради леко завишена стойност на тсх - около 3 и малко беше във втория месец от бременността. Преди това не съм пила лекарството и не съм имала проблеми д жлезата. След като родих го спрях по препоръка на лекаря. Сега си изследвах отново хормона и е 3.19. Имам кърма, нямам проблем с количеството, бебето наддава добре. Дали тази стойност е нормална? По време на бременността го поддържах около 2, но сега отново се е качило. Може би без приема на хормон просто го поддържам около 3? Реално дори съм забременяла с такова тсх, пък уж трябвало да е под 2 за забременяване

# 386
Здравей, дозата се определя не по стойността на TSH, а по тези на FT4 и FT3, т.е. преди всичко, тях трябва да изследваш, за да се види дали ти е необходим синтетичен хормон.

# 387
Здравейте. След няколко дни съм на ендокринолог поради съмнение за хипо функция. Въпросът ми е какви изследвания може тя да ми пусне по здравна каса и какво трябва да си доплатя? Тези изследвания имам от лл.

Може ли някой да ми отговори, защото изобщо не съм наясно с тези хормони? За да не е просто отбиване на номера ходенето ми до еднокринолога. TSH, Tat, Mat, T3 и T4, това ли е всичко което трябва да изследвам, за да видя дали имам някакъв проблем?

# 388

Може ли някой да ми отговори, защото изобщо не съм наясно с тези хормони? За да не е просто отбиване на номера ходенето ми до еднокринолога. TSH, Tat, Mat, T3 и T4, това ли е всичко което трябва да изследвам, за да видя дали имам някакъв проблем?
Към това, което имате, освен TSH, Tat, Mat, T3 и T4 - добавете и Пролактин.

# 389
Здравейте, следващата седмица смна преглед при ендокринолог. Освен стандартните симптоми, като сърцебиене задух, косопад безсъние и т.н., напоследък се задавям от нищото и миналата вечер на вечеря толков кашлях,че си продрах гърлото, а тази сутрин и ми се гади , възможно л и е да е от хашимотото.Нямам още терапия, уж хормоните ми били в норма , с половин жлеза.Сега ще ходя при нов лекар, и ще чакам да назначи и нови изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт