Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №22

• 54 826
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Мими, иди да пиеш бира!
Тоя месец се чувствам дебела (поемам си вината), но и подута. А гърдите ми ще експлоадират. Поне запълних липсите в сутиена. Simple Smile
То аз бира ще ида да пия Joy, но не може непрекъснато да ми маца,   ще питам доктора дали да не попия примолут няколко месеца по схема! Не мога да го търпя това, изкарва ме от нерви!

# 541
Аз сега ще пускам изследвания заради таковя зацапване 10дни преди цикъл, вече няколко месеца.Обективно нямам никакви находки.

# 542
Аз сега ще пускам изследвания заради таковя зацапване 10дни преди цикъл, вече няколко месеца.Обективно нямам никакви находки.
Ама при мен реално цикъл не идва! Единия АГ гледа и шийката на колпоскоп. Каза няма нищо. Освен това не кърви шийката, а матката и двамата лекари го казаха!

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 16:05 от mimi.7299

# 543
Мили дами, имам бърз въпрос:
Възможно ли е вследствие на вирусна инфекция (белодробна) цикълът да спре сравнително рязко и дали това може да е индикация за гинекологично усложнение (вторично възпаление) или просто е ускорена менопауза (каквото и да значи това Blush).
Фоново инфо: на 48 години съм, в последните години с цикъл по часовник, но по-къс, 22-25 дни, като само 2 пъти през живота съм имала малко по-дълъг цикъл: ок. 35 дни (и то пак в последните 2 години се случи). Вирусната инфекция изкарах през май съвсем леко, без температура дори, но се стигна до белодробно усложнение, от което се излекувах с помощта на кортикостероиден спрей (инхалирах 1 месец между юни и юли). И до този момент имам понякога затрудено дишане, но вече съм добре, само цикълът се загуби.
Моля, дайте мнение дали може да има връзка, преди да се запътя на гинеколог Scream

# 544
Едва ли има връзка. Възможно е от кортикостероиди да са Ви разбъркани хормоните. Но все пак посетете гинеколог.

# 545
  • София
Аз минавам да се оплача. Няма цикъл този месец! Подута съм като цяло, но гърдите ми са ок.

# 546
ДХЗ, и аз имам такова зацапване и все се каня да пиша в темата. Миналата седмица бях на преглед. Каза, че трябвало да махнем спиралата ( не е хормонална) , за да се разбере дали не е от нея. Аз не искам да я махам на този етап и ми даде витамини да пробваме така. Ти спирала имаш ли? С две думи каза, че не е нормално такова нещо, но иначе нищо не я притесни при прегледа.

# 547
Нямам спирала, имам прекрасни яйчници, овулация( видя се доминантен фоликул онзи ден), матка и лигавици перфектни.Януари пусках пролактин и прогестерон- чудесни.И март започна зацапването.
Като пия вечерна иглика изчезва, като спра се връща.Последния цикъл зацапа 2 дни, спря, на 4 и 5 ден все едно ми дойде-по около 5мл кръв имаше, после за два дни спря и реших, че е цикъл било, после пак ми зацапа за два дни и накрая си ми дойде обилен цикъл, който трая два дни.🤷🏻♀

# 548
Мили дами, имам бърз въпрос:
Възможно ли е вследствие на вирусна инфекция (белодробна) цикълът да спре сравнително рязко и дали това може да е индикация за гинекологично усложнение (вторично възпаление) или просто е ускорена менопауза (каквото и да значи това Blush).
Фоново инфо: на 48 години съм, в последните години с цикъл по часовник, но по-къс, 22-25 дни, като само 2 пъти през живота съм имала малко по-дълъг цикъл: ок. 35 дни (и то пак в последните 2 години се случи). Вирусната инфекция изкарах през май съвсем леко, без температура дори, но се стигна до белодробно усложнение, от което се излекувах с помощта на кортикостероиден спрей (инхалирах 1 месец между юни и юли). И до този момент имам понякога затрудено дишане, но вече съм добре, само цикълът се загуби.
Моля, дайте мнение дали може да има връзка, преди да се запътя на гинеколог Scream
Спокойно, 48г, си е една добра възраст да се намирате в пре-менопауза с единия крак, а с другия в менопауза.
Ще усетите още доста странни неща, да се случват с вас, а за доста и не сте разбрала. Това е, живота си върви и ние с него. Прочетете темата отначало и ще научите доста. Просто кортикост., явно са стресирали процеса.

# 549
Ясно, не знам защо реши, че може да е от спиралата. Тоест тя иска да я свалим и да наблюдаваме какво се случва, защото ако е там няма да знаем дали не е от нея. Хубаво , ама тя си е поставена преди 3 години сигурно и досега не съм имала такива оплаквания.

# 550
  • Бургас
И аз съм чувала от позната със спирала за такова мазане.

# 551
Нито съм хипо нито хипер обае изсушаване и оредяване има. Каквато и боя да ползвам с годините усещам промяна. При мен има косопад и на стресова основа та това допълнително влошава ситуацията. Докарвам го от прическа, боя ( на русо плешивината не личи толкова) , стилизанти и розовите очила на ММ з акойто всякак съм хубава.

Същата работа, молех се да ми открият нещо, че поне от някъде да почна, уви, всичко ми беше наред, коса не остана

# 552
Времето захладня и при мен нощните изпотявания около цикъл и Ову се върнаха. Цяло лято нищо...Наистина не мога даси обясня тази закономерност,но е така от няколко години🧐....Сега се надявам и да се махнат тези 2,3 кг от бедрата и задника,защото ми е мн дискомфортно....Знам,че с възрастта тялото ми ще се променя,ама..  Ще пускам и щитовидни да видя какво става-април беше 3,200 ТСХ,а през ноември 1,300. Понеже бях Хипер,само следим😬

# 553
Здравейте,
На 41 г. съм с Хаши и хипо и близо година имам зацапване след цикъл.Посетих генеколог, на която споделих проблемите.Констатира , че всичко ми е ок , било ми рано менопалза и ми предписа витамин Ц и това зацапване било от овулацията.Изобщо не обърна внимания на оплакваният ми.Да но след като я посетих ми закъснавя.Предния месец ми дойде на 26.09 , а сега сме 05.10.Направих тест и разбира се е отрицателен.Ясно ми е , че има хормонални изменение и влизам в пред менопалза , да не кажем , че може и менопалзата да съм.
Та въпросът ми е : Какви изседвания да пусна и кога , като не ми идва( знам , че се пускат е различни периодни на цикъла, да ама аз нямам)?
Препоръчайте ми читав генеколог в Пловдив за следене на менопазата , това с витамин Ц не ми се струва сериозно.

# 554
  • тук и там
Аз да се оплача,че от известно време съм като балон и корема ми е пълен с газове. Между другото -пия едни добавки с броколи, подозирам че те влошават положението  в това отношение. Ще си купувам Дегазин или Еспумизан да попия малко, то не се търпи направо.

Общи условия

Активация на акаунт