Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 508
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
При мен бебока от самото начало върви с 1 седмица напред. Няма да се изненадам, ако от ноемврийче стане октомврийче 🤷🤣
Момичета днес направо ми се разказа играта от кръвотечение от носа. Все ме сърби, все имам някакъв ринит, ама това днес е върха! 3 пъти вече, поне по 10 минути... (По принцип имам такъв проблем, но скоро не се беше обаждал...)

# 211
  • софия
И ние ще сме живот и здраве октомврийчета. Избрахме дата за секциото 31.10., ако всичко върви по план. Аз бях едни 3 месеца в хубав и активен период, но усещам, че приключва Sad все повече ме тегли към леглото, уморявам се бързо, спи ми се повече, задъхвям се. Абее усеща се, че наближава.

# 212
Аз започнах с магнерот ефна седмица 3х2, после го намалихме. Нямаше голяма полза и преминах на Магнезий течен на Флорадикс - нещата са съвсем различни. Има по-голяма полза, получавам някакво схващане на краката не повече от веднъж седмично.
Този магнезий е като сироп и е изцяло на билкова основа, съдържа главно плодове!
Момичета, при мен вече и конските дози магнезий не помагат. Контракции нямам, но имам крампи. Пробвах всички видове магнезий, пия по между 3 и 6 грама на ден и пак се будя със стягания и болки в краката. Колкото до количката - взех някаква от Ali, смятам да я ползвам макс 1 година сумарно, както направих и с първото дете 😄

# 213
Здравей,
Сиропа с Магнезий, дразни ли ти стомаха?
Аз съм се насочила към лосиони за тяло на better you с магнезий - има за през деня и през нощта с Лавандула.
Утре, като го получа ще ги почна, че тази вечер имах едно схващане на краката, но не пия Магнезий, защото много ми дразни стомаха и започват яки болки и спазми (нали трябва да се пазим от спазми).
Благодаря.

Аз започнах с магнерот ефна седмица 3х2, после го намалихме. Нямаше голяма полза и преминах на Магнезий течен на Флорадикс - нещата са съвсем различни. Има по-голяма полза, получавам някакво схващане на краката не повече от веднъж седмично.
Този магнезий е като сироп и е изцяло на билкова основа, съдържа главно плодове!
Момичета, при мен вече и конските дози магнезий не помагат. Контракции нямам, но имам крампи. Пробвах всички видове магнезий, пия по между 3 и 6 грама на ден и пак се будя със стягания и болки в краката. Колкото до количката - взех някаква от Ali, смятам да я ползвам макс 1 година сумарно, както направих и с първото дете 😄

# 214
То пък голяма работа, че не си в групата. Била направена да си споделяме по-лични неща, ако тук не ни било удобно. Че какво по-лесно от това да споделиш тук под анонимен профил?
Аз лично напуснах групата, защото веднъж ми се стори дискриминационна, че никой освен поканените не може да се включи в нея (не всяка бременна има профил в БГ мама) и никой не пишеше в нея.
Има по-голяма група на майки с термин ноември 2023, където писането е ежедневно и се разискват всякакви теми, ако искаш можеш да се присъединиш към нея.
Добро утро,

Зависи какви са контракциите - ако са болезнени и на често не са ОК нещата и трябва консултация с лекар. Ако са еднократни през деня и не са болезнени са - Бракстън Хикс и не са опасни, а подготвят жената за предстоящото раждане.
За магнезия - все може да си го съгласува със следящия АГ и да го пие. Не на своя глава да взимате, все пак хубаво е да се види състоянието ви. Колкото и да е безвреден не е ОК да го пием ей така.

Аз днес вечерта съм на преглед и нямам вече търпение.....

Отново напомням: В групата в фейсбуук добавям само момичета, които са ми писали на ЛС и СА АКТИВНИ ТУК В ГРУПАТА! НЕ ДОБАВЯМ ХОРА, КОИТО МИ ПИШАТ НА ЛС, А ТУК НЕ СА ПИСАЛИ!!

Извинявай, но аз съм писала сигурно 3пъти общо и в двете групи, следя постоянно какво се случва и си сверявам часовника, що за дискриминация да не съм във фейсбук групата🤷🏻♀ не правя проблем, просто питам, какво значи активни в писането

# 215
Бибенце, коя е тази група, ще ми пратиш ли линк. Аз съм в групата на Мами с термин 2023 и съм много доволна

# 216
https://www.facebook.com/groups/1137043756932752/?ref=share
Името ако случайно не успявате да я намерите от линка е "Ноемврийски бебета 2023 - Мами с термин ноември 2023".

# 217
  • София
То пък голяма работа, че не си в групата. Била направена да си споделяме по-лични неща, ако тук не ни било удобно. Че какво по-лесно от това да споделиш тук под анонимен профил?
Аз лично напуснах групата, защото веднъж ми се стори дискриминационна, че никой освен поканените не може да се включи в нея (не всяка бременна има профил в БГ мама) и никой не пишеше в нея.
Има по-голяма група на майки с термин ноември 2023, където писането е ежедневно и се разискват всякакви теми, ако искаш можеш да се присъединиш към нея.
Добро утро,

Зависи какви са контракциите - ако са болезнени и на често не са ОК нещата и трябва консултация с лекар. Ако са еднократни през деня и не са болезнени са - Бракстън Хикс и не са опасни, а подготвят жената за предстоящото раждане.
За магнезия - все може да си го съгласува със следящия АГ и да го пие. Не на своя глава да взимате, все пак хубаво е да се види състоянието ви. Колкото и да е безвреден не е ОК да го пием ей така.

Аз днес вечерта съм на преглед и нямам вече търпение.....

Отново напомням: В групата в фейсбуук добавям само момичета, които са ми писали на ЛС и СА АКТИВНИ ТУК В ГРУПАТА! НЕ ДОБАВЯМ ХОРА, КОИТО МИ ПИШАТ НА ЛС, А ТУК НЕ СА ПИСАЛИ!!

Извинявай, но аз съм писала сигурно 3пъти общо и в двете групи, следя постоянно какво се случва и си сверявам часовника, що за дискриминация да не съм във фейсбук групата🤷🏻♀ не правя проблем, просто питам, какво значи активни в писането

Моля, малко по спокойно с тона. Никой не карам на сила да влиза в фейсбуук групата. Така съм преценила, че е ок и по този начин ще добавям хора в нея. Има достатъчно други групи където и който иска да членува.
Смятам, че така е по сейфти за всички дами да сме писали тук и след това да продължим в фейсбуук. Там вече всеки влиза с името и профила си. Може да не иска да членува с непознати и с още 172278227 човека. След като не ти е било ОК, радвам се че си напуснала и си намерила групата, която смяташ, че ти е ок.
Доста години имам опита с майчински групи и знам как се изнася информация, снимки, постове.....и не смятам, че в този момент трябва да приемам всеки в тази група.

# 218
Wonder woman, Бубенце няма към теб нищо, че да казваш по- спокойно с тона. Обяснила е чудесно къде и защо, излишно е да търсиш “тон” и заяждане. Не се засягайте така.

Има въпрос. Какви шишета смятате да купувате? На коя марка? Моите приятелки, с които се консултирам, и двете са взимали на Авент, обаче гледам тези на Нук- хем са фирма с традиции и име, хем са почти на половин цена. В голямо чудене съм. Вашите проучвания какви са?

# 219
Wonder woman, Бубенце няма към теб нищо, че да казваш по- спокойно с тона. Обяснила е чудесно къде и защо, излишно е да търсиш “тон” и заяждане. Не се засягайте така.

Има въпрос. Какви шишета смятате да купувате? На коя марка? Моите приятелки, с които се консултирам, и двете са взимали на Авент, обаче гледам тези на Нук- хем са фирма с традиции и име, хем са почти на половин цена. В голямо чудене съм. Вашите проучвания какви са?

Аз си взех на Авент отново шишета Simple Smile С първото бях доволна и не мисля да сменям. В Айко бяха намалени на 60лв и нещо 4броя. Не харесвам стъклени и пак ще си ползвам пластмасовите. Купих и стерилизатор и нагревател за шишетата. Пак на промоция от Айко. Сега оглеждам за кошара ,но ще взема 2ра употреба. Имам матрак от 1вото дете и ми трябва нещо малко и практично. Искам с колелца за да я местя из стайте с мен. Предната беше от онези големите дървени с повивалник и дадохме много пари за нея. Беше ужасна и не искам да ги виждам повече.

# 220
Здравей,
Аз май се насочих към тези:
https://www.baby.bg/product/komplekt-shisheta-nuk-fc-temperature … chasti-neutralen/
Харесаха ми, че имат контрол на температурата, винаги можеш да видиш каква е температурата на течността вътре.
И това допълнително: https://www.baby.bg/product/shishe-nuk-fc-anti-colic-professiona … 6-mesetsa-zeleno/
С анти-колик функция.

# 221
Много ви благодаря. Супер сте. Иначе да споделя съм решила да взема легълце тип next to me. На киндеркрафт ми хареса текстилът и изпълнението като цяло Neste up. Мернах го някъде на промоция към 210 лв. Няма да ползвам гнездо така съм решила.

А нагревател за тези шишенца задължително ли трябва да е на фирмата, на която са шишетата. Например нагревателят на Филипс е 110 лв, но има напромер по- бпджетни и на 30-40 лв.
Аз я карам още само на набелязване и списък, понеже съм имала  малко несгоди преди и сега всичко ше го купувам след като влезна в 8 месец.
Гащеризончета ще взема от next. На комплект ги продават по 4 или по 7. Горе долу се ориентирам и за чаршафки и хавлийки. Силно съм озадачена как една хавлийка е към 50 лв. Просто има неща, които много ме учудват, а съвсем не съм от скръндзите. Първа бебенце ще ми е живот и здраве и сигурно тепърва ще свиквам със съранно цени на някои неща.
Количка не съм избрала. Бях се спряла на Муци Ево, но вече много се чудя. Харесвам големите колички с големи колелета, но те пък са тежки, тези с малките колелета не вървят пък така леко. Явно трябва да си подредя разходки и пазар ли са ми определящи или да е лека.

Много дълъг ми стана поста, извинете ме. Но ако има и други, които се вълнуват по темата с покупките, ще се радвам да споделяте. Това ми е най- разтоварващата мисъл и тема в тревогите ми покрай бременността.
Пожелавам чудесен ден на всички

# 222
Много ви благодаря. Супер сте. Иначе да споделя съм решила да взема легълце тип next to me. На киндеркрафт ми хареса текстилът и изпълнението като цяло Neste up. Мернах го някъде на промоция към 210 лв. Няма да ползвам гнездо така съм решила.

А нагревател за тези шишенца задължително ли трябва да е на фирмата, на която са шишетата. Например нагревателят на Филипс е 110 лв, но има напромер по- бпджетни и на 30-40 лв.
Аз я карам още само на набелязване и списък, понеже съм имала  малко несгоди преди и сега всичко ше го купувам след като влезна в 8 месец.
Гащеризончета ще взема от next. На комплект ги продават по 4 или по 7. Горе долу се ориентирам и за чаршафки и хавлийки. Силно съм озадачена как една хавлийка е към 50 лв. Просто има неща, които много ме учудват, а съвсем не съм от скръндзите. Първа бебенце ще ми е живот и здраве и сигурно тепърва ще свиквам със съранно цени на някои неща.
Количка не съм избрала. Бях се спряла на Муци Ево, но вече много се чудя. Харесвам големите колички с големи колелета, но те пък са тежки, тези с малките колелета не вървят пък така леко. Явно трябва да си подредя разходки и пазар ли са ми определящи или да е лека.

Много дълъг ми стана поста, извинете ме. Но ако има и други, които се вълнуват по темата с покупките, ще се радвам да споделяте. Това ми е най- разтоварващата мисъл и тема в тревогите ми покрай бременността.
Пожелавам чудесен ден на всички

Нагревателя и стерилизатора не е задължително да са на марката шишета. Префи ползвах шишета авент с стерилизатор Чико. И нагревател пак чико. Сега от айко взех кингаро или нещо такова. 60 е стерилизатора и 20 и нещо нагревателя. Оказа се ,че стерилизатора е 3в1 и има и за нагряване на шишетата ама кой да чете хахаха нищо, ще си ги ползвам. Всичко върши работа и цената е просто цифра Wink Ако ви се дава , дайте повече. Ако не, и по-евтините вършат работа

# 223
Аз взех на баткото на Авент, и после съжелих, че съм взела. Моите са стъклени. Той свикна с беберона на авент и когато реших да сменя с други шишета не искаше да пие от тях, а резервните биберони на авент са по 18 лв., ами неискам да давам за две гуми толкова пари. При известно време от миенето се продубчват и текът при пиене 😠. Сега съм си взела на кампул, пак стъкло, защото по лесно се почистват.

# 224
  • софия
Аз с първото детенце не съм ползвала нагревател. Оставях малко водичката само на радиатора и после пробвах на ръката, а после дойде и лятото и въобще не съм топлила, направо на стайна температура си му го давах и не сме имали проблеми. Предполагам си е и до детенце де, ще видим с второто как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт