Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 610
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Еха! Извинявай за любопитството / аз съм фен на хората живеещи далеч от големия град, за сметка на ММ 😒/ би ли споделила до кой град ви е 40км. и толкова ли е прекрасно далеч от града, колкото изглежда 😁😍

Аз си шофирам всеки ден. Засега не ми е проблем, а и нямам друг избор. Живеем на вилна зона и дори до мгазина не мога да ходя пеша.

Точно за това попитах. Ние живеем на 40 км от града и нямам особен избор, освен този. Друга тема е, че когато бременеех с дъщеря ми спрях да шофирам. Точно както една дама по - горе беше написала, натискането на съединителя ми напрягаше много неприятно корема и тогава спрях. Но имах избор. Сега освен, че не усещам такова напрежение и нямам избор, като че ли ми е и по - добре, да шофирам, по - леко ми е, все едно имам допълнителна опорна точка при пътуване. Та ми беше любопитно, дали има още някой в моята ситуация. Явно, не съм сама Blush

# 466
Еха! Извинявай за любопитството / аз съм фен на хората живеещи далеч от големия град, за сметка на ММ 😒/ би ли споделила до кой град ви е 40км. и толкова ли е прекрасно далеч от града, колкото изглежда 😁😍

Аз си шофирам всеки ден. Засега не ми е проблем, а и нямам друг избор. Живеем на вилна зона и дори до мгазина не мога да ходя пеша.

Точно за това попитах. Ние живеем на 40 км от града и нямам особен избор, освен този. Друга тема е, че когато бременеех с дъщеря ми спрях да шофирам. Точно както една дама по - горе беше написала, натискането на съединителя ми напрягаше много неприятно корема и тогава спрях. Но имах избор. Сега освен, че не усещам такова напрежение и нямам избор, като че ли ми е и по - добре, да шофирам, по - леко ми е, все едно имам допълнителна опорна точка при пътуване. Та ми беше любопитно, дали има още някой в моята ситуация. Явно, не съм сама Blush

На 40 км от София съм. На 38 км от Самоков. Ами, мога да кажа, че изисква голяма дисциплина такъв начин на живот. Транспорт друг, освен автомобил няма (има автобус, на който не може да се разчита много...). Но, гората ми е на 5 минути, минава и река, изключително спокойно ми е и имаме възможност поне малко, да достигаме до естествена храна и билки, което всъщност, според мен е ключово за доброто здраве. Детето има възможност да се докосне до много неща, за които четем в книжките (крави, овце, кози, сърни, гущери, лисици, таралежи, земеделски машини, култури, бали - вижда ги и ми разказва, че сме чели за тях...). Както всяко нещо, има плюсове и минуси, но плюсовете надделяват, спрямо напрежението което търпяхме в София... Blush

# 467
Евала! Звучи ми прекраснооо 😍

На 40 км от София съм. На 38 км от Самоков. Ами, мога да кажа, че изисква голяма дисциплина такъв начин на живот. Транспорт друг, освен автомобил няма (има автобус, на който не може да се разчита много...). Но, гората ми е на 5 минути, минава и река, изключително спокойно ми е и имаме възможност поне малко, да достигаме до естествена храна и билки, което всъщност, според мен е ключово за доброто здраве. Детето има възможност да се докосне до много неща, за които четем в книжките (крави, овце, кози, сърни, гущери, лисици, таралежи, земеделски машини, култури, бали - вижда ги и ми разказва, че сме чели за тях...). Както всяко нещо, има плюсове и минуси, но плюсовете надделяват, спрямо напрежението което търпяхме в София... Blush

# 468
Здравейте момичета да споделя днес бях на преглед при АГ бебчето е около 2100 в 33гс.
Обаче с увеличаването на магнерота днес цял ден съм и с болки в дебелото черво вероятно спазми та за това пак намаляме иначе шийката е 3,5. Посъветва ме да почивам повече поне до 36 седмица макар, че според мен шийката сй е добре за този период. Имам стягане на корема за сега търпимо де. Каза ми ако се услят контракциите да пробвам с Диаспорал.

# 469
Лелее, явно всяка е с някаква болка на този етап.Колкото повече наближаваме все повече се разпадаме май така като чета.Мен ме почнаха тези дни бодежи в очите.Реших от лежане и гледане на телефона е станало така.Оставих тел. За 2 дни и намаляха, ама не изчезнаха.Всеки го хваща явно слабо място.Дано всички минем през тези спънки по-бързо и по-леко, да можем спокойно да си гледаме бебочетата.

# 470
Цяла бременност съм така с болки и спазми в ляво и не се повлияват от спазмолитици хем и диета пазя. Не съм си представяла, че толкова много може да боли дебелото черво .... започвам да се съмнявам, че има и елемент на притискане. АГ ми каза нош па само при нужда да пия понеже отпускало шийката което ме озадачи ...

# 471
Здравей,
И аз съм така, но плюс многото болезнени газове и подуване. Боли ме кожата не от разпъването на бебка, а от газовете, където са ми стомаха и червата.
Магнезия дразни и раздува адски много. Аз затова не го пия, ами мажа с лосион с магнезий.
Имам х 4-5 стягания дневно. И аз съм 33 г.с., но след 2 дни съм на преглед.

Цяла бременност съм така с болки и спазми в ляво и не се повлияват от спазмолитици хем и диета пазя. Не съм си представяла, че толкова много може да боли дебелото черво .... започвам да се съмнявам, че има и елемент на притискане. АГ ми каза нош па само при нужда да пия понеже отпускало шийката което ме озадачи ...

# 472
"nadejda 8791 " Какъв е лосиона който ползваш може ли да споделиш и локално корема ли мажеш ?
Иначе за газове еспумизан Изи ми е изписан на мен.

Здравей,
И аз съм така, но плюс многото болезнени газове и подуване. Боли ме кожата не от разпъването на бебка, а от газовете, където са ми стомаха и червата.
Магнезия дразни и раздува адски много. Аз затова не го пия, ами мажа с лосион с магнезий.

# 473

Аз съм на Диаспорал. Въпросът е, че на мен ми действа леко разхлабващо (от което съм много доволна, тъй като добре знам какво е бременност със запек...), но наскоро почнах и желязо. Съответно, имам моменти, в които ми трябва време за да отида до тоалетна и тогава се усеща едно като болка, неприятно. Това го пиша, във връзка, с мисълта ти, че е възможно да има елемент на притискане - при мен мисля, че е от това...

# 474
То при мен кофтито е, че болката не минава със самото изхождане а си продължава с дни. И аз не знам какво чудо е спазъм ли е, раздутост ли е или притискане. В началото ходих на няколко гастро казаха, диета колит е ... така и не отшумя успокоявам се че остава малко.
Иначе съм си със запек но ходя редовно пия лактофлор био +. но за болките не помага.

# 475
Здравей,
На betteryou е лосиона: има и с лавандула за сън, но аз този аромат не го харесвам.
Подходящ е за бременни (пише си го). Мажа се цялата, но вечер и нито имам крампи, нито стягания, поне до след обяда на другия ден.
И мен ме боли в ляво, но ми минава когато отида до wc, и аз съм с лактофлор синбиотик опти 6 и линекс гастро.
При мен, става твърд корема ниско долу, когато се съберат яко газове, които не мога да изкарам и притискат и започва да ме боли в ляво. Когато си взема Еспунизан Изи и се освободя от газовете всичко ми минава, иначе е огромно напрежение и това даже ми предизвиква и Бракстън-хикс. Ако нямам газове, не ми се стяга и корема. Нямам запек, но за сметка на това много ми се подува всичко, след като хапна.
Иначе съм само 5кг нагоре. Сега съм на протеинна диета, че качваме тегло на бебка. А това, както знаем доста засилва газообразуването...
Още малко остава 😊 Ще трябва да изтърпим, че после...

,
"nadejda 8791 " Какъв е лосиона който ползваш може ли да споделиш и локално корема ли мажеш ?
Иначе за газове еспумизан Изи ми е изписан на мен.

Здравей,

# 476
nadejda8791 ние с теб да не сме с един и същ термин моят е 07.11 но казват, че може да подрани защото изпреварва с 5,6 дни. Иначе и аз съм +4 кг. чак ми се струва странно как го измерват да изпреварва ама да кажем, че всичко му се качва на него. Отделно от всичко аз съм и с гестационен диабет и наблягам основно на протеин и мазнини въгх. са ми на минимум та може и за това.
Дай обратна връзка, като ти мине прегледа 🙂
Иначе този лосион ще си го купя, изглежда ми много добре + това преди години си спомням, че ползвах подобен за тяло и наистина много отпускащо ми действаше особено вечер след душ.

# 477
Вчера ми беше феталната в 33г.с и всичко е ок. Бебето е 2кг но разположено странично. Ужасно неприятно се усеща защото ме натиска навсякъде и рита безразборно. Усещам ужасно куткорене, явно притиска червата и цялата карантия и е нещо страшно. Доктора каза, че с тази позиция само секцио, не че и очаквам нормално. Второ секцио ще ми е. Има ли някоя с такава позиция на бебето. Главата му е странично ниско в дясно, дупето в лято странично. Краката не знам .... навсякъде са с ритници. Днес приключвам с Утрогестана и се надявам да нямам проблеми вечер. Снощи имах ужасни крампи въпреки конските дози Диаспорал. Много странно защото пия много много магнезий.

# 478
При мен до скоро бебето беше в косо предлежание което ще рече точно странично както го описваш. Мисля, че след 28 седмица се завъртя и за момента е в правилна позиция за нормално раждане.
И аз имам крампи в краката, магнерот пия Диаспорал само при нужда ако има контракции явно така ще си е с крампите. С предната бременност изобщо не съм имала и магнезий не съм пила ама сега .....

# 479
При мен до скоро бебето беше в косо предлежание което ще рече точно странично както го описваш. Мисля, че след 28 седмица се завъртя и за момента е в правилна позиция за нормално раждане.
И аз имам крампи в краката, магнерот пия Диаспорал само при нужда ако има контракции явно така ще си е с крампите. С предната бременност изобщо не съм имала и магнезий не съм пила ама сега .....

Аз с предната изобщо не знаех какво е контракция Grinning Сега вече знам и имам доста. Почивам си повече, активност навън почти никаква. С тези ритници не мога да се движа активно и трябва да легна да се успокой. При вас каркоренето спря ли след наместване в правилна позиция ? Усещам навсякъде даже към стомаха горе, под пъпа ... всичко се прелива все едно.

Общи условия

Активация на акаунт