Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 541
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Ще плача момичета.Тъкмо се върнах от ЖК вдигнала съм 5кт за 1 месец и официално съм 91кг.Започнах на 74кг.Направо ще умра .В 32седмица съм, бебето 1830кг.Реве ми се много.Тонове не са слушали до сега май, поне не са ми казвали.Направооо място не мога да си намеря.

Спокойно аз съм 32ра седмица и съм 19 кг .
..

# 541
  • софия
Ще плача момичета.Тъкмо се върнах от ЖК вдигнала съм 5кт за 1 месец и официално съм 91кг.Започнах на 74кг.Направо ще умра .В 32седмица съм, бебето 1830кг.Реве ми се много.Тонове не са слушали до сега май, поне не са ми казвали.Направооо място не мога да си намеря.

Аз бях в същото положение през първата бременност. Много се бях депресирала, но след раждането се хванах в ръце и за няколко месеца бях в по-добра форма от преди да забременея. Така че горе главата, още малко да родим, да се възстановим и влизаме във форма Simple Smile няма да се оставяме. Simple Smile)

# 542
Килограмите трябва да са ти най-малкия проблем. С първата си бременност качих 22, в родилното оставих 6. За 1 година (докато забременея отново) ми бяха останали 6 кг за сваляне. И така се чуствам добре, важно е бебето да наддава и всичко с него да е наред. После безсънието, умората, кърменето ще си вземат своето. С тази бременност  нещата се движат малко по-добре, още нямам качени 10 кг, но до финала има още доста. Wink

# 543
Аз се мерих онзи ден. Станала съм +7, почти 8 кг., което ме устройва, даже, се бях разтревожила в един момент, че не качвам. С миналата бременност качих общо 11 или 12 и 5 - 6 от тях свалих като родих. След това и аз успях да вляза в по - добра форма, отколкото преди бременността. За 6 месеца влезнах във форма.

# 544
Оххх, и аз съм много депресирана относно килограмите. Стартирах много (74-5), не свалих от предишната бременност около 10, и сега съм добавила вече 9 (32+2 съм в момента). Във всички посоки се чувствам като огромен кит. С предишната бременност най-много качих последните седмици и сега съм в тих ужас какво ме чака. Надявам се след като родя живот и здраве, всичко да е наред с мен и детето, да се чувствам добре и да съумявам да напасна режими и графици и да успявам да ходя да правя някакви тренировки и хранителен режим. Важно е да се отбележи, че едно е да влизаш във форма на 25 и на 35, просто метаболизмът си казва думата. Дано, дано, дано!

Относно тонове - моето АГ иска от 32-ра седмица, но понеже мин. седмица се видяхме, каза да започвам от другата (т.е. 33-та). Мисля, че се ходи всяка седмица?

# 545
Привет и от мен.
Предната седмица бях в 33+4 г.с мериха ми за първи път тоновете и там всичко е наред.
Сега ме викат всяка седмица, защото съм по-рискова и ще ме следят изкъсо.
Ще правим и доплер в 35 г.с., защото бебка върви по-малка и искат да са сигурни, че е наред и се храни и наддава, въпреки изоставането с 1 седмица.
Тогава, ще се реши дата за секцио или евентуално да я извадят по-рано, ако изпитва стрес или има опасност за нея.
За килограмите аз съм +5кг и съм на протеини предимно, заради изоставането. Но на моята височина са си нищо и изощо за това не се притеснявам. Сигурно, ще вляза да раждам по-слаба, отколкото като ме изписват.
Единствено вечер имам по-често стягания, но това е от умора и вече по-пълен стомах и газове, но са около 5-6 дневно, не повече. Аз не пия магнезий или но-шпа, само се мажа с лосион с магнезий.
Вечер ставам х 3 пъти до тоалетната и ми се разкъсва много съня, но общо ако си набява 5-6часа ми е окейт.
И на мен много ми се хапват лимони, но аз си разтварям 1/2 лимон в 500мл вода и си я пия през целия ден, заедно с малко джинджифил, че ми действа добре на стомаха.
Някой знае ли, кога последно е безопасно да извадят бебето и да няма проблем с белите дробове?
На последната ФМ ми казаха, че след 34 г.с. е окей, но аз се притеснявам.
И как ги хранят после, ако са с ниско тегло?
Мен затова само ме е страх,  за нищо друго. Нито операции, нито нищо, защото съм с медицинска професия, а и много съм лежала по болници.

# 546
До колкото чета ако тръгне родова дейност преди 36гс. се слагат някакви инжекции за да са напълно развити белите дробове но пак не съм много наясно.
Не знам това със седмица назад и напред колко е вярно ... до 3 АГ съм се допитала и имам 6 ФМ. И преди съм казвала аз съм + 4кг. и двамата ФМ казват че бебето изпреварва със седмица а следващия ме казва, че забавя 🤷🏻‍♀️ но като цяло за момента всичко е наред с доплери и развитие.

# 547
След 32-ра седмица доколкото знам бебето започва да произвежда само сърфактант, т.е. дробчетата се осъвършенестват с всеки изминал ден и се счита, че е все по-безопасно в случай на преждевременно раждане. След 36-та вече съвсем. Ако лекарите видят, че има опастност за по-ранно раждане, приемат в болница и слагат кортикостероидни инжекции, които разгръщат дробчето. Имай предвид, че това е временно. Т.е., ако се сложи в 28-ма, а раждане настъпи в 32-ра, най-вероятно преди раждането пак ще сложат, мисля, че действието му беше 2-3 седмици макс.
Зависи колко е недоносено бебенцето, може да се храни със сонда, ако е твърде малко и още няма сукателен рефлекс. Ако пък има - дават мляко за недоносени, premature. Moже и след изписване дори да се дава същото. Или кърма, разбира се, ако майката е успяла да цеди и да запази лактация.
Не ги мисли тия неща сега, има време, почивай, пий/яж протеините и стискам палци нещата да са ок и просто бебка да е по-дребна и да навакса.

# 548
Аз съм чак в 34та г.с при Аг и след това ме праща на тонове .Като гледам какво пишете чак се притесних ,че може да закъснява с тоновете 😁

# 549
Ами попитах АГ днес и ми каза да запазвам час за 03.10 само тонове, което ще рече през седмица. После на 10.10 преглед + тонове.

# 550
Момичета, много Ви благодаря.
Успокоихте ме малко, но все пак си го има това притеснение.
Мерят я 1800гр +/- 100-150гр.
Ще видим, този четвъртък пак съм на преглед.
Само се обвинявам, че не мога да ям, и че от там са проблемите, ама май и от възрастта ми и от тромбофилията и от всичко Laughing
Само си повтарям, че има и по-рано родени и че всичко е било наред с тях, с тази напреднала медицина.
Почивката не ми се отразява много добре, започва да ме болят кокалите.. гледам да седя, да лежа малко и пак да стана, да се разходя из апартамента и да свърша нещо малко и пак да легна, седна, така ми е по-добре.
Ще пиша, като мина прегледа да дам обратна връзка.

# 551
Аз мисля, че всичко ще бъде наред 🍀🌷

# 552
Предният път ми измериха тонове в 38+5, а родих в 38+6. Вече бях приета в болницата за пканово секцио. Има апаратури, при които успяват да мерят тонове без коланите.

# 553
Може въпросът ви да ми се стори тъп, обаче моля да ми отговорите. 33 седмица навършена + 3 дни как се води- 34 седмица ли? И в тоя ред на мислиа кога се влиза в деветия месец при навършена 35 + 1 ден или 36 + 1 ден. Искам да знам кога влузам в деветия месец, за да се кротна

# 554

Общи условия

Активация на акаунт