Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 56 560
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря много за включванията то дозата ще в напасна ами май ще се окаже, че ми вдига кръвната захар заради подсладителите .... та ще видя след експеримента какво ще правя ако се потвърди, че вдига. Честно казано от магнерота нямах кой знае какъв ефект и нз как ще карам до края.
Момичета, които приемате Магнезий Диаспорал в каква дозировка взимате и по колко. АГ реши да ми смени магнерота след кризата с червата но изписа Диаспорал 4*1 от 400мг. Или биолектра, което ми се струва много. Знам, че тези форми се усвояват по - лесно от магнерота за това ми се струва много.

Аз приемам Диаспорал 400 3×1 прахче разтв в вода. Имам си разхлабване,но е само сутрин еднократно. Не може да се предозирате от него и единствено диарията е нежелен ефект. Ако ви действа като при мен, няма проблем.

Не вдига КЗ. Аз всеки ден меря с глюкомер и няма промяна. Сутрин винаги е 4.7-4.8. През деня зависи какво ям ,но нямам фрапантни отклонения ,естествено ако не изям 1 шоколад хахах

# 526
Сутринта пих половин пакетче от 400мг. но го пих заедно със закуската така пишеше за да не предизвиква дразнене, имам съмнения, че може би за това вдигна но за всеки случай ще меря пак като го изпия и 2 часа след храна да видим какво ще отчете.
Благодаря много за включванията то дозата ще в напасна ами май ще се окаже, че ми вдига кръвната захар заради подсладителите .... та ще видя след експеримента какво ще правя ако се потвърди, че вдига. Честно казано от магнерота нямах кой знае какъв ефект и нз как ще карам до края.
Момичета, които приемате Магнезий Диаспорал в каква дозировка взимате и по колко. АГ реши да ми смени магнерота след кризата с червата но изписа Диаспорал 4*1 от 400мг. Или биолектра, което ми се струва много. Знам, че тези форми се усвояват по - лесно от магнерота за това ми се струва много.

Аз приемам Диаспорал 400 3×1 прахче разтв в вода. Имам си разхлабване,но е само сутрин еднократно. Не може да се предозирате от него и единствено диарията е нежелен ефект. Ако ви действа като при мен, няма проблем.

Не вдига КЗ. Аз всеки ден меря с глюкомер и няма промяна. Сутрин винаги е 4.7-4.8. През деня зависи какво ям ,но нямам фрапантни отклонения ,естествено ако не изям 1 шоколад хахах

# 527
  • софия
Някоя има ли болка при пишкане? При мен е само сутрин или ако не съм пишкала от някакво време и е горе в мехура, същата като първите дни след секцио. С предната бременност не съм имала, чудя се дали не са сраствания или нещо др от първата опврация, защото го усещам по мнооого сходен начин с тогава. Бая неприятно си е де.

# 528
  • София
Някоя има ли болка при пишкане? При мен е само сутрин или ако не съм пишкала от някакво време и е горе в мехура, същата като първите дни след секцио. С предната бременност не съм имала, чудя се дали не са сраствания или нещо др от първата опврация, защото го усещам по мнооого сходен начин с тогава. Бая неприятно си е де.

Нямам такива оплаквания.
Мен Сорбифер-а ме разхлабва....ужасно е.

# 529
Пуснете за всеки случай една урина в лаборатория - обикновена и стерилна. Бих направила и консултация, евентуално след разговор с АГто и резултатите. Аз понякога пишкам трудно - сякаш бебето ми е натиснало мехура или уретера, едва-едва. Отделно понякога пък пишкам буквално през 10 минути 😳 пусках урина - чисто всичко, АГто каза, че това е положението… с миналата ми бременност нямах такива проблеми, освен че често пишках де, но бебето беше седалищно напречно, а сегашното е в главично предлежание и според мен натиска.

# 530
Много ти благодаря за отговора, определено ми вдъхна някаква надежда и спокойствие.😊
Отделно искам да допълня извинявам се ако вече съм го писала ,но какво смятате , наистина ли се ражда само при сигурни хора и задължително с избор на екип ,за да си гарантирате сигурността за вашето здраве и това на бебето Ви? Аз бях готова да се доверя на който и да било ,в крайна сметка,хората това работят ,щях единствено да искам цезарово сечение и смятах,че сумата може да варира например от около 600 до около 1200 лв максимум , според зависи нали моите искания , консумативи,и т.н.Но наистина,няма да Ви занимавам излишно с майка си , защото е изключително нарцистичен и контролиращ човек,цял живот ми е налагала някакви страхове и в момента просто ми е любопитно,дали не е поредният случай,в който аз съм подлагана на страх и манипулации с цел контрол, защото едва ли цяла България или половин България,раждат с избор на екип задължително. Като на мен също ми се всява ,че едва ли не само жените от ромски произход раждат, при когото им падне и видиш ли всички други хора раждат обезателно с избор на екип и при сигурни хора.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 14:49 от Не се сърди, човече

# 531
Скрит текст:
Много ти благодаря за отговора, определено ми вдъхна някаква надежда и спокойствие.😊
Отделно искам да допълня извинявам се ако вече съм го писала ,но какво смятате , наистина ли се ражда само при сигурни хора и задължително с избор на екип ,за да си гарантирате сигурността за вашето здраве и това на бебето Ви? Аз бях готова да се доверя на който и да било ,в крайна сметка,хората това работят ,щях единствено да искам цезарово сечение и смятах,че сумата може да варира например от около 600 до около 1200 лв максимум , според зависи нали моите искания , консумативи,и т.н.Но наистина,няма да Ви занимавам излишно с майка си , защото е изключително нарцистичен и контролиращ човек,цял живот ми е налагала някакви страхове и в момента просто ми е любопитно,дали не е поредният случай,в който аз съм подлагана на страх и манипулации с цел контрол, защото едва ли цяла България или половин България,раждат с избор на екип задължително. Като на мен също ми се всява ,че едва ли не само жените от ромски произход раждат, при когото им падне и видиш ли всички други хора раждат обезателно с избор на екип и при сигурни хора.

[quote author=Petya42 link=topic=1579165.msg46969089#msg46969089 date=1695271592]
Докторът работеше в бившата Тина Киркова,аз не съм била уведомявана ,че той ще си мести практиката.В момента съм по НЗОК там.Но той ми се води АГ от един месец насам,като днес ми обръща внимание за първи път и се оказва ,че вече не работи в Тима Киркова ,не изражда ,а провежда прегледите в частна болница,както и изражда в друга частна болница. Но дори просто да отида в някоя болница и да ме изродят без да имам каквито и да било претенции, аз все пак трябва да се водя в женска консултация. Мога ли просто ако имам осигуровки да се явя където и да било и който е на смяна да ме поеме без да ме следят конкретно в тази болница?
Отделно, много се извинявам,но майка ми ми всява страхове,буквално до заплахи ,че ако нямам избор на екип и сигурен човек ,има вероятност на попадна в ръцете на стажант ,който можел да ме "осакати" ,да ме зашие накриво ,или дори да не попадна на стажант,нямало да ми се обърне адекватно внимание.
Извинявам се, но аз почти нищо не разбрах… той къде може, къде не може… щом сте се насочили към конкретната болница, има теми и отзиви, избирате си един лекар и отивате на преглед-два, платени и се уговаряте за раждането… ако не - просто не избирате лекар и екип и си раждате и така със сигурност ще спестите дадена сума.

здравейте ,насочих се към бившата Тина Киркова ,първа АГ ,но ,доктора , очевидно е прекратил работата си там ,никой не ме беше уведомил и реално погледнато,в момента се записах в 7ми месец по НЗОК,нормална бременност, трябваше да платя 250 лв ,защото съм след средата,иначе обикновения пакет е 500......и реално погледнато,аз не съм предупредена ,че този лекар ще приключи договора си там ,беше ми горещо препоръчан ,и аз тъй като си изпатих много от друго АГ се записах при него.Въпросът е ,че днес съм ходила на преглед в болница,където се намира на съвсем различно място,като частен кабинет, и съм викана отново в частна болница,а не може очевидно да ми бъде извършено в държавна ..... всъщност нямам информация и наистина вече започвам доста да се отчайвам ,защото в крайна сметка той ме следди вече , буквално в момента ми е направен картон с всякакви показатели ,пускат ми майчинство.....
Към коя болница сте се насочили? Вероятно има тема във форума за конкретната болница и там можете да получите конкретен отговор. Цени съм чувала от 900 до 4000лв.

Здравейте,не знам къде да се обърна по този въпрос,ни бихте ли ми дали някакви ориентировъчни цени за раждане секцио,направих презаписване от предходния ми следящ АГ ,тъй като бях изключително недоволна ,грубо отношение,непрофесионализъм ,след , което се прехвърлих в 7ми месец ,като трябваше допълнително да доплащам за това , разбира се,осигурена съм. Независимо,че се водя по НЗОК,ми се обяви сумата от 2070 лв ,като това включвало абсолютно всичко,избора на екип ,престой ,упойки и т.н. На мен това честно казано ми се струва огромна сума след като съм здравноосигурено лице и смятах ,че може би ще бъде максимум 1500 лв. Всъщност се обръщам за помощ тук тъй като очевидно, независимо,че съм записана уж в държавна болница ,моето АГ ми казва ,че вече се е преместил и извършва ражданията очевидно в частна болница,а аз не бих желала това.  Бихте ли ми дали съвети и ориентировъчни цени ,никъде не намирам адекватна информация и ценоразписи,а всъщност нямам никакво време,защото вече съм в 8ми месец.Само 2 месеца съм се борела и съм се разкарвала да си сменя АГто и след това излиза ,че отново съм жестоко прецакана и искат да си ме таксуват като на частно.

Благодаря!

Можеш да се водиш за следене при едно АГ, но да родиш където и да е. Провери частната болница дали работи с НЗОК. Това, че е частна, не значи, че нямат договор. Когато бях бременна с дъщеря ми, се следих при едно АГ, а отидох да раждам в държавна болница, в която изобщо не съм се следила. Сега ще е същото, надявам се.
По повод напрежението, което ти се всява, ще напиша следното: аз съм на мнение, че за последната година и половина държавата ни се разтресе от скандали с родилки в какви ли не аспекти, което от своя страна води до стягане на лекарите. Всяка болница иска да си пази престижа. Особено големите софийски.
[/quote]
[/quote]

Аз раждах без избор на екип, без да плащам за стая, без да съм кихнала и 1 стотинка. Отношението бе чудесно, даже, понеже ми се наложи доста голяма епизиотомия - съм зашита доста добре. От български произход съм си, просто не съм се следила там, не съм в час със специалистите и... така решихме. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 14:49 от Не се сърди, човече

# 532
Първо да се включа по темата, не - повечето хора раждат без избор на екип. Доста приятелки родиха на скоро и всички бяха без избор на екип, особено при положение какви са цените. Да не говорим, че дори и с избор на екип се случва доктора да е извън града или отпуска, така че пак оставаш в ръцете на непознат. Но в крайна сметка докторите не са чудовища, каквото и да се опитват да втълпят новините или някои интернет коментари.

Но второ и по-важно, което искам да коментирам е майка ви. Моля, поставете граници, докато е време. Скоро ще се роди бебчето и тепърва ще се филмирате за всяко нещо, не ви трябва човек, който да ви насажда излишни страхове, да ви плаши и да ви манипулира. Ще си имате достатъчно грижи да се чудите дали му е топло или студено, дали е нормално да прави това или онова. Защо ви гледа, защо не спира да ви гледа и т.н. Ще имате нужда от спокойствие и човек, който да ви уверява, че сте най-добрата майка за детето си.

Ако вашата майка от сега ви вменява несигурност се опитайте да го коментирате, защото веднъж загнездила се неувереността, само ще се задълбочава. Бебетата са една нова вселена, пълна с въпроси, на които в общия случай, никой не може да ви отговори.

Дано съпруга ви ви подкрeпя Heart

# 533
Момичета, моля ви да триете половината цитати поне като пишете една след друга и се цитирате по 1км пост Simple Smile

Иначе, аз ще раждам втори път при моето АГ в частна болница. Има много причини зад това ми решение, като една част са свързани в опасения при какъв екип/специалист бих попаднала, ако съм в произволна АГ болница. Относно секцио - проверете добре какви са условията и схемата за прием, за да сте спокойна. Едва ли просто може да идете с торбата в Майчин дом и да кажете “Здравейте, идвам да раждам със секцио днес”. Иначе никоя държавна болница с АГО отделение няма да върне родилка със започнало раждане, де, но предполагам, че не това е идеята 😀

# 534
  • София
Момичета, моля ви да триете половината цитати поне като пишете една след друга и се цитирате по 1км пост Simple Smile

Иначе, аз ще раждам втори път при моето АГ в частна болница. Има много причини зад това ми решение, като една част са свързани в опасения при какъв екип/специалист бих попаднала, ако съм в произволна АГ болница. Относно секцио - проверете добре какви са условията и схемата за прием, за да сте спокойна. Едва ли просто може да идете с торбата в Майчин дом и да кажете “Здравейте, идвам да раждам със секцио днес”. Иначе никоя държавна болница с АГО отделение няма да върне родилка със започнало раждане, де, но предполагам, че не това е идеята 😀

Има възможност да отиде и да роди секцио в държавна болница без избор. Няма да я върнат, но ще я прегледат, ще и прегледат наличните документи и ще го направят, но за мен лично е нож с 2 остриета ей така да отидеш и да кажеш идвам да раждам секцио. Все пак това си е операция и си има рискове.

# 535
Момичета започнахте ли да следите вече тонове ?
Миналата седмица АГ ми пусна бях точно влезнала в 33гс. Каза отново тонове след две седмици.

# 536
StardustCat в Майчин дом - София.

Момичета започнахте ли да следите вече тонове ?
Миналата седмица АГ ми пусна бях точно влезнала в 33гс. Каза отново тонове след две седмици.

Да, вече може би 3 пъти, от 27 г.с. започнахме.

# 537
Аз нямам спомен с първата бременност кога започнахме но сякаш ми се струва, че трябва вече да са поне през седмица, като се има в предвид, че и АГ ще е в отпуск и реално ще ми се падне да ида пак в 36 седмица живот и здраве и те стават 3 седмици от последното проследяване ....

# 538
Ще плача момичета.Тъкмо се върнах от ЖК вдигнала съм 5кт за 1 месец и официално съм 91кг.Започнах на 74кг.Направо ще умра .В 32седмица съм, бебето 1830кг.Реве ми се много.Тонове не са слушали до сега май, поне не са ми казвали.Направооо място не мога да си намеря.

# 539
  • София
Ще плача момичета.Тъкмо се върнах от ЖК вдигнала съм 5кт за 1 месец и официално съм 91кг.Започнах на 74кг.Направо ще умра .В 32седмица съм, бебето 1830кг.Реве ми се много.Тонове не са слушали до сега май, поне не са ми казвали.Направооо място не мога да си намеря.

Спокойно, не се натоварвай. После лека по лека ще ги свалиш. А и в последните месеци се качва най много.
Аз стартирах от 68 кг., последно като се мерих може би преди 2 седмици бях 78 кг. направо не искам да се качвам. Но важно ми е бебето да е добре, после ще ги мисля и кг-те.

P.S. На тонове съм други ден за първи път и ще бъда в 33+4 г.с. според мен малко позакъснява доктора ама така ми каза. Ще видя после какво ще каже - кога и по колко пъти да ходя на тонове.

Общи условия

Активация на акаунт