Много мина, мъничко остава, скоро НОЕМВРИЙЧЕ ще гушка мама

• 53 296
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Честно казано мен това най - ме притеснява как ще удържам режима на бебето, каката като си е в къщи ... но се нагласям психически, че малко или много нещата ще се наредят в естествен ход. И се надявам да нямам много колики, че да поспивам за да съм в кондиция за грижите и по каката ....

# 601
Привет 👋

Чудех се дали някоя от вас, която вече е минавала през това, може да разкаже повече за видовете упойки? Реално какво точно прави упойката? Притъпява, но до каква степен усещанията? Въобще всякаква информация ще е полезна. 🫣

# 602
Имам наблюденоя за спиналната и секцио. Усещаш пипането, дърпането и бъркането в корема, но без болка. При мен самото израждане беше голямо дърпане. Имах чувство,че ми дърпа от трахеята чак. Доста некомфортно, но адреналина беше на макс и беше за някакви секунди. После нищо, вдигнаха ме и не си контролирах тялото докато не ме отпусна упойката. После болката и така ... Simple Smile Ако сте с слаба психика най-добре пълна упойка. Доктора ми беше шегаджия и като легнах и сложиха паравана ме пита дали си мърдам краката. Казах май да, той се засмя и каза ами не трябва защото вече те срязахме .... направо ми станало лошо.

# 603
Аз притеснения за това как ще се справят таткото и каката нямам. Много добре се спогаждат двамата. Но, имам известно колебание как ще се справям като се прибера с режимите на децата. Но вярвам и аз, че нещата ще се наредят, без да създавам напрежение. Аз следя, че при октомврийките почнаха да се раждат бебенца и ми става едно развълнувано, такова...

# 604
Имам наблюденоя за спиналната и секцио. Усещаш пипането, дърпането и бъркането в корема, но без болка. При мен самото израждане беше голямо дърпане. Имах чувство,че ми дърпа от трахеята чак. Доста некомфортно, но адреналина беше на макс и беше за някакви секунди. После нищо, вдигнаха ме и не си контролирах тялото докато не ме отпусна упойката. После болката и така ... Simple Smile Ако сте с слаба психика най-добре пълна упойка. Доктора ми беше шегаджия и като легнах и сложиха паравана ме пита дали си мърдам краката. Казах май да, той се засмя и каза ами не трябва защото вече те срязахме .... направо ми станало лошо.
И аз ще бъда секцио , засега държа със спинална да съм , да го чуя това бебе иначе другото лягаш заспиваш и се събуждаш..Малко тъпо ми се вижда , пък дано преживея дърпането и тн 😀

# 605
Привет 👋

Чудех се дали някоя от вас, която вече е минавала през това, може да разкаже повече за видовете упойки? Реално какво точно прави упойката? Притъпява, но до каква степен усещанията? Въобще всякаква информация ще е полезна. 🫣
Нормално раждане с епидурална упойка. Чувствах се в Рая Grinning След като ми я сложиха повече болка не усетих. Контракциите на бебето се следяха с колан на корема, аз само усещах втвърдяването.

# 606
  • софия
Не е толкова страшно. Ако не мислиш точно какво правят и какво се случва, не е приятно усещането, но в никакъв случай не е нетърпимо Simple Smile говорите си, шегувате се, чуваш бебенцето, минава Simple Smile аз все си повтарям, че щом толкова много жени минават през това, значи и аз ще мина. И другото е, че щом са прецвнили за някаква манипулация, че може без упойка или с местна, спинална и тн, значи не се преживява така и не е толкова страшно. Simple Smile

# 607
Моето първо раждане беше секцио със спинална упойка. Абсолютно нищо не усетих като допир, дърпане, болка или каквото и да е. Поставиха ми упойката, след това имах време да легна, да се наместя и всичко да започне. Мерят кръвно - моето беше скочило към 140/100 може би от вълнение по дълго чаканата среща, след това слагат колани да не мърдаш и рязането започва. Доктора използваше електрически скалпел, при който когато те режат започва да мерише на прасе, попитах дали е от мен и те започнаха да се смеят и казаха да. Не при ссяка се случва, но на мен ми се случи да повърна от упойката, да ми се вие свят и не помня кое от двете ми рамена се схвана, но всичко това е нормално и ако се притеснявате питайте за да ви успокоят. Извадиха бебчо и го отнесоха за да го поизкъпят и облекат, донесоха ми го след около 5 мин за да го видя, все още операцията продължаваше. След като приключиха ме изместиха в стаята, когато видях краката си и не можах да ги помръдна ми стана лошо, защото те буквално се клатят като пихтия и нищо не можеш да направиш с тях. Слагат ти торба с пясък върху стомаха за да се прибере по-лесно матката (от упойката аз не знаех, че имам такава торба, докато не дойдоха да ми я махнат). Може би след 20 мин доведоха бебенцето ми в стаята за първи опити за кърмене по мое лично желание и на следващия ден вече си беше постоянно при мен. Раждането е момент, който не се забравя и помня всичко, което ми се случи тогава.

# 608
След като приключиха ме изместиха в стаята, когато видях краката си и не можах да ги помръдна ми стана лошо, защото те буквално се клатят като пихтия и нищо не можеш да направиш с тях.
Ей тва беше голям шок и за мен. Ужасно усещане. Аз исках спинална точно,че да съм в час с нещата. Обичям контрола и вече когато нямаш такъв върху себе си беше най-неприятната част.

# 609
Здравейте и от мен.
Вчера бях на тонове и ми взеха секрет за МБ.
Всичко с тоновете е наред, корема си го усещам по-голям, но не ми е толкова тежко, колкото предполагах. Иначе и аз си имам апетит, но най-вече вечер, но гледам да внимавам точно какво ям, защото си имам проблеми със стомаха и не мога много неща, които ми се иска да хапвам.
Иначе и аз като хапна и ми става тежко на стомаха, но гледам да се движа повече.
От 22.09 съм в 45 болничен, но аз така или иначе съм още от м.март, така че не ми е проблем.
Другата седмица съм на доплер и ще ми кажат окончателно какво ще правим с девойката и кога ще е датата за секцио. АГ каза 7-10дни преди термина, което е около 27.10-30.10.
Аз гледам да чистя малко по малко кухнята, после хола и спалнята и баните.
Детската вече е изчистена и като се роди, мъжът ми и майка ми, ще изчистят с парочистачка.
А ММ със свекърва ми, ще купят кошарата, ваната със стойката, килимчето и още някои по-скъпи неща, че тя има мерак да купува 😀
Аз нямам нищо против, като й се дават пари. Пък и на нея й е мечта да има внучка, че само мъже покрай нея.

# 610
  • София
Ох това с раждането....първото от нормално, премина в спешнно секцио, което беше с пълна упойка защото не ме хвана епидуралната в цялото тяло. И тогава не можах да си видя веднага детето. Чак след като ме пусна упойката и дойде акушерката я помолих да ми я донесе и като ми я донесе и я видях се стреснах SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied колко е сбръчкана, грозна и с черна коса.

Малката и тя със спешно секцио се роди, но бях със спинална. Усещах как ме бутаха и като вадеха бебето усетих лек задух за няколко секунди и после отмина. Веднага ми я показаха като я прегледаха и повиха. Имам си и снимкаа от операционната с нея. Бях много щастлива.

Сега с малкия пак ще съм секцио и пак ще съм със спинална и се надявам отново да се снимаме.

Иначе като цяло самата упойка не е толкова болезнена, но психически че не си усещаш краката няколко часа е ужасно! Това ми беше най кофти и ме събаряше докато лежах в реанимация. Като ме отпусна вече бях по добре - по спокойна. Не съм имала никакви странични ефекти от нея.

# 611
А има ли някоя, която е решила да ражда естествено без епидурална упойка?
Пояснявам, че не съм против упойката и съм отворена към това в някакъв момент да си поискам. Също така се подготвям психически, че в някакви моменти има нужда от спешно секцио.

# 612
Привет 👋

Нормално раждане с епидурална упойка. Чувствах се в Рая Grinning След като ми я сложиха повече болка не усетих. Контракциите на бебето се следяха с колан на корема, аз само усещах втвърдяването.

Сигурно ще Ви прозвучи смешно, но аз наистина се чудя - епидуралната притъпява болката от контракциите или И при самото раждане? Просто искам да бъда подготвена какво да очаквам в различните сценарии... Simple Smile

# 613
Първото ми раждане беше нормално без никакви упойки, надявам се и сега второто да протече така. В моя град без предварителна уговорка няма анестезиолог, който да реагира на място да сложи ако реша за епидурална .... а и аз самата не съм сигурна дали искам.
Моля се в никакъв случай да не се стига до секцио страхувам се много.

А има ли някоя, която е решила да ражда естествено без епидурална упойка?
Пояснявам, че не съм против упойката и съм отворена към това в някакъв момент да си поискам. Също така се подготвям психически, че в някакви моменти има нужда от спешно секцио.

# 614
Моето първо раждане беше нормално без упойка. Много се надявам и сега да е така, само ме притеснява, че бебето се завъртя преди два дни и сега е с дупето надолу. Има време, надявам се да си се обърне с главата надолу. Изпитвам много голям страх от секцио. Разбира се ако се налага, ще стискам зъби.

Общи условия

Активация на акаунт