През ноември станах мама, а сега сме ние двама

• 11 182
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички Grinning

Майче, рано ти е още. Е, това не ти пречи от време на време за удоволствие да му купуваш по нещо на чакълчо. Wink А Петра ме изумява с тези размери. Аз нямам и представа колко е голям Поло. Покрай тези болести, пропускахме ваксини, стандартни консултации и сега съм в пълна неизвестност. Не че не мога аз да го измеря, но последния път след едно такова мерене, го бях изкарала с няколко см в повече Mr. Green 
Ето сайта за интернет продажби на магазинчето.http://www.dpam.com/Catalog/ConceptHome.aspx Предполагам, че и вие бихте могли да си поръчате. Лошото е, че като погледна и си харесам нещо, и после потърся съответния размер, се оказва, че са свършили. А в магазина пък като отида, не намирам същите неща. Обаче за момичета какви неща има Flutter
Елена, какъв хубав сняг е валял, направо си е било като в приказка. Много красив град. Peace А явно си случила и на мъж Wink
Защо да е в болница Исайкова? Thinking
Есприт, честити ботушки, да си ги носиш с удоволствие! Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 яну 2007, 16:03 от Pollia

# 181
  • Sofia
Исайкова е била в болница,но вече си е в къщи.Пуснах и СМС и ви поздравява:-)

# 182
pozdrawi na isajkowa i da se oprawq burzo. kakwo mrawi malkiq bez neq? dobre li e?
dominika hodih w Lodz, Katowize i Krakow. Krakow e neweroten grad. Za Warshawa mi kazaha , ze bila razrushena do osnowi po wreme na wojnata i reshih da ne hodq. No ... na snimkite wivdam dosta krasiwi sgradi  Wink

# 183
  • Димитровград
Помогнете,имам въпрос,ако искате пишете ми на лични,че да не разводняваме тук:искам да ви питам,има ли майки,които са кърмили и са давали и вода на новородените бебета?Снаха ми е упорита за водата,защото "лекарката е казала".Аз нямам аргументи,знаете Едита беше в болница един месец,та така.

# 184
Pollia, и ние изпуснахме ваксината заради тези грипни вируси нали отмениха консултациите. Иначе и аз редовно меря и тегля Юлиана, а вчера тя ме видя как аз се качвам на кантара и по-късно я гледам как сама отиде и се качи много внимателно и дори гледаше надолу, постоя малко и слезе. Simple Smile Изуми ме направо! После аз я качих и я измерих сама (друг път я тегля с мен, после изваждам от общото ни тегло моето, махам и 100-200 грама за дрехи, памперс, ако е облчена, смятаници разни), излезе, че е 9, 600, което означава, че за 2,5 месеца е наддала около 500 гр. Ще видим де, утре ще звъня да разбера кога може да отидем.

kanesta, Юлиана не пиеше вода до 10-тия месец почти! Още като се роди не искаше и спрях да й предалагам. Даже и колики малко като имахме чай се опитах да й давам - тц! На 6 месеца я захраних и започнах пак да й предлагам, но не. Тя не ядеше особено, с много бавни темпове се захранвахме, т.е. 805%, че и повече от храната й си беше кърма . Но купих 3 вида чаши само и само да пропие вода, че нали беше лято и все пак се притеснявах, че не пие. Започна да пийва по няколко глътки и към 10-тия месец малко повече, но чак сега мога да кажа, че вече пие вода - пие й се и си иска даже. Така че да не се притеснява - кърамата задоволява напълно, а за да е още по-спокойна снаха ти нека се стрми тя самата да поема повече течноти и вода от обикновено, аз буквално съм се наливала! Та ако бебенцето не иска - няма смисъл, но сигурно има и кърмени жабчета! Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 00:34 от Sisssi

# 185
Хихихи Сиси, като спомена кантара. Поло не го тегля, но забележи ли, че вратата на банята случайно е отворена, на бързо се шмугва вътре и почва да подскача на кантара, гледайки щастливо как стрелката и тя подскача.  Joy hahahaCrazy
Абсурд да го претегля на нашия 3 пъти изпускан /от 1 м височина/ кантар на земята. И аз вече не му вярвам - всеки ден съм или с 1 кг по-тежка, или с 1 по-лека от предишния.

# 186
  • Измир
Здравейте и от мен!
Канеста, аз съм кърмила и не съм давала вода, по изрична забрана на румънската педиатърка, но пък майка ми е мед. сестра, завършила детски болести, и постоянно ме караще да и давам вода.
И на мен много ми харесаха снимките на Елспет.
Ние си чакаме татито в сряда да дойде да ни взима. Жалко, че не можахме да се съберем на форумска среща с този грип.
Благодаря на Поллиа за комплимента

# 187
  • Gabrowo->Sofia
Добро утро!
Явно дребосъците са на вълна теглене. И Иван вчера се качи на кантара и погледна като мен надолу, към стрелката. Не знам какво видя и разбра, но изглеждаше доволен  Grinning
Канеста, аз съм кърмила и съм давала вода, е поне опитах, но Иван не искаше. Виж малко чай от копър е пийвал. Ако водата не пречи на бебенцето да суче, нека си пие, ама да го наливат с вода и после да не иска да суче, не е добре. Доводи винаги има и "за" и "против".

# 188
Канеста аз кърмих седем месеца и давах вода на Васи. Тя до ден днешен пие много вода.

Това с бодитата и за мен е проблем. Васи е вече 86 см. и такъв размер досега не съм намерила. А зе мен бодито си е най-удобно за момента.

Лек ден.

# 189
петра пропи вода преди 2 седмици в рус е- бях забравила да купя сок и предложих вода. за моя изненада, детето пи; сок - започна да шморца преди 2 месеца. в началото предлагах и двете и не искаше; след това спрях да предлагам, така че дори да е искала, не е имала възможност  Mr. Green едва около годинката се сетих, че детето расте и 'може би' се променя  Mr. Green
кантарът ни е дигитален; мери супер точно, уви. петра на няколко пъти прояви силно нездрав инетрес - вдига го или го обръща, после го мята със засилка. затова сега е скрит под леглото.

# 190
Добро утроооо Grinning

86 см си е размер /по тукашния стандарт/ за 2 год. дете. Ние вчера се опитахме да го измерим Поло и се оказва май, че на височина не е порастнал/освен, ако този път не сме го изкарали по-нисък, което не ми се вярва/ и е 81 см. Laughing Но защо пък не влиза вече в бодитата със съответния размер незнам. Thinking
Иначе пак сме си вече двамата. Татито се чувства добре и днес е на работа. Grinning
Май няма какво друго да кажа, освен да ви пожелая приятен и успешен ден!!! Flutter

# 191
  • София
Канеста - и аз давах водакато беше новороден. първите два месеца и вода и чай за колики на хип. пиеше и си сучеше, първия месец не беше проблем, после почна да наддава по-малко, аз уж да суче повече спрях да му давам вода и чай, после когато съм пробвала заради някой роднина да му дам, той беше отвикнал и буташе и не искаше да пие. като захраних пак почнах да давам вода, но и до ден днешен повече от 150 мл не пие, че и толкова даже е рядкост. сокове също не ще. но не смятам че при нас водата и не наддаването имахе нещо общо, сучеше си като за световно на поискване и със и ез вода. а днес като яде вече доста прилично какво ли не все още както мн съм се оплаквала не наддава и положително е най-слабото ноемврийче и от момчетата и от момичетата Wink но ако види че водата пречи на кърменето и нещата се закучват по-добре да я спре, ако нямат проблем и детето иска да пие, защо пък да не му дава Simple Smile

аз напоследък мн не пиша , а и рядко чета и то само от горе, от горе. нещо ми е мн подтиснато, от 6 дни вече не го кърмя малкия защото пия едни лекалства и не може. не знам дали като свърши курса да се опитам пак да се кърмим или да спре за винаги и да взема най-накрая да предприема сериозно лечение на хормоналните си проблеми....той мн спокойно и примирено приема нещата. понякога се сеща и ми бърка в пазвата, но рядко и не е мн настоятелен. а на мен ми е мн по-тежко и криво то колкото на него. знам че няма да има проблем и с радост отново ще  засуче, а и млякото ми не е спряло но не знам....иначе си пие от шише, но сега като не го кърмя нощем и ставаме в 6 сутрината да правим мляко и после пак заспива до 9 и нещо ми е тежко с този режим. и към 4 сутринта се буди поплаква и пак заспива...та така...иначе си хареса и адаптето, нямаме проблем но пие само 2 пъти на ден  сутрин към 100мл вечер към 150-180мл с 2 плазмонки....не знам дали е нормално толкова малко, но повече от това не иска....

# 192
бубу, и на мен от предната седмица ми е нещо криво . според мен е временно. не zнам дали при теб има общо с кърменето. може да е zимна депресия. А млякото , което му даваш ми се струва Ок като количество. Саши и толкова не пие. Но хапва пък кисело. И ако не иска да се храни с лъжичката му давам филия хляб с крема сирене и ако zнаеш как лапа и цапа  Joy пробвай ако искаш да му дадеш да се храни сам ?

# 193
Хей Бубу, недей така. Макар че и на мен нещо не ми е кой знае колко весело от бездействане. Намери си нещо интересно за вършене. Аз тук проучвам едно място да се запиша да уча, но от разстояние - по интернет. Без малко да се запиша в едно учебно заведение, но се оказа че не им признавали много дипломите и се отказах. Сега съм намерила друго, но дано не съм изпуснала сроковете за записване. Не ме питайте какво е - не казвам Sunglasses Ще кажа, ако евентуално успея да се запиша и изкарам успешно курсовете Laughing
Между другото Тити, видях ви темата за плетивата и ми се стори доста интересно, а и хубави нещица сте показали, чак в събота без малко да си купя едно списание, в чиято опаковка даже имаше прежда. Grinning То не, че е късно де, ама да си свърша първо другите неща.

# 194
  • София
Ниесме болни-всички вкъщи, но в различни фази, Вики засега е само с хрема, но днес започна и да кашля, много ме е страх да не слезе надолу, предните няколко дни бяха кошмарни, бях непрекъснато с Т и с маска, но пак я заразих, сега и мъжът ми вече е болен, гадост Mr. Green Дайте ми съвет кака процедирате при хрема, аз колкото мога пръскам Стеримар и действам с аспиратора за нос, но тя почти не ми разрешава, слагам и Виброцил, но няма особен ефект, вече трети ден Sad
Канеста, Вики пиеше срашно много вода като новородена, по едно шише от 120 мл на вечер, плюс още толкова чай, от самото начало искаше.
Бубу, не се давай на депресията Hug И мен често ме прихваща, сигурно заради стоенето вкъщи, не знам. Иначе и аз ставам да правя мляко през нощта, но в 4 #Crazy, така и не успях да се преборя с нощното хранене, имахме временен успех, но за кратко, вече се примирих и поне след 4 поспивам докъм 8.

Общи условия

Активация на акаунт