Откъде да купя инвестиционно злато?

• 75 767
  • 482
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Абе вие цигари не сте ли крили някога, та това да е проблем? В кутия цигари се събират кюлчета и монети за петцифрена сума.

# 466
Абе вие цигари не сте ли крили някога, та това да е проблем? В кутия цигари се събират кюлчета и монети за петцифрена сума.
криех и още как, ама поради ембаргото не можех да внеса в къщи и между етажите ги криех, ама съседа ми ги крадеше 😀

# 467
  • София
То по тая логика съседа може да ти прекопае и градината, ако знае, че пушиш скришом Grinning

# 468
То по тая логика съседа може да ти прекопае и градината, ако знае, че пушиш скришом Grinning
не може - градината е моя собственост, а между етажите е обща и кой каквото си намери е за него си - там ми беше грешката.

# 469
  • София
Това едва ли действа възпиращо. Ще трябва да инвестираш в куче, храна за него, курсове, обучение...

# 470
Обират някакви квартални трезорчета в банкови клонове в помещението на някой бивш магазин. Сериозен трезор в банка никой не е обирал. А трезорът е полезен и за други важни документи.
Потърси "обраха трезор" и ще получиш доста резултати. А чувам, че гледат да не се разчува вече, че разваля бизнеса. Примерно "Трезор на банка ДСК е бил разбит през нощта в столичния квартал Красно село..." дали е бил в бивш магазин? Звучи ми като да е в помещението на банката.

Имах предвид сериозна банкова сграда, с подземен трезор, а не квартален клон.

# 471
  • София
Снощи писах за 2 обира на банков трезор,  покриващ всички изисквания за сигурност. Всеки може да разбере клон на коя банка е, като прочете къде се намира.
И да, не се обявяват в крим. хроники.

# 472
1 гр. Златно Кюлче Valcambi CombiBar Швейцария  261лв

Какво мислите за това кюлче? Добра инвестиция ли е да закупя от Айголд  2-3 кюлчета по 1 гр
Нямат 2,5 или 5 гр там
Това е най- евтината цена в момента за грам

# 473
Имат 2,5 гр на 716  и 5 гр на 1359.

# 474
Някой, който е ходил скоро в Тавекс София може ли да сподели дали има големи опашки? Имат ли и в наличност златни кюлчета по 20гр и 1 унция?

# 475
  • София
Може да ги питаш по тел. дали имат наличности. А през сайта май може да се поръча предварително.  На 15.01 при отваряне нямаше опашка и всички каси работеха - Парадайс мол. Но кой какво е търгувал не знам.

# 476
Тази сутрин в Сердика нямаше опашка.

# 477
  • София
То си пише на сайта им - "Доставка до 6 седмици", което означава, че нямат нито 1 oz, нито 20гр.
Но пък в igold и topgold гледам не пише да са изчерпани...

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 14:43 от Exter

# 478
В момента цената е много висока. Искахме да закупим 20 грама, но решихме да изчакаме. Такова покачване ми се струва много  екстремно и очаквам да падне. Дано не бъркам и да се покачи още.

# 479
  • Сф
Като гледам как невъзможни уж прогнози за по $4500/oz  за декември 25, се сбъднаха, въобще не мисля, че ще падне скоро. Говорят за по $5500 за 2026... да видим

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 15:46 от Miraj*

Общи условия

Активация на акаунт