Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 062
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Оригинално решение против гълъби на съседния блок.Мисля,че някой беше питал

# 121

Да, аз. Благодаря

В апартамент може ли нещо за помогне против хлебарки? Опитах фронтлайн, ефект - 1 седмица.
Или трябва цялата сграда...?

# 122
Аз ги махам/ако се появят / с Айкън,но не трябва да имаш куче или котка.

# 123
Фронтлайн комбо за голямо куче замених с Фиприст комбо, разреден в 500 мл вода. Не е достатъчно да се напръска само жилището, пръскам первазите, терасите, етажната площадка, плътно около входната врата. Ако сте взели само Фронтлайн/Фиприст (без комбо), той не действа на ларви и яйца на гадовете. Като се излюпят се почва пак от начало. Токсичен е препаратът за рибки и птици, имайте предвид.

# 124
Clo-Camille,
Комбо бяха. Фронтлайн зелен, 1 ампула 30 лв, Фиприст комбо също взех, 1 ампула 20 лв. С двете пръсках, уж и покрай сифони, прагове, ъгли. Май от сифоните излизат, понеже намирам в банята и в тоалетната.

# 125
Може и от отдушник или ако имате шахта / ревизия, където е водомера. При нас влизаха от входната врата, има луфт, около сантиметър под нея. При наличие на два ресторанта под блоковото пространство, с които сме на обща канализация, това е единственото, което ги отблъсква. Пръскам веднъж годишно, през есента и е достатъчно.

# 126
Ако идват от ресторант направо подберете ресторанта чрез съответните контролиращи органи, не би трябвало да имат хлебарки, камо ли да бликат навън в излишък.
В апартамент може ли нещо за помогне против хлебарки? Опитах фронтлайн, ефект - 1 седмица. Или трябва цялата сграда...?
Ами търси се източника иначе си пръскаш всяка седмица. Ако има мазе в блока се почва от там. Рисуваш си с тебеширче за хлебарки пред външните врати. Останалото е да премахваш неща които ги привличат, всичко херметично в шкафовете, каналите почиствани често с препарат, да не се оставят хранителни неща на открито, само в затворен съд, да няма разсипано и лепкаво отвън и т.н.

# 127
Вика се добра фирма, която не ръси със "светена вода'- тогава в ресторанта ще си има, но у вас не. Това спестява и много пари за пръскалки и рисунки.

# 128
Аз мога да споделя моя опит, работя в административна сграда с 15 етажа. Значи стаи, архиви, мазета, служители които се храним в сградата, разбирай храна почти навсякъде и стара канализация, хлебарки има. Но явно не всеки го притеснява това, защото някои колеги само ги отразяват, докато на мен ми призлява. Та взех този прах, наръсих върху листи А4 и надпис на тях "Не изхвърляй" заради жената която чисти и ги оставих така, като от време на време подновявам примамката. В началото имаше няколко полуумрели, които сутрин намирах като вляза в стаята, но повече от месец няма. За мен е ефикасен в случая и е на съвсем прилична цена за проба примерно.

# 129
Петя,не винаги се получава.При нас след санирането и като ги разбутаха и като плъзнаха..ужас.Извикахме нашия вход и напръска фирма/не със светена вода Laughing / Да обаче съседния вход,с който имаме свързаност в мазето отказа.Ами при нас изчезнаха за 4 мес.и после отново.Те хората си предупредиха-ако не се напръска  и там се преселват и после пак се връщат.Както и стана.Трябва и ресторантите също да обработят.

# 130
Вика се добра фирма, която не ръси със "светена вода'- тогава в ресторанта ще си има, но у вас не. Това спестява и много пари за пръскалки и рисунки.
Нищо не пести, на всеки 2 месеца идва ново поколение хлебарки, като почистиш едните следват другите, освен ако не премахнеш източника.

# 131
Под блока ми има голям хранителен магазин с топла кухня и пекарна и от фирма идват абсолютно всеки месец да пръскат, вкл. и по мазетата. За 20 години не съм виждала дори една.

# 132

Действа безотказно, от Практикер го купувам.

# 133
Единственото работещо средство за нас са ултразвуковите апаратчета в контакта, които са безопасни за домашни любимци. Имаме наследствен панелен апартамент, от който така ги изгонихме. Никакви препарати не действаха. Сега е празен, но апаратчетата са винаги включени. Няма и помен от хлебарка.

Да, аз. Благодаря

В апартамент може ли нещо за помогне против хлебарки? Опитах фронтлайн, ефект - 1 седмица.
Или трябва цялата сграда...?

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 17:11 от bubastet

# 134
Нищо не пести, на всеки 2 месеца идва ново поколение хлебарки, като почистиш едните следват другите, освен ако не премахнеш източника.
Явно нашите хлебарки са дефектни 😊
Един път от фирмата напръскаха и край! Викам ги веднъж в годината за профилактика. В съседния вход си има хлебарки.
Хората, които пръскаха ни казаха, че там, където е пръскано, хлебарка повече няма да мине. Тогава с насмешка, наум си рекох ‘да бе да’.  Е, аз не бях права.

Общи условия

Активация на акаунт