Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 010
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • ВАРНА
Току що разказах играта на тавата от печката. Пекох чушки в нея и сега няма измиване. Някакви идеи имате ли?
с Полиген F маха всичко, може с четка за зъби на по трудните места, понякога ги слагам в миялната машина, намерих начин нищо, че е 45 см, а тавите са от 70 литрова печка.

# 61
Благодаря за новата тема!
Споделете трик как да избегна пръскането на олиото в тигана?
Никога не пържа в тиган, примерно имам такива съдове като пресечен конус обърнат обратно. Дъното е малко и нагоре се разширява. Също пържа в еднолитрови тенжери, това доста намалява пръскането.
Освен дълбок съд, аз също не се сещам какво друго може да се направи...Преди време си бях  купила една мрежа уж против пръскане, един път я пробвах и като се сетя колко време я мих после и бързо реших че не е моето. Някаква касерола или малка тенджерка там да не е плитък тиган, пак не е идеално де. Аз този проблем си го решавам по сталински - просто не пържа в съществено количество олио и нямам какво да ми пръска Grinning
Взех си еърфраер, някои неща правя в него а други просто не ги приготвям. Изучих се в еърфраера дори кашкавал пане, шницел по виенски или кордон бльо да стават както трябва, не че често правя ама като ме прихапят и си начесвам крастата там. Но аз не пържа картофки, тиквички, мекици, бухти и прочие, а кюфтетата стават супер в еърфраера. Чиста работа - няма тигани с олио, няма плотове и котлони за основно лъскане, няма чак такава миризма от пърженето, не мога да се разправям просто.

# 62
Аз не пържа, но пека на грил тиган и слагам мрежата. Пази, макар и не колкото парче вестник и после в миялната се мие безпроблемно.
Взех я от Билла и е много готина, с краченца от едната страна.

# 63
  • Пловдив
В редките случай когато пържа от баба знам че се слага щипка сол уж за да не пръска.-винаги го правя

# 64
Аз не пържа, но пека на грил тиган и слагам мрежата. Пази, макар и не колкото парче вестник и после в миялната се мие безпроблемно.
Взех я от Билла и е много готина, с краченца от едната страна.
За печене мрежата е подходяща, да. За пържене обаче не бих казала - макар и по-малко, отколкото капак, оказа се, че прави конденз и в крайна сметка капчиците вода от него предизвикват още по-силно пръскане, излиза и извън мрежата. Само веднъж-дваж я ползвах за пържене и оттогава съм й намерила друго приложение - когато суша череши за сладкиши или други подобни продукти, я ползвам да ги подреждам върху нея, това го върши идеално.
За солта съм чела преди 100 години в готварска книга, но според мен си пръска - даже отчетливо повече понякога.

# 65
  • София
Върху мрежата слагаме 1-2 парчета кухненска хартия и обира доста преъскането. 

# 66
А каква в тази мрежа, която има и краченца?

# 67
А каква в тази мрежа, която има и краченца?

Нещо като това. Краченцата позволяват удобно да я обърнеш и оставиш на плота до теб.

Мисля, че от Билла я взех. И беше по-евтина от други, по-лоши.

# 68
Добих представа. Благодаря!

# 69

Някой има ли впечатления от този препарат за мухъл?
Обикновено ползвам Саво в банята,но видях този и мисля да го пробвам .

# 70
Използвам малко по- скъпия вариант на този. Страхотен е.

# 71
Използвам малко по- скъпия вариант на този. Страхотен е.
Благодаря! Видях препарата в дрогерия Лили и си го набелязах,защото цената му беше по-приемлива.
А има  ли остра миризма подобно на Савото ?

# 72
Пръскането при пържене аз  предотвратявам като пържа в тенджера, а не в тиган и много внимавам да не попадне дори капка вода в олиото.

Чула съм, че откраднато злато носи  нещастие.  От заложна къща не е откраднато, а е купено.

Аз моля да споделите как почиствате вътрешната част между стъклата на вратата на фурната.

# 73
Не се ли сваля стъклото? Може да пъхнете влажна кърпа за мазнини с някаква шпатула с по дълга дръжка. Аз ползвам такива кърпи от лидъл за под реотаните на фраера.

# 74
Опитвала съм  да бръкна отгоре в процепите  с дълъг шиш за плетене и навит и вързан памук, напръскан   с препарат ,но не става.
Не мога да  свалям  стъклото.  Не е толкова мръсно,но има една "чучуварка",която ми дразни  очите.

Общи условия

Активация на акаунт