Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 079
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Ако петното върху обувката е мазно, може с талк да излезе.

# 136
Не са мазни петната, по-скоро са постепенно потъмняване на места, а за велура знам, че лесно се поврежда...

# 137
Не са мазни петната, по-скоро са постепенно потъмняване на места, а за велура знам, че лесно се поврежда...
А препарат за почистване на велур?

# 138
Пръскането с отрова за хлебарки е  вариант.Друга възможност са кубчета за хлебарки от аптеката.Два пъти в годината ги сменям и проблема е разрешен.Слагам ги по местата/ъгли,под ,където съм виждала да се появяват.Не са подходящи само ако има деца или домашни любимци.

# 139
  • София
В апартамента на майка все имаше хлебарки от тези малките кафявите. Рисувахме с тебешир,  жълти лентички 10см. слагахме, някакви кутийки като зарчета 2 на 2 см слагахме, ръсихме с какво ли не. Не изчезваха и това е. И един ден случайно една кола с тази къщичка нарисувана  беше паркирана на един паркинг пред магазин и аз веднага си написах сайта и поръчах 3 такива къщички. Майка ги наслага по една във всяка стая и хлебарките като влизаха там се залепваха, даже една беше снесла много яйца които се бяха излюпили и те залепени. Така че това при нас подейства. Имаше ги и в Кауфланд.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 22:35 от lite16

# 140
  • Sofia
А нещо против мравки?
Викана е фирма,някакъв гел слагали,ефект няма.

# 141
Мравки боря с Райд Макс. За пълзящи.

# 142
В къщата на село само с пудра за мравки ги оправих.
https://praktiker.bg/bg/Zashtita-ot-nasekomi/PUDRA-PROTIV-MRAVKI-BROS/p/448317
ръсиш им по пътя, покрай местата където излизат и оставяш така..

# 143
  • София
Да, на Брос и пудрата, и спреят са ефективни срещу мравки! Никакви гелове не помогнаха в нашия двор.

# 144
Дайте нещо за отвратителни хапещи, дребни, гадни комарчета. Не може да се стои на двора.

# 145
Дайте нещо за отвратителни хапещи, дребни, гадни комарчета. Не може да се стои на двора.
Мазане с репеленти не помага ли?

# 146
  • София
За двор освен спиралите на Райд не съм чула друго да има ефект. Но те си смърдят... А, да, някъде тук четох, че устройство за контакт с течност също помагало (за ограничен периметър, разбира се).

# 147
С двор сме при нас помага засадена лавандула и спирали на двата края на беседката в която седим.Пак ни хапват отвреме на време.За вътре сме с етерични масла защото сме с малки деца иначе преди години бях доволна от таблетките изпарител на райд.

# 148
В къщата на село само с пудра за мравки ги оправих.
https://praktiker.bg/bg/Zashtita-ot-nasekomi/PUDRA-PROTIV-MRAVKI-BROS/p/448317
ръсиш им по пътя, покрай местата където излизат и оставяш така..
Аз също имам проблем с мравките, уж виждах по 1-2, но откакто взех пудрата, намирам по стотина и повече умрели на сутринта. Да, ама пак се появяват и на друго място. С бебе съм и не смея течности и аерозоли да пръскам, затова заложих на пудрата, обаче как да изтребя всички не зная.🤔 Ще ги изчакам още малко, че сме в ремонт в хола и после ще пробвам фронтлайн, обаче имам питане -пръскам и чакам, а после кога да почистя? Ако пръскам по пода/ъглите, нали ще почистя и измия с мопа, а пък при миенето, препаратът ще се отмие 🤔

За комари навън - пръскаме с Айкън, имаме и спирали, които палим, но при редовно пръскане, комари няма -само 1-2 заблудени, дошли отнякъде. Но и съседите до нас също пръскат. За вътре най-доволна бях от лентичките, които се слагат в контакта, но най-много помагат комарниците.

# 149
  • София
При нас това, че пръскаме с Айкън помага за кърлежи, бълхи и паяци, но не и за комари Sad

Общи условия

Активация на акаунт