Хитринки за всякакъв случай - 36

• 41 041
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Ползвахме котлони за готвене и газова отоплителна печка години наред. Когато нацелвахме лоша газ ставаше точно същото чадило... И цвета на пламъка е по-различен. А тази плоча пише, че защитава съдовете и разпределя по-равномерно топлината. Не зная дали се предлага на нашия пазар.

# 571
  • Пловдив
Преди години ми се случи същото с почти нова бутилка - изведнъж съдовете ми почерняваха зверски от газта. Сменяхме местата от където зареждахме, обаче нямаше ефект.
Не помня кой каза на ММ, че в самата бутилка е проблема и даде съвет, как да я "оправи" - на поляна извън града я закара, когато беше свършила газта, обърна я наобратно и изпусна до край съдържанието ѝ. От тогава нямам проблеми, а вече 2 пъти я караме на преглед, което ще рече, че е над 10 годишна

# 572
  • Бургас
Смяна на бутилката също е идея. Благодаря!

# 573
  • ВАРНА
Зареждали сме и от доставчици и от бензиностанции,но рядко се е случвало да не цапа.
проблемът ви е в горелките, трябва да се почистят основно, да няма частици от готвенето, а какъв ви е газовият котлон, от туристическите или вградените. Защото ако е тип туристически, трябва да се разглоби и почисти, дупчиците на горелката да се почистят, или да се купят нови.

# 574
Дайте някоя хитринка за почистване на тези плочки (не знам точно как се водят 😅) След ремонт сме, минах ги с моп, после и с парочистачка, но някак ми стоят прашни (знам, че като изсъхнат горе долу така си изглеждат, но все пак смятам, че има по-добър начин за качествено почистване) 🤔 Някой ако има идеи да казва 😁

# 575
Миене със силен оцет.

# 576
Прахоляк от ремонт се чистят с оцет и... с времето 😉

# 577
Прахоляк от ремонт се чистят с оцет и... с времето 😉
Ох 😁 явно ще мирише на оцет, видяло се е 😂 …

# 578
+1- миене с вода, смесена с повечко оцет.

# 579
  • Бургас
Зареждали сме и от доставчици и от бензиностанции,но рядко се е случвало да не цапа.
проблемът ви е в горелките, трябва да се почистят основно, да няма частици от готвенето, а какъв ви е газовият котлон, от туристическите или вградените. Защото ако е тип туристически, трябва да се разглоби и почисти, дупчиците на горелката да се почистят, или да се купят нови.
Готварска печка Беко. С три газови и един електрически котлон е.
До сега не съм се опитвала да чистя горелките 🤔 дали ще се справя 🤔

# 580
  • ВАРНА
Готварска печка Беко. С три газови и един електрически котлон е.
До сега не съм се опитвала да чистя горелките 🤔 дали ще се справя 🤔
[/quote]
пробвайте, на Беко мисля са с едни ламаринени капачета. Нищо няма да й направите. При самото разпръскване на газта има частици които застават на пътя й и от това става черно. Почистете и вътре защото се образува ръжда и тя също пречи.

# 581
Плочките може да минеш с разтвор на вода и амониева селитра. Така чистехме пода след ремонт, когато бях малка...

# 582
Амониевата селитра е вредна и е тор за земеделски нужди.

# 583
Да не е бил амоняк , а не амониева селитра?

# 584
Да не е бил амоняк , а не амониева селитра?
Предпочитам оцета, тъй като сме с бебе и не искам да диша чак такива неща 😁 които предполагам се усещат..

Общи условия

Активация на акаунт