Хитринки за всякакъв случай - 36

• 40 955
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, от вчера се опитвам да изпера мазно петно на светло сиво яке на сина ми. Ял е някакъв сандвич , окапал се и замазал с мокра кърпа. Първо третирах с препарат за петна на Сано , оставих да подейства за 30 мин. и изпрах , якето изсъхна и петното си остана. Реших да опитам с обезмаслител , напръсках , оставих отново за 30 мин. и изпрах , сутринта видях че петното си стои . Кажете моля как да се справя , имам някакъв спомен че с талк се махали мазни петна , но дали не е късно вече .
Мазно се пере с течен перилен препарат. Сипваш директно върху петното и натриваш хубаво.
Верото има вероятност да изсветли мястото.

# 706
Кутията не може ли да се измие в миялната 2-3пъти? На бебето лъжиците и бибероната от шишето с вода ставаха оранжеви при захранването, което не можех да измия. Миялната помогна, но след 2-3 цикъла.
Не съм знаела,че  мазнината чисти петна от морков, благодаря за хитринката!

# 707
Това не е естествен велур, а изкуствена материя, а те не пускат. Но и да пускат, ще има зацапване около материята, а не островче далеч от нея.

Как са сушени ? Ако е на слънце е от това. Изперете покрийте с кухненска хартия и сушете без пряко да са напечени от слънчеви лъчи.

# 708
  • Mediterraneo
Аз да върна малко темата за белината и съдовете. Ние накисваме чашите от кафе в разтвор на белина, иначе от кафето и най- вече от черния чай остават неспасяеми петна. Чашите минават после през миялната. Контейнерът от кафемашината също бих изчистила по подобен начин, няма да се натровиш от нещо, накиснато в белина, и после порядъчно измито.

# 709
Силно се надявам по заведенията да дезинфекцират уредите както при Тарталета, не да ги оставят недопочистени, за да не изтровят клиента.

# 710
  • Mediterraneo
Приборите за хранене се мият първо на висока Т, после се киснат в белина или оцет, пак се мият и се полират в машина с пясък. Ей тази машина мен много ме дразни, излизат супер лъскави и чисти, ама пък този пясък не мога да го "преглътна" като чист. Та- хем тъй, хем не Simple Smile

# 711
Уау, полиране! Не бях чувала за такава машина. Тарталета, кисненето в оцет с каква концентрация е и той заместител ли е на белината?

# 712
  • Mediterraneo
Не знам, Тете, понеже в ресторанта се бълват купища използвани прибори, правят два контейнера- един с разтвор на белина, друг с разтвор на оцет. Не знам концентрацията как идва, знам докъде се слага вода и колко части белина/ оцет. Не си представяй чудеса, оцетът е обикновен бял оцет, за хранителни нужди. Та, вадейки прибори от тунела за измиване, се бухат из контейнерите с оцет и белина на общо основание. После пак в тунела и на полиращата машина вече се сортират( че иначе се задръства машината, ако има ножове и вилици заедно).

Скрит текст:
Ето я машината

# 713
А може би първо в белината, а после в оцета за неутрализация на белината?

# 714
Уау, полиране! Не бях чувала за такава машина. Тарталета, кисненето в оцет с каква концентрация е и той заместител ли е на белината?
На български ѝ се вика "пясъкоструйка" и се използва за най-различни неща, в това число и в промишлеността.

# 715
Да, но едва ли в ресторанта. По-скоро е някакъв въртящ се съд пълен с пясък или друго. В промишлеността се използват масово за полиране на детайли, но мисля, че не използват пясък.

# 716
Да, но едва ли в ресторанта. По-скоро е някакъв въртящ се съд пълен с пясък или друго. В промишлеността се използват масово за полиране на детайли, но мисля, че не използват пясък.
Пясък използват, даже съм виждала Simple Smile

# 717
Я чакайте аз да питам, че май не съм 😁 Преди време, аз и моята “умна” глава, чистейки стъкления плот на печката с вестник, решихме да минем и през вратата на микровълновата 🤣 която разбира се, не е стъклена.. и се понадраска бая. Има ли някакъв начин поне малко от малко да “замажа” положението? 😂
Скрит текст:

# 718
Полиране, лакиране или нагряване. Лакирането ми се струва най-лесно, нагряването е опасно да не прегориш и изкривиш стъклото, вместо само да се омекотят ръбовете на драскотините. За полирането ти трябват специална полирпаста и машинка.

# 719
На мен ми изглежда замазано, не надрано... Ама какви са тия фръц капризни уреди, които купувате... И какво е това чистофайно търкане, чак до издрано... Уредите не са ли, за да улесняват, не да им трепериш като в музей 🙄

Общи условия

Активация на акаунт