Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Вики много хареса мързеливата баница, правих за прощапулника. Аз правих по тази рецепта:

Бутерките може със сирене, извара, кайма, аз съм ѝ давала и с кренвирш (но купешка, защото ме гледа и иска). Предполагам че може и с някакъв вид тахан (ако си вкарала вече).

Аз троша ядки не давам тахани! Иначе мъфините ги правих с  агаве,кокосо масло и плод мн и харесаха. Плимнго а това всичко се бърка и как точно става? Мекичка ли става баницата?

# 136
  • Велико Търново
Вики много хареса мързеливата баница, правих за прощапулника. Аз правих по тази рецепта:

Бутерките може със сирене, извара, кайма, аз съм ѝ давала и с кренвирш (но купешка, защото ме гледа и иска). Предполагам че може и с някакъв вид тахан (ако си вкарала вече).

Аз троша ядки не давам тахани! Иначе мъфините ги правих с  агаве,кокосо масло и плод мн и харесаха. Плимнго а това всичко се бърка и как точно става? Мекичка ли става баницата?

Аз понеже още не съм вкарала никакви ядки, съм невежа по темата 😄.
Да, всичко обърквам, яйцето, после млякото със сода, олиото , брашното, като  разбърквам след всяка добавена съставка с миксера. Накрая добавям сиренето и бъркам с шпатула/вилица.

Става в твърда консистенция, но е мека , нещо като кекс.

# 137
  • Варна
Правя сиренки с извара и яйце, овесена баничка, гофрети, палачинки малки и такъв тип неща аз

# 138
Правя сиренки с извара и яйце, овесена баничка, гофрети, палачинки малки и такъв тип неща аз
Моля за рецепти когато имаш време. Сирените ми звучат доста добре,баничката също. Гофретник имам така че и за тях ако може рецепта☺

Пламинго аз съм въвела само орех,понеже нали бе със зачервено гърло. Предстои да ги въвеждам,но както с орехите така и с другите мисля да троша ядките и да ги дабавям към кисело мляко или да давам директно да опита. В печива също стават добре,но може и да взема някой тахан. Просто в нас никой не ги обича и съответно не се консумират тахани. Мисля различни иде от това да предлагам ядки с тахани,но разбира се всеки си преценя☺

# 139
  • Велико Търново
Ние също не ядем тахани и ще видя как ще ги въвеждам. Ти как ги трошиш, на брашно или по- едро?

# 140
Ние също не ядем тахани и ще видя как ще ги въвеждам. Ти как ги трошиш, на брашно или по- едро?
Орехите ги троших в дървено саханче. Не знам дали във всеки край на това нещо му се казва така.😃 Не стават баш като брашно,малко по едро са,но не са големи парчета,като за таратор.Днес пак изяде енда лъжица натрошени орехи. Много и харесват,но после ожаднява доста от тях. Мисля и с бъдеми ,лешници пак така да правя☺

# 141
Лизи , моите закуски и следобедни закуски са следните :
Без парчета -
Попара с масло и сирене + сухари
Свежа попара - същото + авокадо
Юфка с масло и сирене
Варени овесени ядки с масло и сирене
Нишесте с бисквити(може и банан/ягода/рожков)
Крем със студено приготвяне Оле май беше(минус е ,че е доста сладък)
Мляко с ориз(него не го харесва)
Кисело мляко с бисквити / може и с плод
Кисело мляко с овесени ядки и плод
Извара с банан авокадо + един сухар
Извара с бисквити и плодово пюре
Купешко пюре с плод и йогурт/извара

С парчета/залъчета :
Овесени палачинки с банан
Палачинки(не се харесаха)
Баница
Мъфини
Принцеси с кайма/яйце и сирене/кашкавал + айран
Филия намазана с извара и варено яйце( от това не яде особено)
Филия с пастет
Може и бъркани яйца

Понакога горе изброените може да са друг вид плодове- кайсий,боривинки, ягоди, малини/готови пюрета или паучове/тахан
Сещам се още за грис, кус кус, фалшиви пържени филийки, скоро мисля да направя тиквеник или подобно, но с ябълки.

Аз,както знаете пък, имам проблем с манджите и като цяло с обяда и все още невъведената вечеря.Днес и направих супер кюфтенца - НЕ ! Яде кисело мляко милата.До кога така не знам....

# 142
Ох, болната ми тема....ядене, парчета! Не иска и това е. Ако храната не е гладко пасирана просто я оставя в устата докато не се разложи. Това хранене по 2 часа на ядене ме побърква вече. Нямам сили, нямам търпение! Реве ми се и незнам какво да правя! Опитах с палачинки, с мъфини, с филии, с кюфтета. Ами не става и не става. Още от сега ми се свива сърцето какво пак ще и дам утре да закуска.

Бери, и аз ще се радвам на рецепти. Може пък да стане чудо.

Пламинго, на една приятелка бебето също ставаше по цели нощи за биберон. След като и го махна започна да спи без нито едно събуждане. Може и при теб това да помогне, въпреки че децата са различни. А и незнам дали имаш намерение да го махаш скоро.

# 143
  • Велико Търново
Ох, болната ми тема....ядене, парчета! Не иска и това е. Ако храната не е гладко пасирана просто я оставя в устата докато не се разложи. Това хранене по 2 часа на ядене ме побърква вече. Нямам сили, нямам търпение! Реве ми се и незнам какво да правя! Опитах с палачинки, с мъфини, с филии, с кюфтета. Ами не става и не става. Още от сега ми се свива сърцето какво пак ще и дам утре да закуска.

Бери, и аз ще се радвам на рецепти. Може пък да стане чудо.

Пламинго, на една приятелка бебето също ставаше по цели нощи за биберон. След като и го махна започна да спи без нито едно събуждане. Може и при теб това да помогне, въпреки че децата са различни. А и незнам дали имаш намерение да го махаш скоро.

Опитах на няколко пъти, но е още по- зле. А в момента с този корем вече нямам сили за нови драми. Приемам всякакви идеи как да го махна без да пострадам и аз 😄

# 144
  • Варна
Момичета, нещата, които правя са доста лесни, а тези са любими:

- яйце и извара + малко брашно до сгъстяване - пробвала съм всякакво - и елда и обикновено и тм и печене на тиган
- овесената баничка е овесени ядки (да кажем 50г), покрити с вода от вечерта, а на сутринта 1-2 яйца (ако ще ям и аз), 1-2 лъжици кисело мляко, може извара или за мен сирене и пека във фурна или фраер

Аз не съм давала никога юфки, попари и тн, но трябва да пробвам за разнообразие. Сутрин яде нещо сама, за да ям и аз, сега обожава и диня 😅

# 145
  • София
Йоана изяжда по една филия - филия и половина. Мажа с крема сирене или домашно сладко от праскови.

# 146
Пламинго, чувала съм че режат биберона, за да им е гадно и така го отказвали... Или го мажат с горчив лак, но не знам дали е подходящ, за толкова малко дете.

Благодаря за идеите, момичета!

Аз вчера ударих на камък с едно пюре на хип +10 - лазаня. Яено им хареса, но и двамата се задавяха, Сами дори повърна от парчетата. Не знам как ще ги науча да се хранят с парчета. Те не слагат нищо в устата сами. Пробвях и с пуканки и солети, но само си играят с тях или ги хвърлят на земята, не ги слагат в устата.

Сами продължава да се буди нощем, днес мисля да пробвам с повече дневен сън, може пък да не му стига съня. Пробвах с по малко дневен сън и по дълги интервали, няма промяна. По зле от 7 събуждания през ноща няма да стане., ще пробвам и с повече дневен сън.

# 147
  • Велико Търново
Лизи, винаги има накъде по- зле, не дърпай злото 😄. Майтапа настрана, ама нямам никаква идея с какво още да ги пробваш, всичко за което се сещам си го правила вече.
Освен да ги събереш с някое детенце, което си хапва и да гледат от него, друго не се сещам.

# 148
  • София
Аз съм пробвала с рязане на залъгалката с баткото - не помогна. Той я ползваше само за заспиване, но до доста късно - 2г 3-4м. Като я срязах и му я дадох, той просто ми я връчи и каза "биди чупи се купиме нова" 😆. Не се гордея с това де, ама в крайна сметка я махна без много драми, заспиваше върху мен и го местех. Няма проблем със зъбите, не са му криви.
И с малката няма да бързам, тя и без това я зацока чаак на 9 месеца, пък и каквато е ревлива, предпочитам да имам тапа.
И тя се буди много през нощта. Вече официално сме само с 2 кърмения - за заспиване и 1 през нощта около 3-4. През останалото време я разнасям, като скоро ще махна и нощното. Време е вече за отбиване, просто не издържам, искам си тялото за мен. Благодарна съм, че успях до тук, сигурна съм, че ще рева много като спре да суче, но вече дадох максимума.

# 149
И Плами си ги цока бибероните. Без биба не заспива,но не мисля сега да я махам. Има време 😃Тя изпада в истерия и не може да заспи без биберон. През останалото време не търси🙄
Лизи преди парчетата според мен почвай с намачкана храна.

Общи условия

Активация на акаунт