Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 514
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Храната ми се вижда абсурдна за такива деца, предвид цената пък съвсем.

Аз записах Рая на държавна кухня и през юли ядеше от нея. Прясна и топла храна, на мен лично ми допадна, а и дето я харесваше.
Сега през август държавната кухня не работи и поръчвам от частните-Юначе(9лв) и Теди(7,5лв). Избирам различни според менюто. Храната на Юначе е с краве масло.
За следващите дни ще пробваме Хер бебе (7лв) и   Фуристо (10лв)

Exberry, не се притеснявам за хормона, а за това защо не искат да го изпишат. TSH ми беше 3, сега вече е над 4, щитовидните са на долна граница. Имам косопад, доста силен, и едни такива депресивни състояния/тревожност.

# 301
  • Варна
Над 4 си е високо. Отиди при друг лекар? Не че не можеш сама да вземеш де, но щом имаш и симптоми 🙄

Болибон, благодаря! Спрях снощи да повръщам, днес ми е отпаднало, но утре ще съм перфектно предполагам

# 302
Значи, не е приблемът в моя теревизор, и според вас не е пригодена за бебета 10-12 месеца, освен да спирам да я мъча с тази кухня. Аз режа на малки парчета и хапва малко, но абсурд да изяде цялото, а е 200 грама. И винаги е така, веднъж за 2 месеца не са донесли яхния, кремообразен десерт има само по веднъж в седмицата. Писах им препоръка, отговориха ми, че гледали да става и за ЗВБ, е децата на такова захранване само суха храна ли ядат 🤷♀ Преди това бяхме на Зелео, еми и там в манджите цели твърди зърна нахут, то аз не смея да ям такова нещо, че ще ми паднат пломбите. Препоръчайте ми кухня, ако сте доволни от някоя, напряво съм отчаяна. Мен хич не ме бива в готвенето, просто нямам и въображение да е разнообразно, нямам и желание честно казано. Това, което ядем ние (основно готви мъжът ми) - морски дарове, риби, гъби, телешко, в повечето случаи не са подходящи за бебе. Имам по цял ден вкъщи и злояда 8 годишна (ефект от моето готвене с био чукундури на пара и деструктурирани селски кокошки под формата на кубчета за лед) , е не мога целодневно да мисля кой какво ще яде, то и да го мисля е без успех 🤦♀ Чак се гордея със себе си, че правя "разнообразна" закуска, то или овесени ядки с масло и сирене, или попара с масло и сирене, или кус кус с масло и сирене, е няма що, но надскачам себе си 😞 Заинатила съм се като магаре, че няма да давам повече готови пюрета, но и алтернатива не намирам 😵💫
Според мен сменяй кухнята! Това си е порция за голям човек🤷♀Пламена като и чупя парченца яде,ама тези парчоци са си баш за големи хора😃Ти нали беше в София ще имаш избор като цяло от кухни. При нас също в частната кухня в провинцията нахута е цял,но поне само това им отчитам като минус. Колкото и самата кухня да иска да бъде по метода ЗВБ,на такава възраст не е ли добре децата да хапват от време на време нещо чорбаливо🤷♀Иначе за 17 лв предполагам работят с био продукти🙄

# 303
Био е, няма захар и прясно мляко. Към основното има буркан супа 200мл. и десерт, който обикновено е голямо парче сладкиш, тя обикновено изяжда към 1/3 и прокарва с кисело мляко. Наистина е много вкусна и качествена, но все пак не я взимам, за да се храня аз с детска кухня 🤷‍♀️ Най-близкият пункт на държавната ни е далече, иначе бих я пробвала. NI_CI моля те за отзиви за Фуристо и Хер Бебе, аз първоначално се бях спряла на Хер Бебе, но ми казаха, че доставят преди 8 часа 😳 Юначето ми допада с изключение на десертите, че са със захар, намислила съм да я отлагам колкото мога повече, но май по-добре да давам 9 лв. без десерта, отколкото по 17 и да не яде 🤔 Ще погледна отново Фуристо, не помня защо не ги одобрих преди, но сега е различно, все пак вече е голяма и захранена с почти всичко. Зелео също е доста скъпа, а готвят едно и също. Докато беше 14 лв с безплатна доставка поръчвах от тях, но сега вече искат и за доставка, а качеството не си заслужава да ми излиза по 20лв. на ден.

# 304
Аз вземам само супа и основно без десерт именно заради това,че има захар в тях! Следобедната закуска и я правя аз. Принципно яде плод с овесени адки(плода го режа на парчета острани и овесените ядки в купичка с кокосово масло),кисело мляко с бисквитки и плод,филийка с пастет кисело мляко,филийка с Филаделфия и плод,бебешко мюсли с овесено мляко. Ако имаш време да и правиш ти СЗ е вариант🤷♀
Иначе изглежда наистина вкусно ☺

# 305
Мило, благодаря ти, как не съм се сетила за кокосово мляко!!! Мога да правя нещо за СЗ, да, тя така или иначе яде повече кисело мляко и плодове отколкото това, което й носят. Драмата ми е най-вече с обяда и вечерята, искам те да са разнообразни, аз супа от заек например никога няма да сготвя. Ако видите само какви "шедьоври" мога, ще се хванете за главите 😆 Мъжът ми вика на мусаката ми супа топчета в тава, на баницата, че обезсмисляла израза "на баницата мекото", защото в моята никога нищо меко не е намирал, а най-голям комплимент съм получавала за руло Стефани, че него го "готвя интелигентно". Отнесох се, но ми повдигнахте настроението, сбъркана е кухнята, а не ние с Любовче 🤗

# 306
Аз и мъфини и правя за СЗ,кекс но не слагам прясно мляко,а овесено или кокосово☺Пак стават вкусни☺Бебешко мюсли вземам от ДМ и го правя с овесено мляко. На Плами и харесва☺Като вкус бива☺

# 307
Милото, какви бисквити даваш в които да няма захар?
Каквито и да погледна във всички има захар.

# 308
Милото, какви бисквити даваш в които да няма захар?
Каквито и да погледна във всички има захар.
Ето тези са без☺

Принципно давам и Бебелан безглутен,но в тях има захар. Това е единственото нещо което предлагам със захар. От тези бисквитки яде по 3 бр с кисело мляко примерно и то веднъж,седмично или два. Вземам и тези на Холи,но те са твърди,но пак са без захар! В кексове,мъфини
слагам био сироп от Агаве. Нали уж го водят като заместител на захарта при децата.
Аз не и давам солети,пръчки,помберси,понеже моя позната дава. Може би ще започна малко по нататък ,но за сега тя се храни изключително добре(пу пу) и не виждам смисъл да давам такива неща между храненията. Единствено и вземам на ДМ гризки да си ръфа като сме на вън вечер. Тя един пакет го яде седмица😃Не ги откривам в сайта им и затова качвам подобни на Хип

# 309
Бисквитите на Holle са ми любими!
Давам и тези . Те са със  захар, но все пак мисля че са хубави. По една бисквита  на седмица, не е драма. Давам ги като закуска с к.мляко, между храненията не давам нищо.

Ще споделя за Хер бебе и Фуристо. Провери във вашият квартал кога доставят. Някои кухни имат опция да поръчаш без десерт.
Аз я взимам от пункт, защото не ми се занимава да чакам доставчик сутрин, вместо да се разходим на вън докато е още хладно.
Exberry, посетих 2ма Simple Smile

# 310
Аз започнах да давам десертите от кухнята, със захар са, но явно е в минимални количества, не са типични сладки (аз сладко не ям и по това съдя). Догодина ще тръгне на държавна ясла и не искам да я храня био, еко, хелти и там да отказва храната или за пръв път да се сблъсква с такъв тип. А и искам детето ни да се храни като нас като цяло, ние не ядем само био, без захар и сол.
Давам солети и от чипсовете и бебешките снаксове на ДМ. Честно казано започнах покрай другите майки, всеки ден я водя на площадка като сме си вкъщи, като тръгнем към кухнята се отварят солети и бисквити, моето като види другите да хрупат също иска, нормално.. и така 😃 не ѝ пречи на храненето, тя изяжда три солети, така че не ми е драма.
На Ава това море ѝ се отразява чудесно, толкова добре спи 😍 тихичко да се похваля, че за пръв път и аз имах абсолютно непробудна нощ ❤️ събужда се в 9, 9:30, вярно заспива по-късно, към 22, но сме на летен морски режим и не се оплаквам. Мисля, че външните щори са абсолютен game changer, навивам ММ да си сложим 😃

# 311
  • Велико Търново
Леле, Ангелова, как го постигаш това да се събуди толкова късно 😃. Вики ако ще и в полунощ да заспи, няма да стане по- късно от 7 и 30, 8. Иначе 6 и 30 вече е будна 😞.

Аз също ѝ давам десертите от кухнята, изобщо не са ми сладки, имат минимално количество захар. А солети давам навън, понеже другите като ядат гледа много жално, но после си хапва стабилно и вечерята 😄.

NI_CI, имай предвид, че моето ТСХ преди да забременея с Вики беше към 4, трябваше заради ин витро да го смъкна до 2 , и като започнах да пия хормоните се качи още повече. Сега съм на много голяма доза и ако го спра ще скочи много. Мисълта ми е че имам наблюдения че не може да се спре след това. Освен изследвания гледали ли са те на ехограф.

# 312
Аз съм с фиброкистозна мастопатия на гърдите от 14 години. Имам множество кистозни възли на щитовидната жлеза и правена биопсия дори,която не показа нещо злокачествено. Възлите са ми около 10.По време на бременноста и аз бях на хормон,но на мини доза. При мен се вдигна ТСХ от естрофема(естрадиола) който приемах след ЗЕТ. Моят цикъл беше стимулиран. След като почнах хормона ТСХ падна адски,но и ф4 беше клонящо към долна граница. Даже през бременноста си намерих читава ендокриноложка в Сливен и тя ми следеше резултатите на 20 дни. Аз проблем с ТСХ като цяло нямах,но с ф4 имах.  ТСХ е важен,но го водят уж хипофизен хормон,а ф4 и ф3 показват функцията на жлезата. След като родих не съм ги изследвала,но се чувствам добре като цяло. Дадохте ми добра идея да обърна малко внимание и на себе си и да видя и моят организъм как работи. Утре мъжът ми ще си пуска кръвни изследвания профилактично,че не си е пускал с години,поне пет и му изпросих от ЛЛ направление за всичко възможно по каса.

# 313
  • София
За храната - да ви кажа, до дете си е. Йоана се храни с подобни парчета, но тя е изцяло на обща храна и не и е проблем. Яде това, което има вкъщи, съобразявам се да не готвя с много подправки, но си слагам сол и захар по малко. Не мога вечно да я пазя. Пред очите ми е едно детенце, родителите са приятели на ММ. Майката беше супер стриктна по отношение на храната и не позволяваше нищо сладко. То детето им беше взимало стотинки от портмонетата и ходеше да си купува сладолед и вафли. Та така, предпочитам да ги запозная с всички вкусове като естествено, не преувеличавам с нищо, всичко е в граници.

# 314
За захарта, аз също давам. Гледам да не прекалявям, но бисквитки или някое десетче не са ми проблем. Пак си яде и проявява интерес към други храни, особено към това което ние ядем.
Обаче аз си имам мое си схващане, че искам метаболизма му да познава захарта и да си я разгражда бързо и запаметявя като гликоген в чертият дроб.
Не искам в един момомент организма само да запазва гликогена без да го метаболизира в кръвта при нужда. И все пак сложните захари и баластните въглехидрати, които с нисък гликимилен индекс са в пъти за предпочитане и при мен пред бялата захар. Просто не я изключвам нацяло.

Общи условия

Активация на акаунт