Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 505
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Влизам тихичко да похваля прахчетата Тийта. Вече седмица май стана откакто давам, забравих кога почнах, но тази нощ се събуди САМО 3 пъти. За нея е постижение 😆

# 286
И аз им взех с колектори, дадох сутринта АМ, но въпреки това чак на обяд се изпишкаха, все едно нарочно.... На Сами се беше разсипал, но беше останало съъъвсем малко и го сипах в чашката, от лабораторията ми казаха, че и няколко капки са достатъчни. Иначе и на мойте им взеха кръв от пръста.

За въпроса с хапането, Сами хапе, Яна раздава шамари...

# 287
Сложих и колектора и урината беше излята в памперса. Тя само пълзи,става ходи и не се получава.После сложих друг и от 8:15 до 10:30 не се изпишка🤷♀Налияах я с вода,пусках води,чешми…. Утре сутринта ще и сложа пак колектор и ще я сложа на гърне.
Изключително трудно и взеха кръв от вената. Лаборантката я стиска,мачка. Аз исках да пуснем СРП заради предстоящата ваксина,понеже скоро лекувахме бактерия. Секрета от гърлото е чист,но все пак. Отделно пуснахме и кръвната група,доплатих и за кръвна захар. Всичко и е в норма,но хемоглобина и е висок,което ме притесни. Кръвната и захар е в норма,лимфоцитите и които бяха завишени и те са в норма този път. Утре сме при личната. Звънях и да и кажа за хемоглобина и каза,че е супер,но все пак се притеснявам. В предвид че 10 мин и човъркаха вената и не можаха да я оцелеят и най-вероятно ще трябва пак да пуснем ПКК ще се гръмна🥲Според личната и това че е стискана,понеже лаборантката не можа да улучи вената в началото може да е дало леко завишение. Та пак ще пускаме,понеже всички други показатели са в норма,а специално за хемоглобина имало значение да не се стиска🤷♀

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 17:07 от Милото

# 288
Ох горката, звучи ужасно, може да и сложиш малко риванол на боцнатото за да не я боли и да не вземе да посинее от толкова стискане.
Лимфоцитите  при мойте бяха завишени, но педиатърката нищо не каза, може би защото бяха със сополи скоро.
Сложих и колектора и урината беше излята в памперса. Тя само пълзи,става ходи и не се получава.После сложих друг и от 8:15 до 10:30 не се изпишка🤷♀Налияах я с вода,пусках води,чешми…. Утре сутринта ще и сложа пак колектор и ще я сложа на гърне.
Изключително трудно и взеха кръв от вената. Лаборантката я стиска,мачка. Аз исках да пуснем СРП заради предстоящата ваксина,понеже скоро лекувахме бактерия. Секрета от гърлото е чист,но все пак. Отделно пуснахме и кръвната група,доплатих и за кръвна захар. Всичко и е в норма,но хемоглобина и е висок,което ме притесни. Кръвната и захар е в норма,лимфоцитите и които бяха завишени и те са в норма този път. Утре сме при личната. Звънях и да и кажа за хемоглобина и каза,че е супер,но все пак се притеснявам. В предвид че 10 мин и човъркаха вената и не можаха да я оцелеят и най-вероятно ще трябва пак да пуснем ПКК ще се гръмна🥲

# 289
  • Пловдив
Изключително трудно и взеха кръв от вената. Лаборантката я стиска,мачка. Аз исках да пуснем СРП заради предстоящата ваксина,понеже скоро лекувахме бактерия. Секрета от гърлото е чист,но все пак. Отделно пуснахме и кръвната група,доплатих и за кръвна захар. Всичко и е в норма,но хемоглобина и е висок,което ме притесни. Кръвната и захар е в норма,лимфоцитите и които бяха завишени и те са в норма този път. Утре сме при личната. Звънях и да и кажа за хемоглобина и каза,че е супер,но все пак се притеснявам. В предвид че 10 мин и човъркаха вената и не можаха да я оцелеят и най-вероятно ще трябва пак да пуснем ПКК ще се гръмна🥲Според личната и това че е стискана,понеже лаборантката не можа да улучи вената в началото може да е дало леко завишение. Та пак ще пускаме,понеже всички други показатели са в норма,а специално за хемоглобина имало значение да не се стиска🤷♀

Аз успях да взема урина, като сложих Йоанна легнала сутринта и държах едно контейнерче. Улових, колкото можах.
Кръв като ѝ взимаха, боцнаха пръстчето и сестрата ѝ се усмихваше и говореше: "Хайде събираме калинки." Драма нямаше. Но ползвам само Бодимед, а в Сливен знам, че няма такава, за съжаление.

# 290
Момичета, не е по темата, но си спомням че една от вас беше с отстранена щитовидна жлеза. Бъркам се коя беше, за това ще помоля да си признае 😄.
След раждането имам хипофункция и търся добър ендокринолог, който няма да ми каже, че продължаваме да следим стойностите на 6 месеца и че само ако искам да забременявам ще ми изпише хормон…

# 291
  • София
Бери

# 292
  • Варна
Аз съм без от 2г, но заради злокачествен възел. 6м са доста за следене, месец-два е по-ок. Хормонът не е страшен, особено ако се чувстваш зле

Офф, аз повръщам цял следобяд.. май тъпия летен вирус. Странно е да повръщаш с бебе, което те гледа 🤣

# 293
Аз съм без от 2г, но заради злокачествен възел. 6м са доста за следене, месец-два е по-ок. Хормонът не е страшен, особено ако се чувстваш зле

Офф, аз повръщам цял следобяд.. май тъпия летен вирус. Странно е да повръщаш с бебе, което те гледа 🤣
Вода с лимон и пробиотик. Аз го изкарах за няколко часа. Започнах да повръщам по обяд и след около 4ч спрях. Но ми беше много лошо и ми донесоха деган. На другия ден ми нямаше нищо и ММ ме обяви за извънземно. Добре, че баткото беше вкъщи да гледа бебето, че иначе голям зор щях да видя. Не можех да стана от леглото направо.

# 294
  • Бургас / Славейков
Този път по трудно взехме урината .Но най-вероятно защото беше преди обедния сън.Стоеше седнал и накрая пуснах песнички ,за да свърши работата ,че не стоеше мирен.Но с момичетата по трудно.Имам спомен от каката,голяма мъка ми бе.Митко засега не хапе ,но все хвърля ,удря  и мрънка разбира се.Продължава да спи все още сутрин.

# 295
Хайде пак аз с детската кухня 🤦‍♀️ Момичета, някоя от вас взима ли тейсти лаб? Много ме е яд, страхотна храна на "страхотна" цена, а с Любовче не можем да се справим да се нахрани нормално почти никога. Това е за група 10-12 месеца, в детето ми ли е проблемът, че не се справя, или е както аз си мисля, че не е подходящо за толкова малки деца 🤔 Това са моркови с размер на показалец, два комата хляб с много копър и отдолу хумус. И така е всеки ден, я цяло кюфте и картофи нарязани на 4, я голямо парче печено месо или риба, десертите с цели шайби ананас или с цели череши... аз кълцам и режа, не могат да се пасират, защото са сухи, а и не искам. Много се дразня, искам най-доброто за нея и мислех, че съм намерила, давам по 17лв. на ден. а не се яде. Вашите справят ли се с ядене на такива неща?

# 296
Ven4e, на мен ми се струва, че порциятане е за толкова малки деца. Аз направо се стреснах като я видях, ми то това е ти да си го напнеш с нож и вилица.
На Борис също му давам парчета, но няма никакъв шанс да се нахрани така. Те са по скоро да опознава текстурата и различните вкусове. Изглежда вкусно иначе, ад бих пробвала да му давам на малки парченца и после ако остане да си гризка сам хлебчето.
Но това си е моя измислица, храня го с пюрета като давам и парчета храна, общо взето съм смесила двата типа захранване.

# 297
Не съм спец по храната, но такова количество хляб ми се вижда много.
Моите абсурд да се справят с тази храна.

# 298
Значи, не е приблемът в моя теревизор, и според вас не е пригодена за бебета 10-12 месеца, освен да спирам да я мъча с тази кухня. Аз режа на малки парчета и хапва малко, но абсурд да изяде цялото, а е 200 грама. И винаги е така, веднъж за 2 месеца не са донесли яхния, кремообразен десерт има само по веднъж в седмицата. Писах им препоръка, отговориха ми, че гледали да става и за ЗВБ, е децата на такова захранване само суха храна ли ядат 🤷‍♀️ Преди това бяхме на Зелео, еми и там в манджите цели твърди зърна нахут, то аз не смея да ям такова нещо, че ще ми паднат пломбите. Препоръчайте ми кухня, ако сте доволни от някоя, напряво съм отчаяна. Мен хич не ме бива в готвенето, просто нямам и въображение да е разнообразно, нямам и желание честно казано. Това, което ядем ние (основно готви мъжът ми) - морски дарове, риби, гъби, телешко, в повечето случаи не са подходящи за бебе. Имам по цял ден вкъщи и злояда 8 годишна (ефект от моето готвене с био чукундури на пара и деструктурирани селски кокошки под формата на кубчета за лед) , е не мога целодневно да мисля кой какво ще яде, то и да го мисля е без успех 🤦‍♀️ Чак се гордея със себе си, че правя "разнообразна" закуска, то или овесени ядки с масло и сирене, или попара с масло и сирене, или кус кус с масло и сирене, е няма що, но надскачам себе си 😞 Заинатила съм се като магаре, че няма да давам повече готови пюрета, но и алтернатива не намирам 😵‍💫

# 299
  • Велико Търново
Венче, а държавна кухня мислила ли си, освен че и за мен не става за 10-12 месечни, ми се струват много 17 лв , какво друго ви дават към това ядене. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт