Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 502
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Плодове давам в момента от сезонните-диня, пъпеш, круши, боровинки, ягоди и малини, праскови, грозде. На парчета й ги режа и забождам с вилица тя сама си я слага в устата, малинките ги давам цели, гроздето нарязано.
Тя като цяло яде и не е имала проблем с храната, но от скоро й става скучно и иска да й давам разни неща да си ги разглежда, пуска ги от стола, показва ги на кучето, дава ми на мен да ги ям…

# 271
Пламинго, Да, като цяло мисля че отказа от храна е съвкупност от много неща, определено не е само от бърсането.
От един клип за злояди деца си намерих няколко грешки, вече не ги помня всичките, защото не съм го гледала скоро, но едната е това че не са се мазали/играли, другата бърсането, третата, че никога не ме бяха виждали да ям, аз не ядях в началото, а после започнах докато спят, трябвало да те гледат как ядеш. При някой деца и раждането с ниско тегло също се отразява, като цяло на храненето, защото инстинктите им за хранене/сукане са по притъпени, мойте и Анемия имаха, което се отразява на апетита. Попринцип казват, че и децата с рефлукс се захранват по трудно, а при мойте не е минавал рефлукса. И сигурно има още неща, които не знам и не помня, та мисля че просто е съвкупност от няколко неща, най вероятно и подхода ми не е бил много правилен, не знам.

Лизи, едва ли е от това че си ги бърсала. Вики в началото се дразнеше, но накрая се примири , това не ѝ пречи да пипа, мачка и да се цапа като прасенце 😃

# 272
Орехче, вероятно си права, може да опитат сами да се хранят с лъжицата. Но нашия бърка и маже, почти не яде. Освен това мисля, че много добре различава плодовите пюрета в пауч от тези с месо, съответно не иска да отваря устата.
Вечеря с нас, яде парчета с променлив успех. Иска каквото ядем, също и като пия кафе.
За плодовете, банан мачка и маже, малини също, ябълка гризе на тънки парчета, мандарина му дадох още зимата и много хареса.

Лизи много полезна информация за храненето на злояди деца, аз преди все го бършех и той се сърдеше.
Обаче е ужас с това мазане и цапане, да не казвам по пода какво става, добре, че сме с ламинат.

Чудя се дали да не пропуснем тази ваксина на 1 г.

# 273
  • Варна
Аз също го знам за бърсането и само накрая мием ръце и уста.

На 1г е реимунизация, но на 1.1 е тая гадната.. и на мен ми се иска да скипна, ама пък е последната и поне да бях отказала всички, ако ще отказвам 😃 бтв може да се отлагат

# 274
За бърсането и аз спрях да я бърша и накрая я мия.За пипането на храна - в началото и тя гледаше с погнуса , а сега е на фаза да ме храни.Аз се храня или по - точно хапвам нещо от нейното или нещо мое пред нея , но въпреки това не иска.Иска  ,но като и дам извръща глава.Кафе и бира иска , като от бирата и давам да близне някой друг път и после и казвам , че е било за последно и колкото и да мрънка не и давам повече.За кафето обяснявам , че е за мама и дъра бъра....все пак е с кофеин.
Иначе понеже аз зададох въпроса за плодовете да кажа  - яде банан в нещо си с извара например или така и давам парченца , а напоследък и да отгризва сама.Боровинки , ягоди, малини, череши, кайсии слагам в киселото мляко .Понякога го яде , понякога не.Давала съм и няколко пъти праскова направо да гризе парче - опитва ,но до там е.Диня и пъпеш тотално отказва.Сокове и аз не давам.
Днес закуската си я изяде в 12 и 30 на обяд.Беше пила мляко в 6 и 30 и спа до 9.Това са 6 часа без ядене.После имах някакъв успех с паста орзо със сметана , топено сирене и малко пилешко,не повече от 70 грама да е изяла.После надвечер предлагах любимото и кисело мляко с бисквити , не го искаше и чак сега в 21 часа си изпи млякото.Разбира се междругото и дадох около 3 солети и една бисквита, че без нищо съвсем не става.Това е положението .

# 275
При нас има напредък от към хранене,но понякога предпочита да гризе сух хляб вместо попара от супа например ,днес именно това стана. Напрявих пил.супа само за да може дя хапне и той нещо ,изяде 3 лъжици и после стискаше уста и си ръфаше филията хляб и то с голямо удоволствие ,това нормално ли е 🤣

# 276
  • Пловдив
Ради, Йоанна и на мен ми прави тея номера: давам ѝ супичка, а тя сочи хляба на нашата маса. Даваме ѝ парченце и продължаваме със супичката, понеже мама настоява 😄
Сокове не съм предлагала, не мисля и да давам скоро. Диня не обича, гризка понякога от банан, опитва се сама да поднася лъжицата към устата си, но бързо губи интерес.
Настръхвам от имунизацията за морбили, чела съм гадории за нея и не знам на какво да вярвам.
Йони си стои на гърнето, когато я сложа, няма проблеми. Давам ѝ играчка и тя си се забаламосва сама.

# 277
Пламена с вилицата се справя без проблем,но с лъжицата става мазало😃Динята не и хареса особено,но пак ще я тетсвам. Нещо не улучвам на дини,като цяло.Сокове не съм давала и аз все още,та и не мисля скоро да давам.
Сега любимо и пастет или Филаделфия на филийка. Вземам и едни оризовки от ДМ да си гризка като сме на вън. Солети,пръчки и бисквитки не давам. Бисквитки евентуално троша в киселото мляко,но така да ръфа не.
Иначе ръфа филийка,банан каквото и дам доста добре къса с двата зъба.

На гърнето като я сложа става и почва да пълзи. Не знам,няма какво да я удържи на него.

Предният ден бях оставила за секунди терасата отворена нещо изнасях ма нея,и Плами беше излязла на нея.Вчера отново част от тапета отиде на друго място. Беше се запътила сама към банята и падна. Удари си челото в касата на вратата и изпаднах в истерия.  Първо мястото на удара ми стоеше като вдлъбнато,но явно от отока,понеже се поду и посиня веднага си изкарах акъла. Таткото се прибра от работа,но не е повръщала,спала или каквито и да симптоми. Просто имаме висок праг пред банята и на самите плочки се хлъзна и вчера цяла вечер си мисля,че докато станат с брат си на 18 години аз няма да имам кестеняв косъм,а докато улегнат като зрели хора най-вероятно ще съм без коса. Просто се удари брутално и нз как това се вдлъбна за част от секундата ми минаха хиляда филма през главата,но явно при  удара после става оток . На лекар сме вдруги ден та ще видя.
Пламена като иска нещо не сочи,само казва дай🤷♀Сега след удара се надявам да се  кротне малко.Снощи доста я беше страх при ходенето и се държеше по стените,но сякаш така ми е по спокойно😃Инаме задобря  в ходенето,но имаше поражения 🤣😭
Ние още не сме слагали реимунизацията,а тази за Морбили и аз я мисля. Ако можех да си позволя да не работя и съответно да си гледам детето без да ходи на градина,нямаше да я сложа ваксината,но в случая ние сме обикновени работници и ща неща свършили ми майчинството  трябва да се върна на работа.
Утре може би ще я водя на кръвни и урина и едно СРП ще пусна,понеже ЛЛ иска преди ваксината да пуснем,нали се борихме с бактерии,като последно секрета и е чист,но личната държи на тази и другата за морбили да сме презастраховани и да пуснем ПКК+СРП.

Относно бърсането и Плами съм бърсала и брат и. За справка брат и беше доста злоядо бебе,а тя яде всичко! Мисля че е до дете като цяло☺

# 278
Лизи, много интересна информация сподели за храненето.
Тона с яденето пред тях явно има значение, без да го знаех това винаги го правех.
Правя се, че ям от тяхното. И неизвенното "Аааам".

# 279
За неядящите деца намерих един полезен клип, може да го гледат майките които имат проблем.

Аз още не съм го изгледала целия, но до тук докъдето изгледах, намерих децата си 100 пъти.

# 280
Как взехте урина на децата за изследванията за годинката? Аз не мога и не мога. Днес се мъча цял ден. Водихме я на кръвни и и взеха кръв от вената,беше ужасно🥲🥲🥲

# 281
  • Велико Търново
Сложих ѝ колектора + памперс и я оставих в кошарата да си играе (но тя стои права), това много ми помага, иначе ако легне се излива в памперса.

Какви изследвания си пускала, че взехте кръв от вената и ти ли реши да ги пуснете, че на нас пуснаха само стандартните.

Лизи, дано поне терапевката да помогне! Сили и търпение до тогава!

Момичета, вашите дечица хапят ли, когато не им изнася нещо? Майка беше с нас през уикенда и нещо не ѝ позволихме да прави, та като я взе на ръце така я захапа, че чак посиня...

А тази нощ беше най- ужасната, от 23 вечерта до 3 сутринта беше голямо дране. Мазах ѝ зъбите няколко пъти, давах Панадол, мляко пи 3 пъти, в 1 и 30 ставах да ѝ давам да яде супа. Накрая се скарахме с ММ и той отиде с нея в детската, но пак не спря да реве и играла. Беше някакъв кошмар просто, дано да е от зъбите и бързо да избиват, долните кътници са супер подути и друго обяснение нямам.

# 282
Споделям за урината. Като се събуди веднага й свалих памперса, измих и сложих колектор. Държах я правя и тя бързо се изпишка. За съжаление обаче колекторът се оказа дефектен и всичко изтече. Следващото пишкане беше чак след час, и не беше толкова успешно, защото седна върху колектора и отново малко се изля.

Рая от няколко дни изведнъж почва да плаче, почервенява цялата и със сълзи реве. Много странно и нетипично за нея, все едно нещо я заболява. Като я гушна, се успокоява бързо. Иначе играе, яде…ама от какво така става нямам обяснение.

# 283
Урина взех като се събуди сутринта , без да я чакам да се разсъни я измих и я сложих на гърнето , като започна да пишка подложих стерилна чашка , но това беше преди месец , когато все още стоеше на гърне.Вторият ми вариант беше да и дам мляко за закуска и да действам веднага след него.На малката и взеха кръв пак от пръстчето.
Иначе и тя снощи беше адски неспокойна , и също дори след като и дадох мляко пак се буди.
Иначе , както Рая и Ади го прави това , освен това почва да се бие по главата и да се мята, определено го свързвам с болка на венците.От 3 дена ми съботира и къпанията , като снощи беше трагично , едва я изплакнах с вода.Не знам какво се случва.
О , и забравих да кажа , че от акълите на хората и това да ги слушам вчера реших да дам едно детско кренвиршче на малката да си гризка - резултата беше огромно парче и жестоко задавяне.Аз се разтреперих, а мъжа беше станал да взима ключовете за колата и да се обува да ходи в спешното.Обърнах я с лице към пода , потупах отпред гърдите и за щастие се справихме със ситуацията.

# 284
С урината и аз така, слагам колектор, памперса и чакам. Още не е посягала да хапе, набляга на скандали, бой, ритане и бъркане в очите. Орехче, браво, че сте реагирали адекватно в ситуацията, мен много ме е страх дали ако се случи ще съумея да се събера и да се справя. Аз пак съм в търсене на добра детска кухня, то докато намерим нашата, тя ще тръгне на ясла 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт