Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 505
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Radi, ще ти дам съвет за кучето. Върнете го на хората от които сте го взели. Предполагам, че ще се погрижат за него, надали ще им е безразлично. За котето не знам, трудно се намира дом на пораснало коте, не че е невъзможно.

Лизи, успех с пътуването! Ние като се прибирахме от морето, последния един час Рая се изнерви много в колата и прибягнах към тежката артилерия…пуснах й клипчета от you-tube на Ms. Rachel. Като цяло бях се зарекла, че такива неща няма да правя, нооо песнички, играчки и каквото друго се сетих не помагаха.

# 256
Лек път Лизи, дано свършите работа. Любопитна съм да чуя какво ще препоръча специалист, защото и при нас положението е подобно, много е злояд. Не си отваря устата изобщо за манджи и супи, често пищи и блъска лъжицата. Видимо е по-слаб от деца на неговата възраст. Детегледачката каза, че се притеснявала, но просто не виждам как да храним повече. Голяма мъка е.
Орехче, тука сме, само чета, но при нас няма нищо ново и интересно.
Чакам с нетърпение следващата отпуска, която е чак Октомври.
Ради, може да опитате с фб групи за осиновяване на животни, но транспортират и до Англия, макар и скъпо. Добре дошли скоро значи, дано ви хареса и е вашето място.

# 257
Момичета, преди малко се прибрахме, пътуването мина много леко, децата не ревнаха нито веднъж, нямаше сърдене, нямаше никакви ядове. Около 7часа и половина беше пътуването, толкова пишеше на таблото, като не броим спирането за почивки и хранене.
За гастрото, предписа им прахчета.
Рефалгин и нексиум и двете са за киселини. Каза, че лекуваме рефлукса и се надяваме, като мине да прояде.... Нищо конкретно не каза, претупа ни на бързо за 22 мин минаха и двете деца. Прегледа на ехограф, нищо не видя, всичко ок. Предлага ми да дам на някой друг да ги храни, казах че съм пробвала и накрая ми каза да ги подържа гладни Dizzy Face  и това съм пробвала. Яна да се покаже, че и на нея и има нещо, се напъваше през цялото време да повръща в кабинета Sweat Smile
Та според мен сме си за терапевт по хранене, не толкова за гастро. Ще пробваме с тези лекарства, но нямам надежда да се оправи положението. Просто виждам, че Сами вече е свикнал да стиска уста, като някакъв навик, не иска да пробва дори храната, няма никакъв интерес и мисля, че трудно ще започне да яде.

# 258
Лизи, нали щеше и при консултант за хранене да ги водиш. Какво стана?

# 259
Часът е за 11 септември, но май се оказва че трябва да го преместя, мъжа ми няма да е в града, а исках да е вкъщи за да гледа децата, докато говоря, все пак 90 мин са си доста, няма да седят мирни.

Лизи, нали щеше и при консултант за хранене да ги водиш. Какво стана?

# 260
Лусинда , аз имам една теория , която не знам дали ще се окаже вярна ....мисля , че малката иска да се храни сама и затова ми отказва супи/манджи,защото аз и ги давам.Като яде с ръчички все нещо хапва.Понякога взима лъжицата , но изобщо не е близо до устата си и я спирам да не цапа, та ..
Малко ми е странна идеята, но мисля да я пробвам да и сложа купичка със супа/манджа в банята да маже и хвърля с лъжицата да видя дали ще прояви интерес , а после просто да измия.Всъщност не е моя идея ,прочетох го в друга група и като се замислих ми се вижда вариант.Просто като експеримент.Крайните ситуации изискват крайни мерки 😀🙂🙂
Иначе някои неща дори не иска да ги опита ,съответно и изцапвам насила устата да се оближе , примлясква все едно и е вкусно , но въпреки това не ги иска и се дърпа.Оттам изхождам , че проблемът не е във вкуса.
А сега като сме на тема храна да ви попитам какви плодове предлагате и в какъв вид?По - конкретно питам за твърдите като ябълка и круша? Че откакто спрях пюретата не съм давала и на пара/настъргана.
Давате ли вече цитруци/фрешове/сок?

И темата с гърнето - споменах ви , че със седалката имаме застой и не иска да сяда ,тръшкаше се, та върнах гърнето.Няколко дена беше добре и днес пак започна да се тръшка и да не иска дори да седне.Адски е кисела от зъбите и смятам , че затова не иска и на гърне и няма да я насилвам.Ще пробвам пък ако не иска , когато тогава.При вас как са нещата?

# 261
Ябълка не съм давала скоро,но в предвид,че цяла зима ще ги яде😃Аз вземам от Кауфланд или Лидл едни круши,малко по скъпи са,но Плами много ги харесва. Сладки и меки са. Режа парчета и си яде☺
Иначе Плами обожава нектарини,праскови,боровинки,грозде,пъпеш и наблягам на това което има сега☺

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 23:23 от Милото

# 262
Давам кайсии, праскови, сливи, круша, диня, грозде, като цяло всичко сезонно. Много обича плодове, много. Крушите са мекички, давам направо да отхапва и яде или нарязвам на парчета. Ябълки не съм давала скоро, при наличието на други сезонни. Иначе вариант за сурова е настъргана предполагам. Цитруси съм давала, да ги яде, но сега лятото не ги включвам. Сокове/фрешове и така нататък не мисля да давам поне още година, не виждам какво толкова полезно има в тях. Нямат фибри и се считат за добавена захар по това, което съм чела, предпочитам да дам самия плод.
На Ава протеста ѝ срещу гърнето отмина, сяда си и си върши работата в него. Аз и когато ме саботираше не съм спирала да я слагам де, спечелих тази битка 😃

# 263
  • Велико Търново
В началото като започнах да слагам Вики на гърне си стоеше мирна, сега едвам я забаламосвам, понякога реве и се тръшка. Но на последък нищо не прави на него.

Плодове давам предимно праскови, банан, диня и грозде, много ги обича. Кайсиите понякога ги плюе, а пъпеш не харесва. Днес дадох парчета ябълка да си гризе, напълни си устата и накрая я изплю.

Долните ѝ венци са супер подути, чакаме кътници, но си мислех че първо избиват горните.  Щяхме да правим сега ваксината, но от седмица ака по 2-3 пъти на ден и реших да не я водя за всеки случай.

Лизи, помня че по едно време ги хранеше на телевизор, спря ли сега да им пускаш, да не би това това да е проблема.
Вики на половината ядене започва да ѝ става скучно и ѝ давам да си играе с някоя играчка или щипка (сега това ѝ е любимата играчка) 😄, изпоначупи ми щипките.

С какви ядки започнахте първо и как ги дадохте, трябва да ги въвеждам малко по малко.

# 264
Момичета , на нас ни предстои пътуване а на малкия трабва да му се сложи ваксина на 5 септември
Днес звънях на педиатърката като я излъгях,че отиваме на почивка за месец и ще се върнем,но дяли е възможно понеделник да отидем за ваксината тъйкато на 5 няма да сме в чехия и естествено няма да се върнем 😆 та тя ми отговори,че тая ваксина не може да се  сложи преди детето да е навършило годинка той ги прави на 2 септември . При вас има ли я тая ваксина и дали в бг ще се съгласят да му я сложат преди да заминем за англия,защота там сигурно ще ни отнеме месец докато оправим нещата . Не знам дали ще искат ако не е техен пациент ние естествено ще си плятим не в това е проблема. Каква ваксина се слага точно на годинката Bexero ли е или лекарите ще знаят за какво става на въпрос

# 265
Ради , ето това са ваксините на годинка и на 13м.

На първа страница също ги има.
Ядки съм давала орехи , фъстъци и сега кашу.От тахани.

# 266
Ради на мойте не им сложиха ваксина сега, казаха на година и един месец.

Пламинго, Яна яде само на детски песни, но Сами не иска и на това. Яна мисля че прояде (не парчета) , но яде, главно заради телефона я записах и нея на терапевт, за да ми помогне да го спра. Иначе не отваря уста нито веднъж.

Орехче, аз с това мазане преди два дни ми идваше да си тръгна от вкъщи, честно ти казвам Joy. Яна повърна във седалката на стола за хранене и докато чистя тя си обърна купата и започна да маже, Сами си беше обърнал купата по рано и пляскаше с ръце, всичко хвърчеше на всякъде, докато чистя, те пляскат и хвърчи по косата ми. А те пипат ровят и после се галят по косите и ушите. Крайния резултат, прозореца, пердета, стената, фурната, шкафа, аз и те в каша ( пода не го споменавам той си е зле след всяко хранене) . 
Аз по едно време слагах строителен найлон от долу и после направо изхвърлях.
Според терапевтите по хранене трябва да играят с храната и да се мажат, за да им се предизвика интереса. Казват, че хранене прав, в проходилки, с песни - филмчета са недопустими и трябва да се избягват на всяка цена. Защото ще го приеме за нормално и ще го търси винаги, също по този начин започват да манипулират родителя чрез храненето и се превръщат в злояди и като мойте гледащи телефон на всяко хранене, въпреки че при нас си има проблем от преди телефона, но най вероятно и той допринася. Сами преди спираше да яде, като не му харесва песента, трябва да я преместя и пак почва, това също хо приемам за вид манипулация. И злоядите деца трябвало много да си играят с храната, дори и да не ядат. Всякаква храна течна, твърда, различни цветове храни, абе да се правят на прасета. Не трябва да се бършат веднага като се изцапат, защото после започвали да приемат храната като нещо гадно, аз в началото много ги бършех, те се сърдеха и спираха да ядат, като ги избърша и спрях.  Сами в момента като пипа храна, прави физиономия, на погнуса, не знам това защото не се е мазал достатъчно ли е, но физиономията му е точно на погнуса, хваща парчето храна с два пръста и го хвърля на земята, после ако му е останало мазно/мокро по ръката, той си търка двата омазани пръста един в друг и ги гледа пак с погнуса.  От два дни имаме известен напредък, започна да яде бисквита и солета, аз от доста време го слагам с пърчета храна да си играе, всеки ден по 3 пъти на ден, общо около 3 часа за деня, преди го правех по веднъж на ден и нямаше ефект, докато храня Яна той си играе, защото така или иначе стиска уста и не мога да го нахраня , поне нещо да прави, та резултата за сега е че започна да яде по малко бисквита и солета, но пък с тези неща съм оставила Яна на заден план и на нея въобще не ѝ давах да играе с храна и тя не слага нищо в устата, онзи ден вместо да вземе храната и да я сложи в уста, се навали с глава към таблата и като куче облизваше храната само, та и на нея трябва да наблегна.  Тя не яде солети и бисквити, даже ме удря с ръце и ръмжи, като и ги подавам в ръка.

# 267
  • Варна
Давала съм всички ядки - на тахани. Грозде не съм вземала още, иначе всякакви сезонни плодове. Сокове и фрешове няма давам изобщо

На 12м е реимунизация, на 13м е ваксина, която е гадната и всички ги е страх от нея

# 268
Lizi, споменавала съм, че моите са ящни еле единият.
Сега като прочетох поста ти си давам сметка, че се тъпчат заради играта им с лъжицата накрая. ( като остане малко им давам да хващат лъжицата и да се мъчат да си целят устата) . Като свърши яденето настава рев.
И това, че ги забърсвам много ги ядосва. Ще гледам да не го правя.

# 269
  • Велико Търново
Лизи, едва ли е от това че си ги бърсала. Вики в началото се дразнеше, но накрая се примири , това не ѝ пречи да пипа, мачка и да се цапа като прасенце 😃

Общи условия

Активация на акаунт