Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 546
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Моето вкъщи върви, но в количката се вози, само в заведение я вадя да върви. Не сме вървяли по улица още

# 361
Да кажа за климатика-имаме познат който има фирма за климатици и подходящо образование. От него знам, че по-добре да се сложи по-силен климатик от стандартния за помещението, защото ако се ползва за отопление ще стопля по-бързо и ще работи по-икономично.

Каква беше днес храната на фуристо?

# 362
Аз не че бързам да прохожда. Сега започна да се изправя и задържа за секунди сама, ще подобри баланса и ще тръгне. Просто като кажа, че не ходи казват "лесно ти е на теб" 🙄😃 а тя пълзи като стрела и се катери като Спайдърмен, пак тичам след нея постоянно. Като проходи и не иска в количка ще я пускам да събира камъчета. Не че ще е по-бързо стигането ни до някъде, но няма да слушам ъъъъъъ от слагането в количката и да потичвам лекичко, за да свърши тази мъка 😃 това имах предвид 😃

А не, искам да ти кажа, че като проходи положението ще се влоши. Аз съм от майките, на които не им пука колко се тръшка, реве и други подобни детето в количката. Аз дете от количката не вадя, освен ако не съм стигнала крайната цел. Не ми пука как ме гледат. За каката бях купила едни дете държат заедно коланите за да не може да си вади ръцете и да се изправя. Рева, тръшка се, примири се накрая. Аз не мога да нося дете и да бутам количка, не мога и да я придържам права в количката и да бутам. Аз като цяло съм много зле с бутането на количката. И в спряла количка не позволявам детето да се изправя и да играе право или да се друса. Не е проблема, че ще я изцапа с обувки. Едно приятелче на синът ми така се обърна с количката и се удари доста лошо. В спряла количка, прав подпрян на облегалката и се клатеше. А количката беше стабилна.
Та за проходило дете пуснато да върви докато ти буташ празната количка не си мечтай, че то ще седи и върви до тебе. Значи те са като коршумчета. Както си седи и събира камъни става и хуква на някъде. И ти имаш два избора: тичаш с количката след него или зарязваш количката и пак тичаш след него. Това се наблюдава най често. Щом от сега е дива ама хич не се надявай, че ще седи до тебе. Не те плаша, обикновенно така се получава. Имаше един период когато каката на 1г и 4м се тръшкаше и не искаше в количката. На къси разстояния, например до магазина, до площадката или за баткото ходехме без нея вече. Но детската кухня беше далечко за нейните възможности. Като се тръшна за пореден път, че няма да се качи в количката я хванах за ръчичка и отидохме и се върнахме пеша. Накрая залиташе, но си мина разстоянието. Аз и дете на ръце по улиците не нося. На другия ден като тръгвахме за храната се качи сама в количката и ако можеше и с коланите щеше да се върже, само и само да не я помъкна пак пеша. ММ като му разправях се смя, че явно не ми е преценила правилно проклетията. Затова си взех и раница с бебето, защото знаех, че няма да върви културно хваната до мен, а със сигурност нямам желание да я гоня, защото не се знае и накъде ще свърне. Вече върви хваната за количката, но вече е и по голяма. Не се е кротнала кои знае колко, но поне не се тръшка по улиците.

# 363
NI_CI, днес имаха картофени кюфтета, пилешки супа и какаов крем с банан. Еми друго си е, справи се отлично. Аз направих тази грешка с първото дете, като проходи да я вадя от количката и приключихме с возенето около годинката. Втората година вкъщи я гледа баща й, та не знам по разходките носил ли я е, какво е правил, но не му беше лесно. Няма да повторя, Любовче ще се вози докато започне да ходи за ръка и да издържа прилични разстояния, ако ще да реве и да пищи 😏 Отделно, че тя е в пъти по-палава и своенравна от кака си и очаквам да ме подлуди ако я оставя да ходи свободно на годинка.

# 364
Не помня дали ви казах, че малкият вече прекосява стаята прав, големият прави няколко крачки, но е тежък и пада обикновено след втората и се стряска.
Малкият се научи да се катери по кошарата и се прехвърли и  падна....щях да припадна от ужас...
За обед като ги слагам да спят, неговата кошара е оградена с всички налични възглавници.
Аз също не ги вадя от количката за разлика от баща им. Още обувки не съм им купувала даже. Вървят в къщи боси.

# 365
  • София
И аз не вадя от количката. Забелязах, че кротува повече, когато не съм дръпнала сенника над нея, но то зависи и от метеорологичните условия все пак. Иначе вървя бързо и давам да яде, това е спасението при нас.
Малката също се пуска сама, но не е стабилна още - прави до 10тина крачки и пада, лошото е, че не всеки път слага ръцете. Вчера заби главата в стената, защото отидох до кухнята да взема нещо и вече като се връщам я виждам как се пуска от масата, тръгва и се затича и заби главата в стената 😆
И за капак сега е с почти 39гр. Къде ли не спим като цяло, сега следващата седмица я отписвам тотално.

# 366
Днес уж приготвих нещата за плаж, но снощи ми се стори, че Яна има малко сополи. Сега не мога да реша, да ходим ли или не.... Съвсем леко и беше влажен носа, надявам се да не се разболява. Вече ми писна от болести... Cry

Редактирам : някой ползвал ли е това приложение и какво означава резултата? Това е на Сами резултата, не ми изглежда добре.

Това е на Яна

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 11:04 от Lizi:) :)

# 367
Лизи, означава, че Сами е по-малък от 88% от връстниците си, а Яна е в средата, което е добре, 45% от децата са, като нея. По тези графики знам, че е опасно ако паднат под десетият персентил, Сами е на границата, тоест 12%, а не 10.

От количката аз не мога да не вадя защото той полудява, може би аз го научих така, все ми ставаше жал да стои в количката, а сега не мога да седна за 5 минути без тръшкане.

Радвам се, че всички сте добре, аз нямам време да пиша напоследък. Алекс се пуска да ходи по 5-6 крачки, но го е страх и все гледа къде да се хване. Стана много инатлив и направо ме побърква, не знам така ли ще е занапред, но вече съм на ръба 😅

# 368
Момичета ,черпя ви виртуално днес моя син става на годинка ,но за съжаление ние сме в болницата отново с БРОНХИОЛИТ ,не знам какво да кажа просто ... направиха му и снимка на белия дроб,лекаря ,който направи снимката ми обясни,че попринцип не е много полезно ,но в крайни случаи е наложително и сега много се притеснявам тоя рентген да не му увреди дробчето или нещо друго да стане,страхотен рожден ден😔 дори няма да я види на живо тая торта

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 11:53 от Radii :)

# 369
  • София
Бързо възстановяване. Нищо няма да му стане, на моята дъщеря и правиха рентгенова снимка, когато беше на 1м.

# 370
Бързо възстановяване Ради! Много да ти е здраво детето за напред!

За снимката не се притеснявай, вече не е толкова вредна, като едно време.

# 371
Аз да попитам децата с извинение колко пъти ходят по голяма нужда? Плами от 10 дни ходи през ден. Не ходи всеки ден както преди🤷♀Май има запек. Вчера не е ходила,днес все още също не е🙄
Иначе аз я вадя от количката,понеже става непоносима,но наистина го отчитам като грешка. Просто я съжалявам,но в момента ме прави на луда калинка. Това си е жива манипулация.Свикна и реве,дере се като на умряло.
Ние напосдък излизаме без количка,защото не се справям да бутам количка и да я държа. На вън е по плаха в ходенето,но както писах след разбиването на главата доста по уплаши. В къщи до преди това обикаляше на воля,докато сега изминава по къси разстояние или се държи по стените. Иначе е стабилна,но се надявам се да забрави по скоро.
Бързо оздравяване на болните!
Честит да е малкият,Ради. Да е здрав и много щастлив

# 372
Нищо няма да му стане от снимката, на Алекс правихме преди 2 месеца на главата. Падна и се удари в остър камък.. няма да ви казвам какво преживях, поду се и стана голям хематом, в спешното ме попитаха дали съм съгласна за снимка, да проверят дали не е пукната главата, предпочетох да я направим, аз колко рентген съм изяла на работа.. 😅

Алекс ака още по два пъти на ден, понякога и веднъж, но най-често по два. Той яде много, няма как 😂

# 373
  • Варна
Да ви е здрав, Ради! И да се оправя.... ох, егати късмета Sad прегръдки!

Мони, инати стават много.. и аз понякога съм много се изнервям на това тръшкане.

Лизи, това са персентилите - 50% е средата - тоест 50% от децата на тази възраст са на тези кг/ръст. Когато е висок процент, значи е примерно от високите, а другото е обратното. Сами е от по-мъничките явно. Важно е по-скоро винаги да си върви по своята крива - ако от бебе на 10-15% да си я следва, а не да пада. Тоест като хванеш около някакъв процент, да се движиш по него.

Милото, моето по 2 пъти на ден обикновено, понякога 1. Сега е сутрин винаги след ставане, понякога по обяд/вечер, но зависи. Може би е запечена, но чак баш запек го смятат за доста дни без нищо или твърдо и болезнено.

Станаха манипулативни, да.

Моето пък не иска да яде, много ме дразни. Плюе демонстративно, дори каквото преди харесваше. И почна вечер да се буди 2 пъти за ядене?!! Тъкмо беше 1 и мислех, че ще спира, а трета вечер е по 2 пъти и реве, докато не яде и после заспива. Дано е от прословутите скокове в растежа

# 374
Ползвате ли инхалатор и какъв бихте ми препоръчали да купя за малкия

Общи условия

Активация на акаунт