Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 548
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Аз миналата година си купих за всеки случай, но не съм го ползвала, препоръчаха ми този на Зано в аптеката:

https://homepharma.bg/product/13729/kompresoren-inhalator-zano-i … YEZAaAp2_EALw_wcB

# 376
Ей такъв е нашия, доволна съм.

Има всички маски, дълъг маркуч, ползва се, ако детето го е страх от шума.

Ползваме инхалатор при всяко боледуване. Дори снощи, като видях че има малко сополи Яна, напрявих една инхалация с физиологичен разтвор само. Гледам, че днес нищо ѝ няма.

Ползвате ли инхалатор и какъв бихте ми препоръчали да купя за малкия

# 377
Нашият е такъв

Значи е със запек🙄Не знам преди това си акаше  всеки ден,но от седмица,10 дни ака през ден и май изпитва затруднение🤷♀

# 378
  • Варна
Нашият е от SoPharmacy някакъв, зимата като беше болна купих. Ще видя марката.

Дай нещо разхлабващо, като плод, овесени ядки и такива неща - нещо по-течно и леко да видиш ще има ли разлика, може от някоя храна да е станало. Не е притеснително според мен щом си ходи, то не и всички възрастни ходят по няколко пъти на ден, макар че 1 път е препоръчително. За да не се задържат токсини, поне така съм го учила винаги, че 1 път е норма. Но при децата всичко е различно е на фази, та кой знае какво я е запекло. Иначе как е като консистенция? Смисъл мъчи ли се детето или си е ок, просто през ден?

# 379
Нашият е от SoPharmacy някакъв, зимата като беше болна купих. Ще видя марката.

Дай нещо разхлабващо, като плод, овесени ядки и такива неща - нещо по-течно и леко да видиш ще има ли разлика, може от някоя храна да е станало. Не е притеснително според мен щом си ходи, то не и всички възрастни ходят по няколко пъти на ден, макар че 1 път е препоръчително. За да не се задържат токсини, поне така съм го учила винаги, че 1 път е норма. Но при децата всичко е различно е на фази, та кой знае какво я е запекло. Иначе как е като консистенция? Смисъл мъчи ли се детето или си е ок, просто през ден?
Ами по оформени са като цяло,но тя за СЗ яде предимно парчета. Филийки и плодове. Може би и това дава при нея отражение,понеже не яде вече типично по течни храни. Напоследък и водата рязко намали,което според мен също и оказва влияние🙄

# 380
  • София
Аз имам Унимарк Пингвин, вече 5г служи вярно. За инхалаторите е важно да са компресорни, а не ултразвукови. С първия вид може да се инхалират и лекарства, а с втория - само физиологичен разтвор.
Малката върши голямата работа веднъж дневно, рядко два пъти.
Иначе и тя понякога реве и се тръшка в количката, но я вадя само на площадка или заведение/детски кът. Не ми действат манипулации, имам тренинг 😆 ще пореве, пореве, пък ще спре.

# 381
Ради, честит рожденик!
Първо бързо оздравяване и нека от тук нататък сте много здрави всички у вас!

# 382
Благодаря ви от ❤️

# 383
Ради, честит рожденник 🤗 Да е много здрав, щастлив, безгрижен и любопитен 🥰 Не използваме инхалатор и не мога да съм полезна, съжалявам 🤷‍♀️

# 384
Къде мога да я намеря ?
В момента давам изворна Девин, преди давах бебешката на Бебелан, тя няма вкус на минерална, ако искаш пробвай с нея. Девина си има по особен вкус.

За климатика нямам представа, ние взехме 12ка за 29 кв помещение, но още не сме го пробвали на топло, иначе за студено измръзвам Joy
Ако познаваш човек, който монтира климатици, ще ти е много в полза, най добър съвет ше даде. На мен ми се наложи да викам такъв човек, защото мислех, че няма къде да сложа климатика и той потвърди, че 12ка ще е достатъчен.

Мен по скоро ме е страх, като проходят мойте какво ще бъде, хич не бързам. Не се виждам на вън сама и с двамата, като са проходили, особено ако не искат в количката.

Каква вода давате на децата? В чехия му взимах бутилирана вода зя кърмачета,но тук в България бутилираната вода си има вкус на минерална много е горчива и не пие от нея много

# 385
Ради, честит рожденик! Да оздравява бързо и да расте здрав и щастлив!
Аз днес пробвах да оставя Ава в количката като започна да мрънка, прерастна в такова дране, че не мисля повече да си го причиняваме този стрес тест. ММ каза че хората са излезли по терасите да ни гледат 😃 тя доста трудно се успокои, после половин час беше сърдита, игра си сама без да ни поглежда дори. Сдобрихме се като ѝ дадох храна за вечеря 😃 такова дете ми се е паднало, тя половината си живот има конфликт с количката 😃 докато стана на 5 месеца и я преместя в летния кош разходките завършваха в раницата. После ѝ харесваше за даден период, ама за мое съжаление приключи. Никога не съм успявала да седна на пейка за половин час, докато бебето спи в количката. Такъв ми бил късметът 😃
Пак да не се оплаквам, че има съседи, които дойдоха на почивка с почти 3-месечно, за цяла седмица почти не спря да реве милото. Бял ден не се видяха горките хора.

# 386
  • Бургас / Славейков
Честит рожденник Ради !Да е жив и здрав.
Милото и Митко от 10дни взе да ходи през ден.Но не е запек .Пие много вода ,някой път така става от никненето на зъбите.

# 387
Честит рожденник Ради !Да е жив и здрав.
Милото и Митко от 10дни взе да ходи през ден.Но не е запек .Пие много вода ,някой път така става от никненето на зъбите.
Ами не е твърдо определено,но тя си ходеше всеки ден. Изходи се в крайна сметка,но цвета беше особен и миризмата остра. Скоро бях и пускала проба и беше чиста. Има вирус между другото стомашен и се притеснявам да не го лепне.
Иначе Пламена отдавна не спи като сме на вън с количката. Реве спи и се,но трябва да гледа и да клюкари. Тя и като бебе за повече от 30 мин в количката не спеше. Никога не съм сядала в парка или на заведение и да спи.

# 388
Леле…това с реването в количката е кошмар, при нас точно обратното.

Рая обожава да се вози в количката, от малка е така. От съвсем малка сложех ли я количката и тишина. Беше примерно на 2-3-4 месеца ( не помня точно), ми направи впечатление, че когато се оправяхме за излизане, в момента, в който я сложех в количката и се успокояваше и си само гледаше. Все едно беше се научила, че ще излизаме и търпеливо си чака да се нашматкам. И винаги заспиваше навън.
Към 9-10 месец имаше някаква драма със стоенето в кошарката сама, и само реване и мрънкане в мига в който се приближа и я усети, че ще я слагам там. Та тогава просто я слагах в количката и обикаляхме безцелно улиците, за да мълчи и да си почина от реването й. В онзи период вечер я приспивахме навън в количката, през деня също ми се е случвало, да я возя в коридора, за да заспи.
Сега продължава да обича да се вози, като на панорамна обиколка е, настанява се удобно и гледа всичко, сочи ми някакви неща. Съвсем спокойно ходим с нея в заведения, преди си стоеше и разглеждаше сега иска да се занимава с някакви неща й да даваш нещото, което посочи, малко по-ангажиращо, но пак е чудесно.
Нещата, които казва са мама, тате и кола🤣, като кола го казва по 100 пъти на ден и ми сочи всяка една, която види.
Баща й обича колите и шофирането, на мен шофирането ми доставя удоволствие. Карах колело (преди Рая), надявам се скоро пак да мога и да я возя със седалка отпред. Само дето  нямаме къде да сложим колелата вече, леко се затрупахме с бебешки вещи 🤣.
Според мен затова обича да се вози, просто й е в кръвта, или поне така си го обяснявам.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 09:46 от NI_CI

# 389
Ради, в Кауфланд я има тази вода Бебелан, нареденена е при бебешките пюрета.

За количката, мойте обичат да се возят, но мисля че това е защото не излизаме често.
Имам проблем със слагането на Сами в количка и където и да е... Като тръгна да го сложа в стола за хранене изпада в истерия и прави шпагати отгоре, за да не мога да му вкарам краката, там е най зле положението. В леглото и количката също реве, в леглото го оставям с играчки, в количката отварям входната врата, за да види, че излизаме.

Две вечери имаме проблем с приспиването и с двамата, защото не спят достатъчно през деня...
Първия ден излизахме и спаха в количката на вън, не могат да спят повече от 30 мин. Въобще няма кога да излизаме, много ме е яд те цял ден или се хранят или спят, с това дълго хранене, не мога да ги изведа и лятото така си мина.  Втория ден ходихме на плаж и спаха в колата, на отиване и връщане, пак не достатъчно, пак същото вечерта, рев и не искат да заспят, а едва си държат очите отворени. С техния режим не трябва да излизаме, за да е всичко ок, направо много се дразня... Лято е, искам малко навън, затворени сме като някакви затворници, ако излезем два пъти в седмицата е направо късмет. И ето като излезем или няма да спят или закъсняваме с храненето, което продължава час и половина поне. Сами още си е почти само на АМ, от твърдата храна изяжда 50-60 гр и това е, някой дни въобще не иска и да пробва. Вече си личи колко е слаб, направо ребрата и гръбначните прешлени мога да му изброя, ръцв и крака, като солети. Вчера успях да нахраня Яна на плажа, но Сами не, мислех че ще яде като не е в стол за хранене и се радва на децата, които си играят във водата пред нас, но нищо не стана, едва 3 лъжички и то не пълни, защото си отваря устата много леко и всичко изпада от лъжицата. Но пък Яна беше много смешна, като подавах на Сами лъжицата, тя ми теглеше ръката да ѝ дам на нея Joy
Иначе Сами вече яде солети и бисквити, колкото и да не ми се иска да яде такива неща, пак се радвам, че започна поне нещо да слага в устата си. Яна отхапва веднъж от солетата и я хвърля, след което тегли на брат си солетата и така постоянно. Тя бисквити не яде и нищо друго сама, но поне отваря уста на друга храна с лъжица, на телефон обаче. Надявам се, терапевта да успее да помогне да премахна екраните напълно. Хем се радвам, че Яна започна да яде, защото качва килограми много добре, вече е леко пухкава, хем много ме е яд за тези телефони. Но ще оправим и това, сигурна съм. Мисля, че с Яна ще ми е по лесно да премахна телефона, на една приятелка, терапевтката по хранене е казала, че не се премахва от раз, а постепенно, но нямам представа как, тя започва да реве, като се опитвам да я храня без и храненето приключва. За съжаление гастроентеролога не помогна.. Вече пият лекарства повече от седмица, уж трябваше от втория ден да започнат да се хранят с апетит, но не, никакъв напредък няма. Яна все още може да не яде с часове, никакви признаци за глад. Какви са тези деца да не огладняват, не знам. Поне Яна отваря уста... Но това си е от преди гастрото.

Общи условия

Активация на акаунт