Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 550
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Орехче, дано сте добре след ваксината. Ние мисля да пропуснем ваксини за морбили и реимунизация, защото целия месец Тони не е добре. Напоследък започна да повръща нощем, което е необичайно, събужда се, повръща на фонтан и после пак заспива. Има и доста течно 💩. Нашето ГП нищо не ни каза или насочи, не било притеснително. Мисля си дали не е лактозна нетолерантност, защото проблемите започнаха след като мина на мляко за по-големи деца. После беше болен и не е ясно защо повръщаше. Днес му давам кокосово мляко и го пие с удоволствие, дано се реши проблема ни. Взех и безлактозно мляко и АМ за 6м до 1г. деца.
Ястията който публикувате изглеждат много добре, но моя няма шанс да ги яде.

Куки, радвам се, че Борис  се приспособява добре към градината.
Ангелова, дано пък се кротне като проходи и се изморява повече. Но струва ми се, че наистина вече проявяват характер, Тони много гони котката, иска да пипа контакти и да рови в боклуци.

# 346
Обещах да споделя отзив за Хер бебе и Фуристо.

Хер бебе-вкусна е храната, не е много солена и десертът не е много сладък. Това което на мен не ми хареса е, че е много рядка и е в неудобни кутийки, запечатани с фолио, веднъж отворена не можеш за я затвориш пак(ако детето не иска да яде в момента и си някъде навън например). Основното ястие беше напълно постно, не всяко е такова де.
Фуристо-вкусна храна, но отново в неудобни кутийки. Днес имаше нещо като лазаня-но в неудобен вид за ядене от моето дете. Парчетата бяха доста големи и напластените кори от лазаня здраво слепнали една за друга. Наложи се да стопля храната и малко да я пасирам с чопъра. За супата същото-вкусна, но доста рядка супа топчета, с няколко големи плътни топчета месо. Десертът беше само 150грама кремче, на другите кухни е по 220гр. Казвам го защото според мен не е достатъчно за наяждане.
Това е супата:

Най-добре би било да си я готвя аз, така ще е по мой вкус, обаче понеже не мога и с това да се занимавам, а и такова разнообразие няма как да постигна ще се задоволя с каквото предлагат детските кухни. За сега Юначе най-пасва на моите критерии.
Благодаря много 🤗 В събота чакам Фуристо 😊 ако не я харесва ще опитам и Хер Бебе. Понеже дадох обратна връзка на Тейсти Лаб, сега пуснали запитване във вайбър чат до всички потребители каква храна искат да се предлага. Много са любезни и отзивчиви, но веднага наскачаха с деца захранени по ЗВБ, че на 10м. се справяли идеално и не вярвам да променят нещо.

# 347
Ние вече сме си в България. Малкия беше най-послушното дете 25 часа изобщо не е плакал .

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 08:25 от Radii :)

# 348
Добре дошли,Ради!
Лусинда, за сега всичко е наред,освен,че не спи добре,благодаря!Странно, че лекаря ви приема повръщане от нищото за нормално,дано се подобри като не даваш лактоза.
При нас пък има друг проблем.Малката като потича малко повече и се измори започва да кашля.Педиатърката каза,че може да е алергия,обикновено тези с кашлица се проявявали при физическа дейност.Аз самата съм с бронхиална астма и няколко алергии и като знам какво чудо беше се притеснявам.Педиат. каза да и давам ксизал 1 месец,ако се подобри е алергия,а ако не - да я водя на УНГ,но още не съм го почнала заради ваксината.
М.Ангелова , да ти кажа и ние не може да седнем на заведение или просто да се разхождаме с количката.А разходките с ходещо на годинка не са особено спокойни,тъй като още ходи безцелно.Ту се връща назад,ту отива да види някое коте,тротинетка и какво ли още не.По - спокойно ежедневие виждам чак след навършване на година и половина,да не кажа и две.Е,като я хвана за ръка стигаме,където сме тръгнали,но обикновено не рискувам все още с дълги разстояния .
НиЦи,мда,това определено има нужда от намачкване,освен ако детето няма поне няколко дъвкателни зъба.
Кюфтета от кал....ммм много вкусни бяха!

# 349
Аз много исках Плами да проходи за да стане по самостоятелна ,но наистина ходенето е безцелно. Просто е мъка! Тръгваме,връща се,ходи в кръг. Навежда се да вземе листенце,камъче,а като види животно изпада в истерия….Онази вечер си разби устата и от два дни отказва да се пуска🤷♀ Не желае да се пуска и постоянно ме търси за да ме хване. Доста се е наплашила.
Аз да питам нещо за съвет. Предстои да слагаме климатик на баткото. Марката мисля да е японска,но стаята му е супер малка макс 16кв. Дилемата ни е 9-ка или 12-ка да сложим. Жената от магазина предлага на мъжът ми 9-ка понеже стаята е малка,но ние сякаш клоним към 12-ка. Стаята е Северна и блока няма изолация. В смисъл зимата е доста студена стая. Много се двоумя какъв да вземем. Консултантката му обяснила,че ако е по голям климатика само,че включва и изключва климатика,но тя ме знае колко всъщност е студена самата стая 🤷♀

# 350
  • Велико Търново
При нас прохождането е 50/50. В къщи е самостоятелна и бих казала, че успявам да си почина, но навън вече не излизам без баща ѝ. Тя на всяка крачка кляка за камък, клон или някое боклуче. Надявам се този период да отмине скоро.

Милото, ние взехме 9- ка, при нас също го има този проблем със студа, но ще правим изолация, сега и за детската взехме 9- ка, но стаята има остъклена тераса.
В стария апартамент бяхме с 12- ка, уж сравнително нов блок с изолация и пак беше студено. Но и климатика беше на около 10-12 години, та може и в него да е бил проблема.

Сега върлува някакъв вирус с повръщане и диария.

# 351
Не разбирам много от климатици, но според мен послушайте консултантката. Препоръчвам ви Мицубиши. Вкъщи сме с един Дайкин, два фуджицу и един Мицубиши. Той е и най-новия, но за мен той е и най добрия вкъщи. Дайкина и едното фуджицу са на 9г някъде, а другото Фуджицу е на 6г. Мицубишито е на 2г, има една функция, която е 3Д и съм супер доволна от нея.

# 352
Не разбирам много от климатици, но според мен послушайте консултантката. Препоръчвам ви Мицубиши. Вкъщи сме с един Дайкин, два фуджицу и един Мицубиши. Той е и най-новия, но за мен той е и най добрия вкъщи. Дайкина и едното фуджицу са на 9г някъде, а другото Фуджицу е на 6г. Мицубишито е на 2г, има една функция, която е 3Д и съм супер доволна от нея.
Болибон и ние сме с Мицубиши и сме много доволни. Сега сме се спрели на Фуджицу,но стаята е доста студена,Северна и ме притеснява дали 9-ка ще може да я отопля добре🤷♀

# 353
Би трябвало да може. Апартамента ни е с изложение изток и запад и за там не мога да кажа. Но родителите ми сложиха онази година климатици Трео 9 са, буквално са най-евтините, защото се ползват рядко. На втория етаж се пускат в двете спални като се прибираме, а на първия само за охлаждане и в началото/края на зимата, там е на парно, но има един период когато ако го запалят става жега. Та на втория етаж, който не се отоплява, в къща без изолация като майка ми пусне климатика сутринта и като се приберем следобяд е топло. С бебето сме си спали там зимата без проблем, а го държа на 24⁰, а аз съм зиморничава и ми е било топло на тези градуси. Сега си се охлаждане с него. И има балкан разлика между тези климатици и мойте вкъщи, нямат направо база за сравнение.

# 354
  • Пловдив
Болибон и ние сме с Мицубиши и сме много доволни. Сега сме се спрели на Фуджицу,но стаята е доста студена,Северна и ме притеснява дали 9-ка ще може да я отопля добре🤷♀

Зависи от квадратурата на помещението. У дома ползваме Mitsubishi вече 4-а година, не са мръднали. Лятото хвърлят ледени кубчета, зимата е приятно. Ние сме с 18-ка и 9-ка. Ако е качествен климатик, няма смисъл да взимате по-голям.

# 355
Да не ви отчайвам, ама това с безцелното ходене и събиране на неща няма да свърши скоро, после ще започнат да тичат след кучета и да берат цветя 😀 Каката като беше на 3 се наложи да си купя кола, за да я возя на 800 метра до детската градина, иначе отнемаше твърде много време 🙄 За зимата пък с грейка и апрески да не говорим. Просто те не бързат като нас, радват се и впечатляват от всяка една дреболия. Чак на около 5 човек може да разчита, че детето му върви до него и пак трябва да има очи и на гърба. Ние скоро бяхме на два рожденни дни, имаше наскоро проходили, ей така безцелно вървят, майките им нон стоп по тях, викам си Господи, добре, че това все още не съм аз 😆 Взех мюслито и кокосово мляко, утре това ще се закусва. Получих първото Фуристо, уж за утре, но дадох днес за обяд, за пръв път от много време насам си изяде всичко. Благодаря Ви, момичета, безценни сте ми 🤗

# 356
Каква вода давате на децата? В чехия му взимах бутилирана вода зя кърмачета,но тук в България бутилираната вода си има вкус на минерална много е горчива и не пие от нея много

# 357
Най-често давам преварена вода, ако съм забравила да преваря и нямам време да чакам да изстине, давам изворна на Девин, защото аз я харесвам, не купувам специална за деца.

# 358
В момента давам изворна Девин, преди давах бебешката на Бебелан, тя няма вкус на минерална, ако искаш пробвай с нея. Девина си има по особен вкус.

За климатика нямам представа, ние взехме 12ка за 29 кв помещение, но още не сме го пробвали на топло, иначе за студено измръзвам Joy
Ако познаваш човек, който монтира климатици, ще ти е много в полза, най добър съвет ше даде. На мен ми се наложи да викам такъв човек, защото мислех, че няма къде да сложа климатика и той потвърди, че 12ка ще е достатъчен.

Мен по скоро ме е страх, като проходят мойте какво ще бъде, хич не бързам. Не се виждам на вън сама и с двамата, като са проходили, особено ако не искат в количката.

Каква вода давате на децата? В чехия му взимах бутилирана вода зя кърмачета,но тук в България бутилираната вода си има вкус на минерална много е горчива и не пие от нея много

# 359
Аз не че бързам да прохожда. Сега започна да се изправя и задържа за секунди сама, ще подобри баланса и ще тръгне. Просто като кажа, че не ходи казват "лесно ти е на теб" 🙄😃 а тя пълзи като стрела и се катери като Спайдърмен, пак тичам след нея постоянно. Като проходи и не иска в количка ще я пускам да събира камъчета. Не че ще е по-бързо стигането ни до някъде, но няма да слушам ъъъъъъ от слагането в количката и да потичвам лекичко, за да свърши тази мъка 😃 това имах предвид 😃

Общи условия

Активация на акаунт