Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 538
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Лизи извинявай може и да си казала ,нно не съм видяла. Щом Яна яде докато гледа нещо на телефона то какъв е проблема ? Ще се нахрани и го махаш все пак важното е да яде

# 391
Проблема е, че тя толкова се вглъбява в телефона, че според мен, нито разбира какво яде, нито кога се е нахранила, може и 300 гр да изяде и ще продължи да си отваря устата, накрая ще повръща. Като отидем на село, не мога да я нахраня, защото няма хубав обхват и интернет. Седи си гладна без проблем. Отделно храненето е бавно около час и половина, 3 пъти на ден. Ще трябва да вкарам и вечеря, което значи че ще е цял ден на телефон. А тя и в момента си прекарва страшно много време на екран сумарно за деня, очите и стават червени и се притеснявам, че ще се развалят.  Пък и като цяло тия екрани са супер вредни за мозъка и психиката им. Ако успея да ги отуча няма да видят екран до първи клас поне Joy

Лизи извинявай може и да си казала ,нно не съм видяла. Щом Яна яде докато гледа нещо на телефона то какъв е проблема ? Ще се нахрани и го махаш все пак важното е да яде

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 10:00 от Lizi:) :)

# 392
Лизи, имам две приятелки, децата им са като Сами и Яна с храненето. Едното е на две и яде само с телефона, вярно изяжда си всичко, но САМО с телефона. Другото не яде като Сами и е само на мляко. Аз за това те питах за терапевта.

# 393
Разбирам,може да пробваш на тв да пускаш за да не гледа отблизо,но попринцип да 1,30 час е твърде дълго . До колкото си спомням те ат малки така ядът . Не знам какво да те посъветвам. Вики като отказва да яде просто спирам да му давам и после пак

# 394
Лизи заедно ли ги храниш? Някъде бях гледала клип за злояди близнаци или природени, не помня точно. Майка им слагаше столчетата едно срещу друго да се гледат взаимно като ядат. Казваше, че това е единствения начин да ги нахрани. Супер неудобно е за хранене, но нищо не ти пречи да пробваш. Може пък да помогне.

# 395
Да, заедно ги храня. На Сами въобще не му е зор, че някой друг яде. Общо взето и на двамата не им е зор. Вчера нарочно седнах с тях да ям, да гледат и мен, но ефекта е 0, Сами пак не яде. Те като цяло и двамата не изпитват интерес, когато ние се храним, няма да дойдат да ни гледат, да искат да пробват от нашата храна, като им оставя на таблите храна  за да си я хванат с ръце, за 10 секунди са я изхвърлили и нищо не пробват. Даже Сами, като я пипа прави физиономия все едно е отвратен, хваща с два пръста и я джитка на пода със засилка. Пробвала съм и племеника да яде с тях, надявах се че като е дете ще обърнат повече внимание, но не, не става. Просто нямат интерес към храна. На Яна храненето е машинално, а Сами просто стиска уста и не иска да отвори, възползва се да гледа и той на телефона докато се мъча да ги храня  двамата. В крайна сметка, накрая пак го храня с АМ на телефон и Яна се лепва за нас и тя да гледа и удължаваме времето на телефон.
  След по малко от година трябва да ги пусна на детска градина, до тогава трябва някак да съм оправила храненето. Никой няма да седи и да ги храни там или да им пуска телефон.  Имам две  приятелки, които работят в детска градина, просто казват че такива деца ядат само хляб там... А мойте и хляб не обичат.

Лизи заедно ли ги храниш? Някъде бях гледала клип за злояди близнаци или природени, не помня точно. Майка им слагаше столчетата едно срещу друго да се гледат взаимно като ядат. Казваше, че това е единствения начин да ги нахрани. Супер неудобно е за хранене, но нищо не ти пречи да пробваш. Може пък да помогне.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 10:37 от Lizi:) :)

# 396
Момичета забелязах, че малкия има тъмни кръгове под очите,сестрата,коята е тук като й казях ми отговари,,къде бе жена,къде ги видя няма никякви кръгове,тц" и чак ми цъка а та се вижда от 100 метра ,че има ,българска му работа в чехия нямаше да е така,апък да не говорим каква мизерия е тук в детското отделение какво ли е в другите отделения. Дори няма топла вода ,тоест ние 5 дни няма да се къпем,казанчето на тоалетната не работи, пода мръсен има умрели мухи ,ужассс. Както и да е ..  мисълта ми е някой има ли представа дали е нужно да се притеснявам защото явно в болницата отговар няма да получа прикачвам снимка

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 00:54 от Radii :)

# 397
Ради, моя има такива като не е спал добре/достатъчно или е имал температура. Също и от много рев и преумора.
Може и някои лекарства да се отразят ама там не съм компетентна а само предполагам.

Момичета забелязах, че малкия има тъмни кръгове под очите,сестрата,коята е тук като й казях ми отговари,,къде бе жена,къде ги видя няма никякви кръгове,тц" и чак ми цъка а та се вижда от 100 метра ,че има ,българска му работа в чехия нямаше да е така,апък да не говорим каква мизерия е тук в детското отделение какво ли е в другите отделения. Дори няма топла вода ,тоест ние 5 дни няма да се къпем,казанчето на тоалетната не работи, пода мръсен има умрели мухи ,ужассс. Както и да е ..  мисълта ми е някой има ли представа дали е нужно да се притеснявам защото явно в болницата отговар няма да получа прикачвам снимка

# 398
И на мойте им се появяват кръгове, като не спят достатъчно или са болни.

Днес пак направихме плаж, децата пак спаха много малко, страх ме е какво ще е довечера....

Аз изгорях яко... Все трябваше да тичам по някое дете, дано не се обеля. На Сами не му беше интересно в детското басейнче, като вчера, 5 мин и играта в басейна приключи и го държах да ходи с потопени крака много време, като видеше детенце тръгваше по него, много беше смешен. Разбрах какво имате предвид, че като проходят ходят на където си искат, въпреки че още не е проходил. Просто сменя посоката за части от секундата.
Сега ги измерих, гледам че продължават да качват килограми, което е добре...
Яна е 9,920кг
Сами 8,950кг

Я кажете, вашите деца на колко часа се хранят, колко заместени хранения имат и колко пъти на ден ядат? Мойте на 4 часа. В момента се опитвам да скъся интервала на 3:30ч, защото ми идва много късно последното хранене. На 5 хранения са, две АМ и три заместени, още не мога да намеря време за вечеря... Нямам сила да сменям режима на сън и хранене... Но тези дни ще трябва да го направя.

Редактирам..... Сега видях, че Сами е качил 110гр последния месец... Така, че  Яна качва добре... Сами явно не толкова.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 18:56 от Lizi:) :)

# 399
Ние нямаме заместено,понякога изяжда цялата си порция понякога 5 лъжички ,давам да суче ,когато пожелае а храна винаги ,когато ям аз ,тоест около 4 пъти на ден давам храна ако сам изяви желание,че иска нещо, пак давам

# 400
  • София
Ради, ти и от болницата в Чехия също не беше доволна, ако не се лъжа. Майка си и е нормално да си притеснена, ама не очаквай същото и от докторите. Повечето си вършат работата по презумпция, не вярвам да срещнеш много голяма емпатия от медицинско лице. Иначе - според мен кръговете може да са от недоспиване и от това, че го мъчи болестта.

За режима - ние сме с нещо такова:
7-7.30 събуждане
8ч - закуска
10ч - някакъв снак - най-често плод
11-12ч сън
13ч обяд
15ч снак
16-17ч сън
18ч снак
20ч вечеря с нас
Кърмя за заспиване и 1 път през нощта. Моята щерка е противоположна на Сами и Яна, яде като невиждала, НО само, ако се храни сама. Дава ми да я храня с лъжица само с таратор и макарони (понякога и кисело мляко),  всичко друго трябва да е подходящо да го яде сама. Иначе може да е изяла две кюфтета с домати и хляб, но след час пак ще нагъва. Днес седнахме да хапнем навън и докато чакаме нашата храна, започна да обикаля по другите маси да си проси. Много беше смешна. Съответно аз съм на другата вълна - как да я накарам да не яде толкова, тя може постоянно това да прави, чак се плаша да не си разшири стомаха. Почти 13кг е последно като я мерих.
Иначе малкия звяр още не е в клуба на ходещите, а скоро ще стане на 1г1м. Пуска се, прави до 10тина крачки сама и се хвърля като Роналдо за дузпа.

# 401
Ради кръговете освен,че могат да се дължат от това,че детето е болно може и да са заради малко приемане на течности.
Режимът на Плами е
Става в 8ч закусва
Обяд-12ч
Сз-16:30
Вечеря-20ч
Ам-23:30ч 210/240мл
Аз се притеснявам,че от както падна отказва да се пуска сама да ходи. Ако я пусна аз ходи,но нали целта е тя да се пуска. Страх я и вече няколко дни предимно пълзи. Това акане нещо ме притеснява и ако продължава,ще търся гастроентеролог. Иначе и тя е готова винаги да хапва,но аз я ограничавам. Не да гладува,но не и да преяжда. Този месец е качила което за мен е супер и е 11.500кг☺

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 11:26 от Милото

# 402
Нашият режим:
8-9часа - 200мл мляко
11-12часа обяд
16часа-следобедна закуска
20часа-вечеря

22часа мляко 100мл (не всяка вечер пие мляко, късно вечер не иска да яде, независимо какво и кога е яла). На практика мога да й махна сутрешното мляко, но ако го махна няма да пие мляко, а мисля,  че е важно. Също като Сами и Яна за храна не реве, следя часовника и така.

Тежи 9,100кг, май е качила 100грама за месеца. Сигурно е малко, но тя беше й болна в началото на месеца, това най-вероятно се е отразило.

# 403
Лизи, при нас има подобно поведение при ядене , но не за телевизор, а защото иска да и дам някоя играчка или друго.И ако не и дам , каквото е поискала буквално стиска устата и спира да яде .Чувала съм , че така не обръщат внимание на храната , ама поне яде .Според мен продължавай да предлагаш храна, 5 лъжички да изяде от нещо полезно все е нещо.После си му давай , каквото иска - мляко,бисквити.  .Това е моята тактика и сякаш напоследък имаме някакъв прогрес.Втори ден успявам да и сипя спаначена супа в попара и я изяжда(иначе чиста супа е невъзможно да яде),онзи ден пък седнахме набързо да хапнем , а на нея давах кебапче с хляб.Тя обаче много обича хляб и само това повтаря тия дни.Надвечер яде около половин филия с крема сирене.
Иначе бях почнала да скъсявам интервалите на хранене , но забелязах, че става по - зле и сега я храня на 4 часа сутрин, като след СЗ "вечерята" и е на по - кратък интервал - около 3 часа , тоест към 19 часа.Тогава обаче яде нещо съвсем малко, съответно към 21 часа без проблем си изпива млякото.Под малко имам предвид 4 лъжици крем супа , или половин филия без корите,или нещо подобно.
Ради  , не се забелязва много,но човек като е болен така изглежда,нормално е според мен.
Аз не съм сигурна точно колко тежи Ади ,но е около 9.800кг

# 404
  • Пловдив
Режима на Йоанна е:
07:30 - 08:00 - закуска
10:30 - 11:00 - сън
12:30 - 13:00 - обяд
16:00 - сън
16:45 - 17:00 - СЗ
19:30 - 20:00 - вечеря + АМ
21:30 - нощен сън

От последния месец е качила 200-300 гр и тежи 9,5 кг към този момент.

Общи условия

Активация на акаунт