Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 501
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
По принцип голямото ми дете не е било агресивно по площадките, и към нея не са били агресивни, но не сме носили играчки, тя не е проявявала интерес и към чуждите, предимно се люлееше и пързаляше. В яслата обаче, на възраст между 2 и 3 години, се побийваха за играчки, това отшумя в първа градинска група, значи приключва на около 3. Получавала съм оплакване, че детето ми, иначе с характер на херувим небесен, е драло и щипало заради властта върху едно мече. Мисля, че е нормално за възрастта, дали ще отмине зависи дали е само що се отнася до споделяне на играчки или като цяло детето има агресивен характер.

# 466
  • Пловдив
В нои и аз звънях , казаха ми същото, има и писмено информацията , но може би не си намерила раздела.Сега и аз чакам търпеливо, но след тъпия отг от фирмата ни все си мисля  ,че ще си чакам до 20ти и накрая нещо ще куца.Както и да е .
Яна, помня , че го беше разказала това за детенцето.А вие направихте ли това изследване , защо ще отлагате ваксината ако там всичко е наред ?
Честито за яслата на Стефи,дано бързо да се адаптира и тя и вие с таткото.А за слизането от диван/легло аз сега я уча и вече може сама , но първо трябва да и напомня "как се слиза от леглото" и тя слиза, после задължително ми подава чехлите една по една да си ги обуя , много е сладко.Ако не и напомня тръгва да скача.
Болибон, браво на малката, все така смело да крачи!
И малко за нас : откъм говорене доста бързо започва да схваща , вчера в колата я "изпитвахме" с баща и на как прави пате,кон,крава,коте,куче,лъв,часовник,влак,колата,кокошката, всичките си ги каза със съответнуте им звуци и още мн неща се опитва да казва къде еднократно, къде често.Като и кажа "хвани горе" или нещо подобни ми прави впечатление, че вече ги разбира тези неща.
Относно съня : много е странна.Всеки божи ден на обяд спи точно 40 мин в кошарата и започва да става , съответно я взимам при мен да си доспи.
За нощния сън си казах , че ще съм по - настоятелна за кошарата , съответно първата вечер спа цяла нощ в кошарата с няколко събуждания, а снощи изкара до 7 часа сутринта, после я взех.Ще видим как ще е занапред.
За яденето : уж успях да пробутам нещо тия дни, а сега пак е тотал щета.Не знам до кога може да кара на хляб, попара или нишесте/овесени ядки преди да си докара сериозни дефицити.Старая се да пробувам тахани,авокадо и някакви плодове или месо в нещо, че да не е съвсем без хич,но не винаги се приема.
Иначе запазих час за пулмолог, няма да го давам тоя ксизал без второ мнение, че бил кортикостероид.
Сега една друга тема да засегна.Към тези , които комуникират с малко по - големи дечица около 2 годишни например.Проявяват ли агресия,когато им се пипне играчка,люлката,пързалката ,тебешир , листо или друго?Напоследък нашите приятелчета станаха много сърдити.Особено едното детенце често дърпа,бута, дори посяга да удря моята, ако е там , където другото дете не му харесва.Чудя се някакъв период на децата ли е или проявяват характер?Хем виждам майката как не и е приятно , че детето и се държи така , хем сякаш не му се обръща достатъчно внимание да не дърпа моето дете.Проявявам търпение , но не ми е приятно.Извинявам се ако се повтарям

На морето изкарахме седмица с по-голямо детенце на 2,5 г. То ходи на ясла, и там явно я има борбата за играчки, защото когато се събираха да играят, взимаше всички играчки, негови и нейни при него и все повтаряше "Мое, мое!"
Първия ден  ухапа по ръката Йоанка и ние едва успяхме да я успокоим, разхълца се от рев. Не успях да разбера защо се случи това. Заради играчка ли, опознаване ли.. Родителите веднага се скараха на момченцето и го накараха да ѝ се извини. Но цяла седмица не можа да се "пречупи" малкия и постоянно искаше всички играчки за него. В нашия случай не е имало бутане, но се опитваше да ѝ вземе нещата от ръцете. Ако не успееше или някои от нас, родителите, му обясняваше да остави Йони да разгледа играчката, не се успокояваше, докато не я докопа обратно.

# 467
  • Варна
С 3 и 6 месеца по-големи деца общувам и двете си дърпат и искат играчките и скачат нервно, така че аз имам такива наблюдения, да

# 468
Доста сте изписали.
Ние днес и утре пак сме на път 😁 и на мен като Дени леко започва да ми писва да оправям багажи, но пък като се заседим месец вкъщи мрънкам, че е еднообразно, та.. нямам угодия 😁
Ние скоро не сме ходили на площадка, последно преди месец, повечето дечица са 6 месеца по-големи и не е имало драми за играчки. Съседчето ни е момченце на 2, но е кротушко. Мен повече ме притеснява моята дивачка честно казано, не мога да я отуча от това щипане, за сега само мен, но абсолютно мога да си представя да щипе и децата. Иначе си дава играчките, но и взема от ръцете на другите, ще имам драми с нея и майките ще се цупят. Говоря ѝ, обяснявам, но.. и характерът има роля. Обсъдихме го с майка ми, тя е детски педагог и каза, че има такива деца, по-своенравни и диви.
И топ темата - прохождане. Ава вече 4 месеца ходи по мебели, започна да ме хваща за ръцете да я водя, катери се, пълзи като ракета, но не се пуска. Абсолютно стабилна е, когато е готова ще го направи, просто не мога да разбера защо не иска вече тоооолкова време 😃

# 469
  • Асеновград
По темата за ваксините, знам че наистина прекалено се набеждава тази ваксина, но както казах пиша го ако мога да предотвратя стрес на някоя майка която се страхува много за тази ваксина, че има какво да се направи. В никакъв случай не стм против поставянето и, но според мен и лекарите не казват достатъчно информация за това какво може да се направи преди това а и за сипмтоми преди това при децата... абе на никой дано да не се случва, аз виждам отблизо какво е и затова се опитвам да предупредя който мога, и постоянно се свързват майки с мен  с подобни симптоми като детето на зълва ми.

# 470
Катето, Стефи още не е тръгнала, ей сега на 29ти ще я заведа за няколко часа
Първата седмица ще ходи от 9 до 12, без да се храни там.
И преди да ги сложат да обядват и спят, ще я взимам.
Ако  видят ,че няма проблем с адаптацията, втората седмица ще закусва и обядва там и тогава я взимам.
На третата ще остане да спи.
Директорката ми каза, че ако видят , че и по- рано е готова, може още на първата седмица да остане с преспиване.
Като изисквания мислех ,че съня ще е проблем, и затова я минах директно от раз на 1 дрямка.
То пък взе ,че й хареса , а на мене повече хаха.
Обаче се оказа ,че в яслата няма проблем да спят и по 2 пъти.
Видят ли , че някое прилягва, го слагат да си спи, нищо че останалите ще спят на обяд.
За пиенето на вода ми каза , че ако не пие от чашка , да й нося шишето за да не стои жадна, а те ще я научат от чаша.
Питах и за памперса, каза ми жената , че те ще й го махнат.
Тя ще е най- малката там, и  ми каза да не се притеснявам, защото по мънички свиквали по- бързо.
Това е общо взето, но доколкото знам , пак зависи и коя е яслата, така че ако си се насочила към определена, можеш да поразпиташ Simple Smile

А ,и за храненето, не държат да се храни сама, те си ги хранели леличките, нареждали ги на масичка по 5 и да хапват заедно, така ако имало злояди деца, прояждали покрай другите.
Мен по ме притеснява моето да не изяде и на другите порциите, че покрай нея няма вариант да ядеш и тя да стои и да гледа 😁

Орехче, на Стефи всички приятелчета са около 1.10 , 2 годишни.
Всички са така както обесняваш, не си дават играчките ,пробват да удрят, да дърпат, сърдят се.
А ако някое им вземе играчката, се почва едно дране до небесата.
А това някое най- често е моето 😁
Обясняваме и на единия и на другия ,че така не се прави, че играчките са общи на площадката.
Цялата работа е за 10 Минути и се почва наново 😁
Явно наистина е някакъв период Simple Smile

Аз вече сложих морбили ваксината, 2ри ден вече , няма никаква реакция и нищо.
Опитах се да подпитам ЛЛ да се притеснявам ли, и тя ме сряза ,че много сме четяли в нета Simple Smile

# 471
  • Асеновград
Катето, Стефи още не е тръгнала, ей сега на 29ти ще я заведа за няколко часа
Първата седмица ще ходи от 9 до 12, без да се храни там.
И преди да ги сложат да обядват и спят, ще я взимам.
Ако  видят ,че няма проблем с адаптацията, втората седмица ще закусва и обядва там и тогава я взимам.
На третата ще остане да спи.
Директорката ми каза, че ако видят , че и по- рано е готова, може още на първата седмица да остане с преспиване.
Като изисквания мислех ,че съня ще е проблем, и затова я минах директно от раз на 1 дрямка.
То пък взе ,че й хареса , а на мене повече хаха.
Обаче се оказа ,че в яслата няма проблем да спят и по 2 пъти.
Видят ли , че някое прилягва, го слагат да си спи, нищо че останалите ще спят на обяд.
За пиенето на вода ми каза , че ако не пие от чашка , да й нося шишето за да не стои жадна, а те ще я научат от чаша.
Питах и за памперса, каза ми жената , че те ще й го махнат.
Тя ще е най- малката там, и  ми каза да не се притеснявам, защото по мънички свиквали по- бързо.
Това е общо взето, но доколкото знам , пак зависи и коя е яслата, така че ако си се насочила към определена, можеш да поразпиташ Simple Smile

А ,и за храненето, не държат да се храни сама, те си ги хранели леличките, нареждали ги на масичка по 5 и да хапват заедно, така ако имало злояди деца, прояждали покрай другите.
Мен по ме притеснява моето да не изяде и на другите порциите, че покрай нея няма вариант да ядеш и тя да стои и да гледа 😁

Орехче, на Стефи всички приятелчета са около 1.10 , 2 годишни.
Всички са така както обесняваш, не си дават играчките ,пробват да удрят, да дърпат, сърдят се.
А ако някое им вземе играчката, се почва едно дране до небесата.
А това някое най- често е моето 😁
Обясняваме и на единия и на другия ,че така не се прави, че играчките са общи на площадката.
Цялата работа е за 10 Минути и се почва наново 😁
Явно наистина е някакъв период Simple Smile

Аз вече сложих морбили ваксината, 2ри ден вече , няма никаква реакция и нищо.
Опитах се да подпитам ЛЛ да се притеснявам ли, и тя ме сряза ,че много сме четяли в нета Simple Smile

Само на такъв тип изказвания се дразня от лекари, моята педиатърка е същата чак ми се обиди, все едно е нещо лично, тя попринцип е по-сопната и не дава нищо да и кажеш но това не значи да я слушам за всичко.. кой както си прецени за неговото дете това да прави.. може би и аз съм афектирана защото покрай мен има за съжаление доста случаи на деца които под някква форма им е навредила ваксината и е доказано с изследвания че е от нея... на никой не пожелавам такова нещо дано всички дечица и от нашата група да ги понесът добре ваксините.❤ В никакъв случай не искам да ви плаша или да се притеснявате просто се обяснявам защо съм на това мнение.😅

# 472
Ni_CI, ето тук.
Влизаш на обещетения. И тук избираш третото.

После се отваря ето това : и избираш срокове за представяне на док.

Ясно , значи всички деца са така.Аз по - скоро се дразня , защото я бута ако е отишла  на люлката/пързалката или друго ,което е общо,  иначе за играчките съм окей , не всяко дете иска да си ги дава , аз даже не и позволявам на Аделина да взима ако виждам подобна реакция.Обикновено и давам да вземе само ако другото дете е склонно да вземе нашата/да си ги разменят.Но както и да е , явно е период и темперамент като допълнение.
Интересна информация относно адаптацията за яслата, памперса и водата.А под "да пие от чаша" имат предвид да може да хване сама обикновена пластмасова чаша и да я наддига без да се олива ли имат предвид?

# 473
Диди тази ваксина не е като другите. Тя не дава реакция 1-2ден. При нея реакцията е от 7 до 21 ден.

# 474
  • Велико Търново
Аз сега много се притеснявам от таЗи за морбилите, защото времето за реакция е доста дълго, а бебето е на път вече и май ще я отложа нея малко. Ще говоря и с педиатърката, но се притеснявам да не каже че не е никакъв проблем и да я слагаме. Щяхме преди две- три седмици, но Вики я хвана нещо коремчето, от един път на ден, започна да ака по 4  и не отидох.

# 475
На Рая днес й сложиха ваксината за морбили. Слага се в ръката.
Ще ви държа в течение дали има нещо.
До 10дни каза, че може да има реакция. Дано няма, че малко влязох във филма с последните неща, които писахте по темата.

# 476
Пламена днес се събуди с хъркащо носле и прокашляне. Та почнах да давам Осцилококцинум,хомоежен и Атусин бебе. Не знам защо винаги като се разболява е в петък или събота. Вече ще се гръмна честно казано🙄 От седмица реве истерично на сън и вечер е кошмар. Спи не повече от 2часа и 30 мин през деня. Нямам сили вече. Върти се,реве. Доста са и подути венците,надявам се да избие някое зъбче скоро и да може да поспим. Изключителна ревла е станала. Налага си доста. За играчки не дава нейните,но иска и чуждите та реве и се дере за тях. Как обличате децата вечер като сте на вън? Тук времето е налудничаво 🤷♀

# 477
  • Бургас / Славейков
Милото Митко е същия.Реве и се тръшка за всяко нещо.Много си налага на своето,всичко пипа и разхвърля.Обличам го следобед с гащеризон има един нещо да не е много дълго или много късо и блузка с къс ръкав.Вече взимам и нещо да наметна отгоре,ако задуха.

# 478
Диди, ще чакам отзиви как се адаптирате към яслата, и Стефи и ти 🤗 И за нас предстои през ноември, казвам за нас понеже и аз ще ходя с нея в началото, после  постепенно ще намаляват моето време и ще увеличават нейното. Единствено искат да са без биберони, че си ги разменят. Те хубаво ще ги хранят, но се надявам моето да може поне да седи мирно на столчето. Другата седмица трябва да се обадя да се разбера с педиатърката кога да сложим ваксината. Навън вече е с тънко яке, нещо като ветровка, боди с дълъг ръкав, клин и чорапи.

# 479
Само аз ли обличам още моя дивак по лятному Simple Smile Ако задуха (Варна, все пак), слагам тънка горница и чорапки. Последната седмица изгубихме (и после намерихме!) една шапка и една маратонка и както не е проходил още, ще спра с опитите с обувките на тоя етап.

Коки изкара неприятния вирус с температурата, но още влачи задна хрема. Педиатърката не каза нищо за нея. Затова малко отлагам изследванията около годинката и ваксината - не е ли пневмококовата първо? Но до 10тина дни се надявам и тях да направим.

Още няма лепетна реч, чакаме с нетърпение. Ходи по мебели и за ръка, но последното само ако се налага, бързо сгъва коленете и чака да го носиш. Прохождането не ми е зор 😁 Хапва много добре, почти всичко, но и много плюе на инат, понякога от първата лъжичка. Сам му давам само мъфинки и подобна консистенция, защото тъпче всичко наведнъж в устата 🤭

Такива неща покрай нас. Трудно ми е да ви следя, но опитвам.

Нашето приятелче, което се роди с проблем с крачетата, съвсем доскоро носеше протези и специални обувки, даже май още ги слагат понякога. Радвам се, че вече всичко е зад гърба ви!

Общи условия

Активация на акаунт