Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 498
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Аз във Варна я държа по тениска, но вчера излизахме към 6 и сложих връхна дрешка като жилетка. И дълъг тънък клин или дънки. Иначе по обяд е топло, но следобяд вече трябва връхна дреха (и аз си слагам)... правих преглед аз и почти всички блузи й стават от пролетта, но панталоните не - явно расте на крака, но не и на ръце. И така, няма да сменям много неща за момента, като стане още по-студено ще видим. Сега оглеждам за нови боси обувки, нещо по-зимно/есенно може би.

# 481
И аз ги обличам с тениска и къси гащи.
Чорапи се опитах да сложа, но ги дъвчат и по-добре без, отколкото с мокри крака. В количката винаги нося едни якета/ветровки, но рядко ги слагам вечер или сутрин. Завивам ги с пелена, те ако им е топло се отвиват, ако им е студено се гушат.

# 482
Пламена почти не стои в количката и няма как да я завивам. Аз също нося ветровка,но вчера за първи път и я сложих. Мисля че е настинала. Сополива е и подсмърча.
На Плами всички дрехи и стават от пролетта 80 размер. Те на Н&М са им уголемени дрехите,а за WC Kiki няма да коментирам😃Те са още по-големи. Тя май месец беше 76 см и пазарих 80 размер,а сега е 81 см. Расте си с по 1 сантиметър на месец. Та за в нас дрехи има. За навън купих този път малко  дрехи 86 размер. Три комплекта,два чифта дънки и две блзуки. Сега чакам яке есенн,май си е дебело ама не е за сняг и шапка поръчах. Мисля че са и достатъчни за начало.Нали имаха 20% в Н&М намаления и взех якето с шапка. Пазяря по малко,че с тийна ми е по нагорнище.Иначе обувки взех на Биомеханикс. Едни за сега. Вчера беше с тях и вървеше добре,но няма как да преценя от едно излизане. За голямата зима нищо няма да вземам за сега . Мисля на момента,защото при нас няма сняг,но пак знам ли. Зимата е суха тука.Ще видя според времето тогава и ако се налага ще вземам супер дебели неща. За зимни обувки ще видя дали на Биомеханикс ще са и удобни или пак ще взема на Геокс. Тази година съм решила да не избързвам с космонавти и дрехи. Само пижамки трябва да и взема.
Ваксината за морбили може и да я отложим в началото на октомври. Ще пуснем изследвания и според тях ще преценя.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 13:28 от Милото

# 483
Зависи колко градуса е.Снощи например беше по тениска и суитшърт, после и смених горнището с тънко яке от пепко.
Преди няколко дена обаче беше с потник, тънка блуза и същото яке.Винаги нося яке или тениска с мен ако се стопли/застудее.
За зимни обувки мисля да заложа на Понки.За сега това са и най - удобните обувки, в случая сандали, които е носила и цената им е около 70лв.

# 484
  • София
При нас е постоянен вятър. Обикновено излиза с клин, чорапи и тениска, а суичъра го събличам и обличам през 10 мин 😆. Както грее слънце и е напекло, в следващия момент са облаци и вятър, даже и аз се обличам с тънко яке. Много го мразя това време, в деня се сменяват по 2-3 сезона.
От на малката пролетните дрехи почти нищо не и става и тези дни понапазарувах всичко - малко от НМ и Уайкики, някои неща от Пепко и Синсей и съм почти готова. Остана ми да и взема няколко бодита с къс ръкав. Впрочем, в Синсей имаха страшни намаления във физическите магазини. Купих и тениски и блузи за колосалните 70ст. Да, седемдесет стотинки 😆 нямаше размери, иначе щях да купя повече естествено. Иначе купих есенно яке от Уайкики, за съвсем зимата не съм го мислила.

# 485
Предимно с летни дрехи я обличам, обаче й нося ветровка или суитчър и клинче, защото се сменя времето по няколко пъти на ден и понякога се налага да й ги обличам. Чорапите ги сваля и ги смуче,през по-голяма част от времето е боса. Поръчах й малко дрешки от намалението на H&M-две по-плътни блузки, панталончета, якенце и шапка за есента. Тя е 75см, взех 80ти размер, дано не й падат гащите  😅.
Исках да й взема есенни рокли и да й слагам чорапогащник, че това е варианта да е обута с нещо, но не намерих.
От sin-say онлайн не бих поръчала пак, а физ. магазин нямам удобен.

Затворени обувки й взех на froddo, много са й удобни и мекички. Взех й едни полу-летни на Биомеханикс, май са й удобни, обаче й ги обувам по-трудно от другите и няма да ги носи май много.
За зимни няма да бързам.
В един детски магазин до нас продават обувки на DD.step и Ponki. На Ponki са много твърди според мен, иначе са красиви. На DD.step изглеждат много добре и са под 100лв.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 06:39 от NI_CI

# 486
Между другото на ДД степ доста ги хвалят и една жена която продава ми ги снима. Изглеждат наистина добре,но са по 80,90 лв и реших да пробвам Биомеханикс и ако не и допаднат ще пробвам и тях! Зависи от модела🤷♀
Колко чифта обувки ще вземате са сезон? Аз мислех едни?😃Ама май ще трябва още едни🤷♀

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 09:00 от Милото

# 487
Здравейте момичета! Heart
За дрехите, при нас още си е топло и ако захладнее вечер просто обличам суичер. Но при нас още са си сравнително топли вечерите, без вятър. През деня са с къси панталони и тениски.

Да дам отчет за храненето. Пиша към майките с по злояди деца. Намерих нещо, което мааалко действа, но трябва постоянство. Започнахме всяка вечер да сядаме на масата всички, на децата слагам парчета различна храна. Ние си вечеряме. Слагам ги със столчетата им между нас на масата, така че да ни виждат устите и как се храним, на Сами му го провех това и преди, но само аз ядях с него и няма такъв ефект, да не кажа че когато съм само аз, няма никакъв ефект, друго си е и баща им да хапва с нас. Първите вечери всичко се изхвърляше от таблата за 10 секунди, след това Сами започна да облизва разни неща, преди да ги изхвърли, а снощи си хапна парче круша и една луканкова пръчица. След всяко пробване са напъни за повръщане... Явно му е доста трудно с парчетата въпреки, че гризе по супер малко. Което за мен е мега напредък, защото той нищо не носи към устата обикновено. Яна все още изхвърля всичко за секунди, но на нея преди не съм и слагала парчета на таблата  и при нея тоя процес явно ще е по бавен. Все пак с нея сме започнали и по късно. Но пък някой път отваря уста да и дам от мойта храна. Важно е, да съвпада часът за вечеря с тяхното хранене, горе долу поне малко да са гладни.
Първите пъти само се хвърляше по земята и се чудех "за какво го правя всичко това" , но виждам вече лек резултат.

# 488
И аз все още обличам с летни дрехи предимно, като захладнее слагам дълго клинче и горнище с цип и качулка. Якето още не съм го изкарала. На Ави дрехите от пролетта ѝ стават, но за вкъщи 😃 глезените са голи и ръкавчетата също късеят. Снощи я измерихме 86 см 😲 възползвах се и аз от намалението на ХМ и поръчах 4 комплекта и едно елече, направо 92ри размер 😃
Трябва да ѝ взема есенни обувки, на Биомеханикс ще заложа пак, много добре стъпва със сандалките. Един чифт мисля да ѝ взема и евентуално непромокаеми ботушки после, да шляпа в дъжд и сняг. И непромокаем гащеризон трябва да взема и зимно яке, но ще ги мисля след месец поне 😃
Вероятно края на месеца ще ходим в Испания и още сме на лятна вълна, не го пускаме 😃

# 489
  • Пловдив
Йоанна я обличам сутрин с дълъг ръкав (боди и клинче), а ако духа, слагам и една грейка, зависи колко градуса е вън. Следобед е по къси панталонки и тениска.
В чантата е пълно с дрешки за всеки случай за непредвидено време: блузка с дълъг ръкав, горнище, чорапки, пантофки, тениска.. половин гардероб! 😄

Да ви попитам вие миете ли още бебешката посуда с бебешко веро? Аз мия само купичката, в която ѝ сервирам храната и лъжицата, останалите неща (контейнерчета за съхранение на храна, буркани за ДК), вече с обикновено веро. Не знам дали да спирам с Бочко или..

# 490
  • Бургас / Славейков
Аз имам още малко веро Бочко и мия от време на време ,като се сетя.За дрехите май пак много накупих.И ми дадоха отново .Имаше намаление в синсей май до 13 беше купих 4бр.панталончета и една блузка за 12лв и някакви стотинки.Отделно бяха му дали ваучер за р.д.купих зимно яке и пак панталонче.От физически магазин купих на Синсей отново панталони .От пролетта му стават още  доста неща.Отново се затрупах много.,а и Лидл не пропуснах ,но доста уголемени са ми панталонките.Във вторник сме ние на ваксина, сигурно много ще плаче този път.Времето иначе е много променливо ,туза дълги ръкави и панталони ,ту за къси.

# 491
Аз мисля пък да спра нашето веро и да продължа с бебешкото.
Основно сме на съдомиялна.

# 492
Излязохме ние най-накрая от болницата вече е по-добре,купихме нова торта по-малка този път и отпразнувахме ррождения ден с седмица закъснение

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 20:12 от Radii :)

# 493
Аз мия все още с бебешко веро. Вземам каквото има Бебо,Бочко или Фрош. Даже нашите прибори мия с него😄Не мисля да спирам да го ползвам. Тя има няколко чинии от нашите които използвам за нея и ги мия и с отделна гъбичка. Колкото по малко химия толкова по добре според мен🤷♀Съдомиална нямам. Нямам място в моята малка кухня за да я посатвя🙄
Аз освен пижамки и бодита трябва да взема с къс ръкав и почти сме готови за есента.

# 494
Много отдавна мия с обикновено веро,тъй като вече ползва всякакви прибори и посуда.Повечето неща и при нас минават през съдомиална.
Иначе за сегашното време има 3 чифта затворени обувки(едните са подарени,не са удобни и ги носи рядко) и едни гумени ботуши.Все още обаче я обувам и със сандали,но с чорапи.
За зимата мисля , че също ще са ни необходими два чифта, затова единият чифт вероятно ще е по - бюджетен.
Лизи, супер ,че виждаш подобрение ! Аз пък да споделя моят трик.Вчета сварих чиста леща без лук,моркови, подправки и т.н.Пасирах я и я набутах в попарата днес наобяд и се изяде.Утре ще пробвам с месо, макар че надали ще мине номера.

Общи условия

Активация на акаунт