Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 473
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм лекувала хеликобактер с няколко антибиотика едновременно. Не съм повръщала,но ми беше трудно храненето. Получавах болки след това,тежест.  Не мисля,че при децата е това,но все пак е добре да се изследва фекална проба. Според мен трябваше по рано да ги заведеш на гастроентеролог не да слушаш педиатърката. Проблемът нямаше да бъде толкова задълбочен,но при свършен факт е добре да се търсят причините и да се вземат мерки. Три хранения за деня не ми звучат особено добре. За сега не ходят,но все пак и този момент ще дойде следователно ще имат нужда от повече калории. Надявам се да се не се засегнеш Лизи,но потърси освен терапевта адекватен гастроентеролог дори с онлайн консултация

# 541
Снощи и ние изкарахме неспокойна нощ, събуди се с рев и писъци към 2 и половина, не иска вода, мляко или биберон. Успокои се с гушкане след един час. Предполагам пак стомаха, защото имаше кисел дъх, сякаш е повръщал и газове. Дали от моята пилешка супа или защото му дадох АМ двойка с намалена лактоза не знам.
Сега ще минем на пълномаслено безлактозно мляко за възрастни. Кокосовото не го държи сит и може затова да яде повече. Но храненето ни е 3 пъти, помежду с някоя бисквита, плод и мляко поне веднъж на ден.
Лизи имаш много възможности за експерименти, кокосово, оризово, бадемово, краве безлактозно или даже кисело мляко. Ако не ги засища би трябвало да ядат. Не ми побира ума как стоят толкова време гладни. Дано намерите добър лекар.

# 542
Момичета, после ще разкажа как е минала консултацията, че е дълго.
Сами вдигна температура по време на консултацията. И сега е с температура, давах панадол, но педиатърката каза че е била ниска дозата, преди половин час дадох Нуеофен, защото температурата беше 38,6... Сега е 37,8, но започна да се поти, начи спада. Утре сме при педиатърката за кръв и урина. За момента нищо друго му няма. Не иска да яде, до момента е изял около 100мл АМ за цял ден.

# 543
Лизи предполагам знаеш ама аз да кажа. Панадол се дава спрямо килограмите, възрастта не се гледа. Нурофен се дава спрямо възрастта.

# 544
Болибон, аз гледах опаковката на Панадола пишеше до 9 кг, 4 мл. Пък Сами е 9кг, педиатърката каза да му давам по 6мл. От нурофена 3,5мл. Неговата опаковка въобще не съм чела.

Да дам отчет за консултацията. Аз бях много притеснена, не знам защо, попринцип не съм притеснителна.
За повръщането и гаденето на Яна ми каза, че според нея я прехранвам, което и аз си го мислех, защото за два месеца е качила 2 кг, което ми се вижда прекалено за тази възраст.
Изготви нов режим на хранене и сън, кардинално различни. Даде ми рецепти за хранене и грамажи, които са доста по малки, каза че две седмици ще пробваме да намалим дозата на порцията , но за сметка на това ще даваме храни с повече калории. Но и добави още едно хранене, не съм смятала, но може с него да си се навакса грамажа за деня.
Намалянето на порцията, каза че ще намали и повръщанията. Каза ми, че даването на кисело мляко с плодове е ад за рефлукса... Не го знаех. Храненето заспали, приключва.  Общо взето режима е сутрин и вечер АМ + закуска, обяд, СЗ, вечеря, но по малки порции.
Ще ми е много трудно, виждам го , тя ми каза че следващите две седмици ще я намразя. Grinning
Ще дам пример за обедното меню, като вечерното е същото. Слагам на таблата им за хранене :
Крем супа 50мл.  + 80гр готвена храна, която е почти пасирана. 40гр парчета, големи колкото нокътя, на малкия ми пръст, меки неща, тип сирене, кашкавал, зрънца от едрия белен боб, хляб, белени домати, грах. Храня, като давам една лъжица супа, после една лъжица манджа т. е. редувам, парчетата каза че в началото ще ги хвърлят. След това, ако са изхвърлили всички парчета, да сложа по същия начин плодове - 10-15гр..  Този режим е за две седмици, като ако нещо ме притеснява, каза да ѝ пиша.
Белтък и прясно мляко спирам, може в застройка само.
Да не давам киселинни плодове, заради рефлуска, примерно ако давам ябълка, да не е зелена, а жълта.
Да започна да ги храня с гръб един към друг, за да не копират отказа от храна, каза че това обикновенно е проблем при близнаци. Дори сутрин като ги храня, будя първо Яна, давам АМ, като се нахрани, будя Сами и започва той да яде. За да не се гледат, защото има вероятност единия, като откаже и другия да не иска.
Препоръча ми чесалка за зъби, която да я давам студена от фризера.

Както и Дентинокс Н, мазане на венците преди сън. Ако някой го е ползвал да каже мнение, както и за чесалката.
При Сами ми каза да изследвам калций, защото яде стената.
За телефона, каза че ще го спираме постепенно. Те като спрат да отварят уста им спирам телефона и казвам " няма телефон, щом не ядете, отвяряш уста и ще го пусна"  по този начин с непрекъснатото спиране, както и това че те са с гръб един към друг и телефона ще се мести ту при единия, ту при другия, ще се намали за начало малко екранното време. И тук каза, че ще я намразя, защото ще се тръшкат много, но трябва да съм твърда.

Бях пратила доста клипчета, как се хранят.  Каза, че от тях вижда, при Сами проблем с моториката на дъвченето. А при Яна с едно плезене, като тръгне да яде, но каза че това ще го оправяме по нататък.  Трябва да се случва всичко плавно, защото ще се сбъркам и аз и децата.  За плезенето на Яна ми вика
- биберон ли ползва?
Аз
- не, никога не е ползвала
Тя
- а какво смуче тогава?
Аз
- миииии нищо ( след което се замислям и се сещам)  смуче си играчката докато заспива....
- ами точно от това е!

Каза, че и двамата имат проблем с оралната сетивност, за това нямат никакви любими храни. Това се случва от доста неща, изброи ми доста неща, включително хранене на телефон, рефлукс, постоянно гонене на грамажи  и т. н.

След две седмици, ще ми даде нов режим и игри за стола за хранене, защото Сами истерясва и не мога да го вкарам в него. Каза, че най-вероятно ще се наложи да отидем, за да прегледа  устата им в някакъв момент,  притеснява я нещо при Яна, защото тя не можеше да суче и от шише като бебе. А и имало неща/ техники на хранене/ упражнения , които няма как да ми покаже през телефона.
Записа си името на гастроентеролога, при който бяхме, ако има нужда да се консултира с него в бъдеще.
И май е това... Ще видим!

# 545
Лизи, всичко ми звучи много подробно, логично и професионално и на мен лично ми създава положително чувство, че ще проработи. Дано 🤗

# 546
Лизи, бързо да оздравява Сами! Аз температура свалям със свещички.
Много добре звучи консултацията, най-накрая някой с адекватен коментар за положението. Кураж и търпение ти пожелавам. Стискам палци да се оправят нещата!
Аз да се похваля, че на Ава ѝ е избил още един кътник без да разбера 🎉😃 така стават 9 зъба, от които три кътника и като цяло май ги изкарва леко (щом за половината разбрах след като се появиха 😃).
Ние понеделник вечер бяхме на рожден ден и тя през повечето време беше при нашите. Много се радвам, че от сега имат толкова силна връзка, тя като ги види буквално вика от радост и започва да се смее с глас ❤️ и ми е супер, че не иска да е залепена само за мен, дори се шегувам, че понякога се чудя дали знае, че съм ѝ майка 😃
При нас новото е, че преди сън поне 30 минути иска да се въргаля и скача в леглото 🙄 няма тихи игри, ритуали за успокояване, диво мятане и кикотене 😃 ама не се сърдя, толкова е щастлива, а и нощния сън е бетон. Миналия ден ММ каза, че както скачала буквално паднала и заспала 😃

# 547
И на Калоян ритуалът вечер е такъв и завършва по същия начин 😁 Тъкмо 30мин откарва и бам, пада и заспива.

Лизи, добре звучи! Сами да се оправя бързо, дано не е така нашумелият в момента вирус, който и ние минахме с трудно повлияваща се температура. Сами значи не наддава толкова лошо предвид всички проблеми, Коки последно беше 9.400кг след вируса. Те са родени през един ден мисля. Simple Smile

Сетих се да кажа, че аз кисело мляко почти не давам заради рефлукса, почти винаги му е кофти след него или връща малко (което като цяло вече не се случва). Иначе с други храни проблем няма, но не харесва кисело (кайсии например), може и да има връзка.

Яна определено е прехранена, за да е наддала толкова, вижда ми се доста, особено предвид началното й тегло.

Играчки на таблата е добра идея, да заместят екрана с нещо.

Аз не виждам смисъл от гелчета, при нас няма полза от тях, питах за мнение педиатъра и детски зъболекар, същото казаха. Не се задържали достатъчно време върху венеца, за да има ефект. Но не пречи да пробваш. За гризалката, имаме друга на същия принцип, помага донякъде.

Ще се оправят нещата, имай вяра.

# 548
Лизи, звучи много добре това, наистина професионално! Дано помогне!
Здрави нерви и да издържиш на режима! Ама щом не реват от глад от една страна е добре.
Ама вярно-2кг за 2 месеца, това е наистина много!
 Radi, една консултация с тази жена може би ще ти е от полза и на теб.

# 549
Лизиии, педиатърката ти е куку...
Как ще ти казва 6 мл. Моляте СМЕНИЯ!!!
Дано да не ти докара по -голяма беля това женище. Пак ми причерня като прочетох.
А ЗАЩО не я смениш не разбрах, всеки път е с неадекватни действия от новородени?

Иначе кураж и дано се подобри храненето.
Сами бързо да оздравява.
И една вметна. Моите се спукват да ядат а малкият няма 9 кг. Такаче явно Сами по някакъв начин успява да усвоява хранителни вещества.

# 550
Лизи сега четох опаковките на Панадол и Нурофен. Всеки път като се налага да давам ги чета, че да знам колко да дам. Добре, че дозировката я пише на опаковката. Та за Панадол, щом е 9кг, а едната дозировка е до 9кг- 4мл, а другата е от 10кг-6мл, аз давам средната дозировка, т.е 5мл. Не знам колко е правилно, но винаги така съм давала. Не помня и дали съм го коментирала с лекарката. Но знам, че не е проблем да се даде и малко повече, това съм го коментирала. Нурофен ако ми се наложи да дам ще си дам 5мл колкото е за възрастта.

Другото, което е винаги съм давала играчки по време на хранене, пластмасови, че лесно се мият. Баткото имаше закачена за масичката от играчките, които са за количка, тази дето са 3-4 дрънкалки закачени на въженце, че като я хвърлеше не се налагаше да се навеждам да я вземам. Каката тази не я хареса и давах каквато ми падне, че тя искаше разнообразие. На бебето сега е такава, която се захваща с вакуум за масичката, но не я давам от самото начало, а по някое време. Става им скучно докато ядат и им трябва разнообразие, а мен не ме бива да се правя на маймуна.

# 551
Да, личи си че тази жена знае какво говори и какво прави. Аз както казах бях супер притеснена, не знам защо, дори преди раждането не съм била толкова притеснена.... Просто явно много разчитам да вземе отношение и да ми помогне. Тя ме предразположи много лесно. На всички въпроси отговаряше бързо, смисъл без да се чуди и мае много, обясняваше на достъпен език за мен, просто си личи че има опит, 30 години в тази професия са страшно много.

Момичета кажете ми как се редува нурофен и панадол, смисъл на колко време едно от друго мога да ги давам. Сами пак е с доста висока температура 38,6 , личи си че му е много лошо, много плаче, направо ми се къса сърцето. Няколко пъти повърна по малко, като храчки и има много газове, като при коликите, плаче много силно и пръцка. Може пък и някой стомашен вирус да е, знам ли вече... Температура спада много трудно след като дам лекарства, даже от панадола, почти не спада. В 18:30 дадох нурофен, в 21:00 пак беше с висока температура.

Яна днес спа доста през деня, майка ми ги изкара малко и на въздух пред блока и тя заспа. Спа от 21:00 до 22:00 и сега прелива от енергия, не знам какво ще я правя, май тая нощ ще бъде тежка. Яна не спяща, а Сами с температура...

Болибон, ние преди действахме с играчки, куклен театър и други, даже имаме и играчки за пръсти, за тая цел ги взехме, но не ставаше. Мисля, че терапевтката имаше предвид игри, които да играем в стола, за да им хареса мястото за седене, че сега са големи истерии, докато вкарам Сами, но ще видим и аз не знам какво ни чака. Режима на сън и хранене също е за две седмици. Трябва да ги будя в 6:00 сутрин, направо ще умра, аз вечер лягам много късно и ставам с тях към 9:00ч ще е мъка за всички ни, докато свикнем. Joy

# 552
Лизи, Алекс изкара един вирус и не му падаше температурата, най-много до 37.8. Тогава ходих на частен педиатър защото нашата лична никаква не я свърши с редуването (не помогна). Той ми каза, само Нурофен, а след него ако не падне свещички Ефералган, те ме спасиха, само те сваляха температурата, пробвай ги. Друг плюс е, че не дразнят стомаха, а Панадола и Нурофена дразнят много, Алекс получаваше диария и му изби обрив от тях.

# 553
На тези свещички пише над 13 кг... Имам 45 мин докато затвори аптеката, панадола не помогна още е с температура 38,7

# 554
Лизи, моите да чукана на дърво всичките са били ящни. Панадол и Нурофен се редуват на 4ч, ако видиш зор може и на 3-3,30ч. 38,6 не е висока Т, ако детето се чувства добре или времето (4ч) наближава не давам, отлагам максимално, но само ако детето се чувства добре. Хексалгин (аз лично препоръчвам Диалгин кидс) можеш да дадеш 20-30мин след Панадол или Нурофен, но при Т приближаваща 40⁰ и не повлияваща се от нищо. Лекарите са на 2 лагера, някои казват 1к/кг, другите казват 1/2к/кг. Лично аз за 9кг ще дам 7к.
Видях последния коментар, вземи си свещички да имаш, да си спокойна, а дали ще ги сложиш е друг въпрос. Като ги имаш поне знаеш, че си там като ти потрябват. Пак казвам 38,7 ако не се вдига не е опасна, аз я следя и не давам нищо докато не минат 4ч. Ако започне да се вдига и минали ли са около 3ч давам. Има много ако и аз съм свикнала около децата, но важното е да запазиш ти спокойствие, защото децата усещат. Всъщност сестра ми делеше свещичката като види зор, лично аз не съм слагала, но тя много ги харесваше, особенно ако детето и повръща. Другото, което е Т бори вируса, пак повтарям ако детето видимо се чувства добре след като съм дала изчаквам и не давам друго. Иначе съм мерила Т и на 10мин. Другото, което е ако ръцете са топли значи е стигнал максимума на Т и няма да вдига повече. Ако са студени ще вдига.
Надявам се това, което съм написала да има някакъв смисъл, че с ММ пийнахме повече. В моя ум си е ясно, ама не знам колко ясно съм го написала.

Общи условия

Активация на акаунт