Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 478
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Planingo да ти е честито момченцето ! Да расте здрав и щастлив!🎉 И аз родих в 37 седмица и 0 дена, но при мен беше планирано секцио заради диабета и големите размери.
Лизи -- няма специфична подготовка при изследване от фецес на хиликобактер.

# 526
Plamingo, честито момченце, да сте здрави и щастливи! Явно с късмет идва мъничето, важното, че е минало раждането и сте добре.
Желая ви много щастие.

Лизи, много добре те разбирам, ужасно звучи това с повръщането. При нас има доста подобрение с безлактозно и ниско лактозно мляко. Дали има смисъл да ги тестваш твоите?

# 527
Пламимго, честито, да е здрав и много щастлив! 💙

Лизи освен да търсите лекар по-сериозно, друго не виждам и аз. Вашата лична явно е голям непукист, все пак те страшно много време се задържаха с тези проблеми, хеликобактер пилори, е бактерията отговорна за образуване на гастрит и язва в стомашно-чревният тракт, струват ми се много малки за да я имат, а и ако я имат са доста малки за да развият подобен проблем, но все пак пусни, близо 90% от населението сме носители.
Стискам палци да се оправят вече и ти да се успокоиш, пробвай и онлайн консултация с гастроентеролог, който поне да ви насочи за следващи стъпки, вариант е, след като е толкова трудно придвижването по градове, като знам ние как се прибрахме от морето 3 часа, не ми се мисли с две деца как ще е..

# 528
На някоя от вас случвало ли й се вместо цикъл да й дойде кафяво течение за 2 дни и то 5-6 капки има няма ,на мен именно това ми се случи и очаквах да премине в нормален цикъл ,но след 2рия ден спря ,на какво се дължи според вас,попринцип не правим опити за бебе ,но утре за мое успокоение ще взема един тест и дано не е това 😵‍💫

# 529
На някоя от вас случвало ли й се вместо цикъл да й дойде кафяво течение за 2 дни и то 5-6 капки има няма ,на мен именно това ми се случи и очаквах да премине в нормален цикъл ,но след 2рия ден спря ,на какво се дължи според вас,попринцип не правим опити за бебе ,но утре за мое успокоение ще взема един тест и дано не е това 😵‍💫
Да и бях бременна с трето. Но при мен не беше кафяво, а бледо розово 2-3 дни преди цикъл.

# 530
  • Бургас / Славейков
Честито Плами го.Много да е здрав ,щастлив и само късмет на Михаил .На теб бързо възстановяване.И каката много да е послушна.
Лизи дано бързо минат всички тези неща и най -накрая да си поотдъхнеш.Ние днес бях ме на ваксина дано няма проблем след нея.

# 531
Честито бебче на Пламинго! Нека расте здраво и щастливо, а на мама бързо възстановяване!:blush:

# 532
  • Бурса
Пламинго честита рожбичка! Да е здрав и щастлив Михаил, гордост за мама, тати и кака.

# 533
На всички с ваксини пожелавам безпроблемно да минат.
Ради , всичко може да е.Ти ходи ли на АГ около година след раждането?Знам ,че е препоръчително всички да минат преглед тогава.
При нас тази вечер върви неспокойна и май няма да се спи особено :/

# 534
  • София
Лизи, стискам палци терапевтката да даде добри съвети и нещата да тръгнат, ще чакаме да дадеш отзиви

# 535
Ходих на 3я месец след раждането и все още ме е страх да отида,защото беше кошмарно чуствах се все едно отново раждам,аз с 10 шева там долу а гинеколожката реши да ме прегледа не знам как се казва тая джаджа дето я слагат там... и като тръгна една кръв чак се разплакях от болка,та все още ме е страх да отида още веднъж,но май ще се наложи 🤐 bolibon  днес задължително ще взема тест и дано отчете верния резултат 😱

# 536
Орехче, Яна онзи ден повърна, след каша +6 месеца. Не бях слагала нищо допълно в нея, само кашичка.

Saudade, бяхме на гастро в София, но ако се налага пак ще отидем, при друг обаче...

Lusinda,  Гастроентеролога, каза че най вероятно имат или са имали някакъв "лек" проблем с млякото, но те вече са големи и нямало какво да се направи . Според мен имаше предвид точно лактозата. Аз съм давала безлактозно мляко 3 дни, но като бяха доста малки, те не го харесаха въобще и отказваха да го пият, отделно че тогава рефлукса им беше много по тежък и понеже млякото е по рядко повръщаха от него.

SecretM0, благодаря че ми обясни точно за какво е това изследване, нямах време да проверя в интернет.  Педиатърката ме пита, някой от нас дали има проблем с гастрит, аз съм имала като дете, според лекаря гастрита е бил от нередовно хранене. Нали и аз не съм искала да се храня. Мъжа ми също е имал проблеми с корема, но не знам дали при него е било заради нередовното хранене, защото и той не се е хранил. Може би за това я накара да им го пусне.

Вчера си направих експеримент.... Понеже мъжа ми сутринта се е успал за работа и не е хранил децата, обикновенно ги храни преди да тръгне с АМ, още докато спят. Не ме е събудил, защото е решил че децата ще се събудят от глад... Еми не се събудиха, първото им хранене беше чак в 10:00 (обикновено е в 7:00) без никакви признаци за глад, което ме подтикна, да ги храня следващия път по късно, за да видя дали ще огладнеят... Еми не 5 часа и половина бяха минали, те си играят, смеят и не им е зор че не са яли. Повече не издържах да чакам и ги нахраних, като и двамата бутаха лъжицата с ръка в началото на храненето и не искаха да започнат да се хранят. Последното 4то хранене също го отказаха, ядоха доста малко. Мислех, че през ноща ще се събудят от глад, те реално си бяха почти на 3 хранения през деня, но си спаха до сутринта и сутринта пак не искаха да ядат.

# 537
Лизи как е желязото им? При ниско желязо знам,че няма апетит. Как са изследванията им за годинката? Хемоглобина им как е? Изследвайте  и В12?

# 538
Като заговорихме за хемоглобин,сега в болницата го изследваха и на вики е 100 това много ли е зле

# 539
Нисичко е, Ради, трябва да му обърнете внимание. Вкарай с храната повече спанак, броколи, яйца, месо, но го обсъди с педиатъра. А за храненето болибон ти е дала много хубави съвети (както винаги:))))

Лизи, хеликобактерът може наистина да влошава положението с повръщането, при мен беше така първите 3-4 месеца от бременността, според лекарите затова връщах дори водата. Обикновена фекална проба се носи, възможно по-скоро след взимането й.
Но не мисля, че това е основната причина, според мен е усложняващ фактор. Наистина, виж желязо и феритин за апетита. Дано терапевтката помогне, но ми се струва , че има медицински проблем в основата и чак след това психологически (асоциация с гадене/повръщане, заради която бутат лъжицата). С теб сме 😘

Общи условия

Активация на акаунт