Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 483
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Plamingo__  честита рожба. Да сте живи и здрави всичките. Явно малчо е роден с късмет, дано и занапред да е късметлия. Бързо възстановяване.

Катето на мен ми правят какви ли не странни забележки. Виж за телефон не могат да ми направят, защото аз и иначе съм си зле в бутането, а хвана ли телефона смятай или ще обърна количката или ще се блъсна някъде. Обаче тази сутрин една баба ми събра очите като ми се накара къде съм го помъкнала това бебе толкова рано (8ч), къде съм го била навряла (раницата) и защо било толкова голо. Значи да се радва, че бързах към ДГ с каката и че още не я бях оставила, че иначе щях да и обясня на високоинтелигентен език къде да си завре забележките. Ама после каката пак ще обяснява на ММ, че говоря неприлични думи

# 511
Пламинго, Честитооо! Направо настръхнах, като прочетох! Да ти е здраво и щастливо детенцето!
Размерите са му пододни на Сами, той беше 2,690 кг, 47 см. В коя седмица роди? Наистина много бързо мина времето, радвам се че всичко е наред!

# 512
  • Велико Търново
Пламинго, Честитооо! Направо настръхнах, като прочетох! Да ти е здраво и щастливо детенцето!
Размерите са му пододни на Сами, той беше 2,690 кг, 47 см. В коя седмица роди? Наистина много бързо мина времето, радвам се че всичко е наред!

36+5 г.с., тя Вики се роди 2,450, а беше в 38 г.с. 😃

# 513
Честита рожба ,да ви е живо и зсраво най-вече ❤️

# 514
Аууу! Как се радвам да знаеш! Имаме си ново бебе в “семейството”! Да ни го покажеш в най-скоро време!

# 515
Ехеее, Пламинго!!! Честито бебенце, да е много здрав, щастлив, обичан и обичащ и да стане добър и умен мъж 🩵 Страхотно име, Михаил ми е много мъжествено и даже героично 🩵  Аз няма да купувам есенно яке, има ветровка от пролетта, бях я взела голяма и едно като рокерско от велур. Взех направо зимно от Окаиди, че имах изтичащи гифт карти още от погачата и сега трябва да намеря грейка. За каката взимах скиорски грейки от Лидъл, като излезе от номерацията им взех от Декатлон, но не знам за толкова малки дали имат 🤔

# 516
Пламинго, честита да ти е рожбата,бързо да се възстановиш от секциото,а на него му пожелавам да порастне здрав и добър мъж! 🩵 Ади също се роди горе долу тогава в 37+0 или иначе казано два дена по - късно от Михаил.Страхотно е , че докторът ти е реагирал навреме и всичко е с щастлив край!
Якенце имаме от Пепко розовото като бомбър колежански, а имаме и от Синсей непромокаемо.

# 517
Пламинго, честита радост!!! Настръхнах от вълнение като те прочетох и като видях гривната Simple Smile)) Много се радвам, че сте добре, бъдете благословени, бързо възстановяваме желая! Михаил да порасте здрав, силен и добър мъж! Simple Smile

# 518
Малко да помрънкам, че имам нужда! Frowning1

Аз днес се чувствам много отчаяна с храненето. Вчера бях оптимистично настроена, за това че започват да пробват/облизват някой храни. Но вечерта Яна повърна на фонтан, много гадно повръщане, обилно, през носа и през устата, изпадна в паника, беше със свален памперс и дори се напишка от паника, защото не можеше да си поеме въздух. Днес пък Сами повърна на фонтан, той поне не изпада в паника, понеже е свикнал. И направо вече ми идва да рева.... Виждам, че нещо не е наред, очевидно лекарствата от гастрото не помагат, продължаваме ги, въпреки това. Виждам, че имат някакъв дискомфорт, защото Яна постоянно гагва, независимо преди колко време се е хранила. Но не знам как да постъпя и какво да направя, как да им помогна. Звънях пак на педиатърката, каза да им пусна изследвания на акото - хеликобактер. Някой ако го е чувал, моля да ми обясни, как се пуска и какво се прави.
Утре е часът при терапевтката по хранене и се надявам психически да съм по добре, за да не ревна по време на консултацията. Яна както си ядеше добре, така изведнъж започна да отказва последното АМ, което доведе до спадане на теглото с 250 гр, за една седмица. На Сами теглото не му е мръднало за последните две седмици, нито с грам. Меря ги на бебелка везна, винаги преди хранене и след акане, по едно и също време на деня. Сами започна да се буди през ноща, май за храна и пие по около 100мл нощем. Което го очаквах, като не яде достатъчно през деня, май е нормално да си връща нощно хранене, което е спряно преди 6,7 месеца. Сами вече изпада в луда истерия, като го слагам в стола за хранене. Прави мостове, шпагати, реве, истерясва , опитва се да се покатери на главата ми, за да не го сложа вътре. На друго място не иска да яде. И не знам вече, какво да правя. Имам чувството, че сме в капан, от който няма излизане.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 13:48 от Lizi:) :)

# 519
Пламинго, честита рожба! Да расте здрав и щастлив 💙 а на теб бързо възстановяване 😘
Лизи, не мога да ти дам съвет, като те чета направо ми е гадно, че педиатърката ви така неглижира проблема вече толкова време.. силно се надявам хранителният терапевт да помогне. Прегръдки и кураж!

# 520
Лизи, единственото , което мога да те посъветвам е да забавиш темпото и да не даваш никакви парчета, очевидно храносмилателната им система не е узряла достатъчно и е капризна така да кажа.Не помня дали ядяха каши, но сигурно с тях ще е по - добре.И продължавай да търсиш проблема.Кураж и сили до тогава !

# 521
Към момичетата ,които са кърмели ,споделеге как отбихте ? Аз не искам да го отбивам а ппосто да яде храна не само да търси гърдата. Скоро ще започна да ходя на работа 2-3дни в седмицата ,сестра ми ще го гледа през това време и ми се ще да си яде храна не само да търси гърдата. Днес не му дадох гърда 3,30 часа плачеше от глад ,дадох му супа изяде 5 лъжички и стискаше уста търсеше гърдата ,такаче при нас не е опция ,,остави го гладен" ,предполагам от значение е и това,че в момента избиват зъбки,но не разбирам как така веднъж изяжда 180 гр пюре на следващия ден отказва 🤯

# 522
Към момичетата ,които са кърмели ,споделеге как отбихте ? Аз не искам да го отбивам а ппосто да яде храна не само да търси гърдата. Скоро ще започна да ходя на работа 2-3дни в седмицата ,сестра ми ще го гледа през това време и ми се ще да си яде храна не само да търси гърдата. Днес не му дадох гърда 3,30 часа плачеше от глад ,дадох му супа изяде 5 лъжички и стискаше уста търсеше гърдата ,такаче при нас не е опция ,,остави го гладен" ,предполагам от значение е и това,че в момента избиват зъбки,но не разбирам как така веднъж изяжда 180 гр пюре на следващия ден отказва 🤯
Точно по този начин процедирах с каката. На 3 ден прояде. Само момента е, че трябва да проявиш повече инат от него и да не се предаваш. Страхотни манипулатори са. Ядеше по 5-6 лъжици и ревеше за ц.... И така 3 дни. На храненеята, които според мен бяха заместени не и давах да суче, а само колкото изяде толкова. Голямо тръшкане беше. Като видя, чя няма да стане на нейната и се предаде. На храненията, на които беше на кърма си сучеше.

# 523
При нас стана със заместване на цели хранения и съответно разреждане на кърменето - така кърмата намалява по естествен начин. Теб по колко време няма да те има? Трябва и ти да внимаваш да не си докараш проблем с гърдите. Не съм чела преди, ако си споменавала - разкажи повече какво и как хапва, за да опитаме да дадем съвет.

Лизи, мъчно ми е като те чета... ще го израстат и няма да има трайни последствия, сигурна съм, но дотогава.... да търсите гастро в София ли, не знам...

# 524
Уговорила съм се да ми го води 1-2 пъти да го кърмя. Заместено хранене нямаме ,кърмя на поискване понякога и 2 пъти на час. Храна давам сутрин,обед,следобяд и вечер друг е въпроса ,че яде понякога 180 гр друг път 2 лъжици и търси гърдата   на обща храна е каквото хапвам аз,давам +пюрета,каши и палчета

Общи условия

Активация на акаунт