Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 424
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Изравняване до термин, Лизи

# 661
Демек следващото майчинство, ще е по малко с 200 лв ли? Да се подготвя психически Joy

Изравняване до термин, Лизи

# 662
Благодаря за съветите, момичета.
Михаил вторник сутрин започна да повръща в леглото, аз много се изплаших. Повръщаше към 3-4 часа 30-40мин след прием на кърма. После цял ден кара на солети и сухари, то силно казано яде, чат пат дъвчеше по нещо. Дрискаше. Вчера нищо му нямаше, не яде, не си отвори устата за нищо цял ден, освен солети и подобни. Вечерта гризна картоф и препечана филия със сирене, буквално 2-3 хапки и през нощта пак повърна 2 пъти и сутринта пак веднъж. Активен и весел е, чат пат вдига Т 37.3, но не му давам нищо. Пие вода, кърма му давам да цока често и по малко. Личната във вторник каза че вероятно сме яли нещо, щом е било само една серия. Естествено нищо не изписа, ако видя зор да му взема против обезводняване сироп или не разбрах точно какво. Ако продължи да повръща или не задържа нищо да ходим да ни приемат в болница. Днес не можах да се свържа с нея, утре ще звъним рано, реално положението не е за бърза помощ, все си мисля че 2-3 дни на солети и кърма нищо няма да му стане.

# 663
Червенокоске, нашата педиатърка ми каза и без сирене.
Само картоф, морков, ориз, оризова каша, най обикновените бисквити, които са почти без захар и безлактозно мляко. Направи ми меню първия ден и ми прати по месинджър. Ще го копирам, но то е съобразено с мойте, дет не ядат парчета и кърма, сигурно няма да ти е от полза.

"Закуска - оризова каша с безлактозното мляко и банан
Обяд - варен картоф и морков, телешка заготовка, щом му харесва.
Следобедна закуска - надробено безлактозно мляко, сухар или с обикновени бисквити.

Без мазнини и млечни продукти, само безлактозно мляко, без сурови плодове, само банан и печена ябълка.
+ хидрасек 10мг, 3х1"

Това ми е написала!

Аз да се оплача, че Сами си върна нощните хранения, които ги нямаше от 6, 7 месеца, през цялото денонощие яде на 4 часа вече. В същото време, не си мислете че е вдигнал грамажа за денонощие, както преди е, просто яде по малки дози.
И още едно оплакване, покрай мен всички са с ковид (братовчед ми, баба ми, брат ми) ... Мислех, че е изчезнал, на погребението съм била контактна с всички, дори се прегръщахме. Дано сега не ни лепне това, че децата тъкмо се закрепиха.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 17:41 от Lizi:) :)

# 664
Лизи важното е че яде!
И аз имам превод от 148.35 лв.☺
Най на края на Плами третото зъбче вече изби и се вижда🤣
Имали дечица с по два,три,четири зъба? Всички около нас са с поне 8 и вече се шашкам😃

# 665
Ми яде АМ... И има две заместени хранения, не мисля че е достатъчно. За последните 20 дни не е качил нито грам, всеки ми казва, че е много слаб и направо сипват сол с това, а Яна е свалила дори.

Допълних/Редактирах предишния пост.

Познавам дете с нито един зъб (септември родено) , не мисля че е проблем. И друго с 4 зъба.

Лизи важното е че яде!
И аз имам превод от 148.35 лв.☺
Най на края на Плами третото зъбче вече изби и се вижда🤣
Имали дечица с по два,три,четири зъба? Всички около нас са с поне 8 и вече се шашкам😃

# 666
Момичета, аз пак неразбрала 🤷‍♀️ Тези 148 лв. са само за който взима детски, така ли? Аз не взимам и няма смисъл да проверявам за тези, нали така? При остро повръщане и диария са ми давали диета за дете с варен бял ориз без сол, след това банан, но да не е зрял, колкото може по-зелен да бъде, сухар, обикновени бисквити, солети без сол, след това като се нормализира се въвеждат кисело мляко и обезсолено сирене. Днес сложиха на Любовче ваксината за морбили и приключваме с ваксините чаааак до другата година. Има 10, а може вече и да са 11 зъба, не мога да видя добре, не дава и да бъркам, че ще ме остави без пръсти. Мило, не се притеснявай, даже напротив, колкото по-рано избият зъбите, толкова по-рано започват да ги да сменят после, голямата ми дъщеря започна на 4,5 години и сега на почти 9 вече е с кариес на постоянен зъб 🙄 Изглежда, че само аз не съм купила никакви обувки, тя и не се пуска още, вкъщи е боса. Сетила съм се да питам, до кога мислите да перете дрешките отделно, изобщо не помня кога приобщих тези на голямото дете към нашите дрехи.

# 667
Аз първо започнах да пера на бебето и каката заедно. Сега слагам и на баткото към тях от време на време. Зимата пак ще му ги пера отделно. Обаче сега сезона свършва, на големите част от дрехите са им малки, на каката с петна от сапунените мехури и не стават за градина, а да пера по 5-6 дрешки всеки ден не ми харесва. Затова събирам на всичките заедно и ги пера на 3-4 дни с бебешки прах. Нашите си ги пера отделно. На баткото ако не ги пера с момичешките ги пера с нашия прах.

# 668
Лизи впредвид,че детето е болно няма как да очакваш да качи. Плами отново пие антибитик трети подред,понеже бактерията в гърлото изключително трудно се лекува.Няма трепане! Тази Мораксела е нещо ужасно. Четири месеца подред и трети антибитик. Беше и с хрема и тя нямаше апетит и давах АМ само и само за да яде нещо. Батко и беше същият като малък ужасно много боледуваше.
За Сами не сравнявай с други деца. По точно не позволявай да ти набиват филма колко тежат другите. Първо трябва да си на ясно,’е твоето дете е злоядо. Според мен давай пасирана храна  като се пооправи. Разбирам че искаш парчета,но в случая е важно детето да почва да се храни и да наддава. Не гледай на Пенка че детето яде  крайщник или парчета с големината на кибритена кутийка,а се води по твоето дете. Просто всяко дете си е различно и това си е🤷♀Ако някои физически са доста активни,то други са добри във фината моторика или нещо друго. Кофти е когато майки изтъкват какви са техните деца или дяват оценка на твоето,но няма как всички да са еднотипни🤷♀Просто му давай да яде това което обича и както обича за да почне да качва. По книгите и лекциите се говори едно,но не всяко дете може да се гледа по учебник🤷♀

# 669
Не мисля че е опитал даже сиренето, но днес така или иначе е на солети. А защо без сол? Аз по принцип не му соля ако готвя само за него, но ми стана интересно, защото  на мен са ми казвмли подсолена вода при обезводняване.
Иначе да ви разкажа ММ как ме застреля днес. По принцип гледа детето докато аз работя и сутринта ми каза, че ще свари зеленчукова супа на Миша, като го сложа да спи. Не съм молила, не съм давала инструкции, не мислих и да го храня, но да вари като има мерак, ще пробвам супа да дам. Приспах детето, отивам в кухнята. ММ беше тръгнал вече. И виждам супа - картоф, морков, малко ориз… до тук добре… ЛУК, запръжка….. Пиша му «това ли е супата на детето» и снимка. Сипвам си, опитвам я. Сол като за възрастен, дафинов лист, ЧЕРЕН ПИПЕР…. Получавам отговр «Да, ако са само сварени зеленчуци няма да е вкусно…» Наистина беше вкусна, аз си хапнах добре…. И това е човек, който едно време се възмущаваше в клиниката на клиентка, която идваше за 6ти път с куче на 1 година за стомашни проблеми. Бяха стигнали до системи и жената не можеше да приеме, че ако държи да готви на кучето не е нужно да слага подправки пипер . Нямало да му е вкусничко…

Лизи на вас какво ви каза лекарката? Хранително натравяне или вирус? Имат ли температура? Като оздрпвеят ли ще продължаваш с терапевтката?

Милото,  не ви улучват антибиотика или по принцип е сложно да се утрепе тази гад?

Венче, аз купих маратонки, защото иска да го държа за ръка в парка, а при нас е мокро и студено, а и в количката като го возя му замръзват краката с 2 чифта чорапи. Като проходи ще му купя нормални обувки, но не мисля че ще е скоро.

# 670
Вирус ни каза. Нищо не съм давала, освен за температура , беше с червено гърло, подути сливици, разстройство и 2,3 дни температура.
Бяха ни сбъркали изследванията и докато излязат новите резултати, детето почна да си се оправя. Общо взето на всички ни се гадеше. Оказа се, че и бактерия в урината няма, при вторите изследвания, явно е била замърсена първата проба.
За солта не знам, аз слагах по малко тия дни в пюрето.
С терапевтката, до никъде не стигнахме, защото нищо не съм започнала да прилагам.... Днес захраних със сирене и от събота ще започна да прилагам всичко, което ми каза жената. За сега единствено ги храня гръб в гръб, има ефект при Яна, не се бях чатнала, че може Яна да спира да яде, като и Сами не иска. Сами яде само оризова каша с банан и варен картоф с морков с заготовка телешко на плазмон, общо взето с  всичко друго, удрям на камък, дори и пасирано. Днес му правих попара и с изнудване я яде. " отваряш уста и пускам телефона", " щом не ядеш, няма телефон" и така изяде попарата (150гр) с мрънкане, но пак е нещо, той до сега никога не е ял попара.  За парчета не си и помислям да му давам. Яна хапва малко филия с Филаделфия. Та се сетих какво слагате отгоре на филията с Филаделфия? Аз слагам домат, ама скоро няма да са хубави доматите и се чудя с какво да заменя.

# 671
Ехе,браво че чу е минало червено гърло,надути сливици без антибитик! Аз не слагам нищо върху филията с крема сирене. Давам плод допълнително

# 672
Лютеница. Моята си хапва филия с лютеница. Още не съм дала крема сирене, защото не се сещам да купя. Вкъщи го ям само аз на филия, а аз пък хляб не ям и в общи линии имам за мазане само лютеница, мед и краве масло, ама защото го ползвам за готвене. Но пък и правих филия с лютеница и сирене.

# 673
Ние днес бяхме на преглед, Ави е с червено гърло и влажна кашлица, но поне дробчетата са чисти. Иначе е жизнена и има апетит. Температура няма, а много се поти, не мога да си обясня защо, главата ѝ е вир вода, не е толкова топло. Не съм спирала да ѝ давам витамин Д, чела съм, че при недостиг може да се получи, но тя си е на 2 капки.
На филийките с Филаделфия отгоре не им слагам нищо, отстрани са с домат и авокадо най-често.

# 674
Аз се чудя и колко са били надути тия сливици, малко ми е под въпрос, действително гърлото му беше доста червено, но той предишния ден и нощ се сцепи от реване, беше много преграхнал и се чудя, възможно ли е да му е било червено гърлото и сливиците от цялото пищене или по скоро да е изглеждало по зле от колкото е всъщност. Дъха му се беше променил точно, като при болно гърло.... Не знам. Абе минал си е някой вирус през него със сигурност, щом имаше температура.
По нагоре писах, че брат ми е с ковид, та преди малко се разбрахме да се изолира в къщата на майка, а тя да дойде вкъщи, за да не се зарази... Ще спя като човек тази нощ, връчвам ѝ ги и двамата Joy

Болибон, въобще не се сетих за лютеница Joy ще я пробвам, дали ще ѝ хареса. Но забелязах, че като изяде една филия, само средичката-мекото (не знам как му се вика), после си е гладна бая на следващото хранене, пак не реве за ядене, но снощи като и дадох филия, даже шунка и дадох (баща ѝ каза, че щом е яла шунка, значи е яла всичко Sad, като погледнах после състава, лошо ми стана) и 3:30ч по късно, като дадох АМ, направо го глътна на веднъж, за 10 сек, не се беше случвало това скоро, явно е умряла от глад Joy

Ехе,браво че чу е минало червено гърло,надути сливици без антибитик! Аз не слагам нищо върху филията с крема сирене. Давам плод допълнително

Общи условия

Активация на акаунт