Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 492
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Nl_Cl, в Неа Перамос сме, до Кавала. Хубаво е селцето, на 3 км има уникален плаж. Има си и селски де, но е несравним с Амолофи. За нас не е голям минус ходенето с кола, с целия багаж двамата не знам как щяхме да се справяме пеша anyway 😃
И Ава си проявява характер, като кажа "не" и тя ми се кара на бебешки и скърца със зъби. Като се скарам започва да плаче, прави драма и пуска и сълза 😃 иначе обожава внимание и публика и е много социална, дай ѝ да я закачат 😃
Започна да се заиграва сама доста, най-големият хит е кутията за биберон, отваря я, слага бибата, затваря, пак отваря, взема бибата, смуче я и така може 20-30 минути да се занимава. Това ни е тихата игра преди сън 😃😃
а на плажа любимите "играчки" са бутилка за вода и сламка, вкарва я, изкарва, слага капачка, маха я и пак се занимава доста време.
И Плами го прави това с кутията с бибероните. Любимо е на шишето за млякото да слага капчаката и да я маха,на млякото за тяло или на червилото ми. Много е впечатлена от гримовете ми. Това я кара всъщност да се катери ня всякъде😃Нямам тоалетка и ги държа в един несесер☺

# 226
Nl_cl, запазила съм час, при терапевт по хранене Нина Йорданова, в София е.  Тя е първия терапевт в България от 1998г, все се надявам, че е виждала всичко и ще ми помогне. Останалите, които намерих са млади тъкмо завършили, за това заложих на тази жена. Директор е на център за логопедия Пупелина.
Първата консултация е онлайн, 40 мин, само с родителите, явно за да се запознае със ситуацията, каза да запиша клипове как се хранят децата, да снимам бузите, да попълвам някакви въпросници и преди консултацията да пратя всичко.

# 227
венче, колко красиво и мило го описа всичко, Ади е същата , но май баща и я научи да се хили като и кажа не.Нарежда и една кула и тя като тръгва да я сабаря той и казва не не и тя я събаря и се хили .Та сега не ме взима много насериозно при първото не.Ако пък се скарам строго или плясна през ръчичката почва да рони сълзи .Ама е зодия рак.А сега си е научила името и го използва по няколко повода.Най - често като е сърдита, например се тръшка в количката и не иска да седне повтаря Адди Ади Ади и се мята навсякъде , или като бяга нанякъде и се кефи , или като е пред огледалото , или като гледа нейна снимка.
ЛИЗИ, дай боже тази жена помогне , но звучи адски трудоемко това , което иска.Да снимаш злояди, бузи, храна...Сподели после какво е положението и какви са съветите .
Оо несесера с гримовете е топ игра напоследък - да вади и прибира .

# 228
Неа Перамос ми е любимо място. Ходили сме няколко пъти там. Сега през септември мислим пак там да отидем, но още не съм резервирала нищо. Ако не ти е проблем, сподели къде сте отседнали, и доволни ли сте?

Лизи, тази жена съм я гледала в уебинари. Много ми допада! Дано помогне! Интересувам се за консултанта, заради едно приятелче/наборче, което има същите проблеми с храната като Яна и Сами.

Тръшкането и при нас се появява леко леко….като главното е, че на моменти не иска да стои сама и да си играе, ами трябва да я нося, гушкам и играя с нея…в мига в който я оставя потичат крокодилски сълзи.

# 229
  • Велико Търново
Милото, същата работа е и при нас. Не стане ли по нейната и се тръшка, ляга по гръб или се отпуска и не иска да тръгва. А като види баща си и се почва един рев и протягане с ръце да я вземе. Наскоро разбрахме че го прави не само защото ѝ е липсвал през деня, ами така оглежда навсякъде какво има 😄. А скара ли ѝ се и после ако я вземе тя е много сериозна, и се опитва да не се усмихва, ама ъгълчетата на устата ѝ леко трепват 😄.

Иначе има един ъгъл на плота, там държах наши работи ( вече е нейн, пълен с играчки). Ходи там взема и си играе, някой път оставя там нещо, но проблема е че започна да се набира на него и да се качва, а отдолу е плочки и просто не знам кога ще падне назад и ще си разбие главата.

Вчера чистих с прахосмукачка, тъкмо едвам, едвам събрах играчките и тя веднага ги разхвърля, и я сложих в столчето за хранене 😃.

За Виденов и аз виждам разликата, нашия гардероб е от Петров, детския от Виденов, определено е много по- паянтов и колкото и да го държах отворен след като го почистих, продължава да мирише на дърво.

Честита да е Любов, здрава и много щастлива!! ❤️ Много здраве и на таткото!

М. Ангелова, на нас ни омръзва 7 дена на Турция, браво за дългата почивка, да ѝ се насладите на макс.

Вики може само да слиза, хич не бързам да се научи да се катери, че спокойствието ми определено ще свърши 🤣.

Вики се научи от раз да пие вода от сламка, и много се радва когато успее 😄.

Тази нощ будувахме от 3 до 5 сутринта, стана в 7 и се удари цели 3 пъти на различни места. Сега я сложих да спи, ама още се върти ...

# 230
Явно само аз съм доволна от Виденов. Имам скрин и гардероб купувани преди 8г и половина. Скрина не е мръднал, децата са се катерили по него, че и на мен ми се наложи. Гардероба след като се намесихме в новия апартамент не ни трябваше и го занесохме при свекърва ми, после го взе девера ми, после и той го разглоби, защото си взе по голям и го върна пак при нея. Разглобен седя известно време и сега е в един приятел от преди няколко години. Само дето каза, чи и на него скоро ще му е излишен. Но още си е здрав. Може би съвсем са си развалили качеството. Апартамента, който купихме тогава си беше обзаведен. Мебелите са по поръчка и се вижда, че качеството е доста по добро от Виденов.

Вчера ММ имаше РД. И както се подготвях ме тръшна някакъв вирус с разстройство и повръщане. Аз този вирус много трудно го хващам. Изкарах си го, купона се отложи. Днес вече съм добре сякаш вчера нищо ми е нямало. Добре, че беше баткото, че той гледа цял следобяд малката, която пък беше и крива.

# 231
Орехче, значи не е от зодията, от ЕГНто им е 😆 Аз понеже я сравнявам с голямото дете, много е различна като темперамент, хем и другата е огнена зодия - стрелец. Голямата от бебе е като вечния огън, постоянно в движение, нежна, топла и любвеобилна, плачеше жално като коте, малката е като инферно -  както се усмихва така избухва, крещи, ръмжи, зъби се, после се смее с глас, мята се през глава, не реве като се удари, а бие "виновниците" - пода, мебелите, след МАМА втората дума беше АЙДЕ 🤦‍♀️😆 Неа Перамос и на мен ми е любим, плажовете наистина са разкошни 😊 Ние не посмяхме да отидем в Гърция тази година заради горещините и моя страх ако имаме нужда от лекар дали няма да ни е по-трудно там. Бяхме в Свети Влас, от българското черноморие сякаш го предпочитам за "почивка" с деца. Редактирам се, за да честитя рожденника на bolibon, да е здрав и успешен и да е мъж и баща за пример и обич ❤️

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 10:39 от Ven4e444

# 232
Зравейте,малкия беше болен преди месец,бяхме и в болница ,казаха ни да вземем кръв след месец ,защото белите телца бяха снижени и имаше лека анемия. Миналата седмица му взеха кръв и днес звънях за изследванията, докторката ми отговари ,че нищо страшно няма леко е завишено и ако искаме може да направим контрола след 6 месеца и ,че анемия в момента не вижда било ок,при което аз й задавам въпроса,, кое е завишено" и тя отново отговаря ,,малко е давишено,но няма страшно" и сега се чудя за кое става на въпрос кое е завишено,живеем в чехия и  явно не сме се разбрали с лекарката въпреки,че мисля,че правилно зададох въпроса,но все пак някой има ли представа за кое може да става на въпрос ,защото сега ще го мисля,а сме на контрола след 15 дни и ще я питам ,но до тогава ...

# 233
Венче, Яна е същата, както се смее, така ще набие играчката или пода и тя крещи, ръмжи, зъби се... Много е странно.
Иначе за Виденов, имам един гардероб от там, другите мебели са ми по поръчка и от юск и ирим. Сега ни дойде гардероба за детската от хоп мебели, само там намерих такъв размер, какъвто ми трябва, но още не е сглобен, предполагам че качеството ще е като Виденов, ще го видим и него. От юск, най здрави ми изглеждат мебелите, самото пдч е по дебело и са си по тежки, масивни мебели.
Предложих виденов за етажерката, защото в нея, като че ли почти няма какво да се счупи. Вчера ми казаха за етажерката от лидъл, че се съсипвали тези кутии за играчки много бързо. Една майка ми го каза. Но тези кутии предполагам, че могат да се заменят с други кутии, като се съсипят.

Орехче, значи не е от зодията, от ЕГНто им е 😆 Аз понеже я сравнявам с голямото дете, много е различна като темперамент, хем и другата е огнена зодия - стрелец. Голямата от бебе е като вечния огън, постоянно в движение, нежна, топла и любвеобилна, плачеше жално като коте, малката е като инферно -  както се усмихва така избухва, крещи, ръмжи, зъби се, после се смее с глас, мята се през глава, не реве като се удари, а бие "виновниците" - пода, мебелите, след МАМА втората дума беше АЙДЕ 🤦‍♀️😆 Неа Перамос и на мен ми е любим, плажовете наистина са разкошни 😊 Ние не посмяхме да отидем в Гърция тази година заради горещините и моя страх ако имаме нужда от лекар дали няма да ни е по-трудно там. Бяхме в Свети Влас, от българското черноморие сякаш го предпочитам за "почивка" с деца. Редактирам се, за да честитя рожденника на bolibon, да е здрав и успешен и да е мъж и баща за пример и обич ❤️

# 234
  • Бургас / Славейков
За променливото настроение на децата,го забелязах доста отдавна.Митко докато се усмихва и почва да плаче,после обратното.С баща му се шегуваме ,че ще работи в театъра.Каката е Рак ,но Митко лъв Еми много е инат и опак отсега.Тръшка се ,вика ,мрънка ужас.и той много се катери и все на стълби и през тунели иска да минава.За Виденов имаме един диван и гардероб Еми не е кой знае какво качеството.ама и парите им толкова .Нямахме 3,4хиляди за диван и купихме по евтин.Ние още сме в Царево и ходихме на плажа.Митко много се радва и не лапа много камъни и пясък.Засега.

# 235
Сега се прибрахме от консултацията за годинката, 9200, 80 см. е, тя почерпи с бонбони, те я почерпиха с ваксина. Хич не е качила, от 8ми месец насам общо 300 грама, но я одобряват, не изглеждала слаботелесна 😆 Каза ми да спирам витамин Д до ноември, аз не че много редовно го давах. Ради, не знам какво да ти кажа, не разбирам, но щом са ти казали, че е наред, довери се 🤗 И Любовче беше болна миналия месец, имаше висока температура и на кръвните показа завишени левкоцити, казаха, че е нормално след като е била болна. Аз съм изтървала за етажерката, нямам мебели от Виденов и не мога да кажа за тях. Доволна съм от икейските мебели за деца - етажерки, кутии, масички, столчета, стълбички, че даже леглото и гардеробът в детската са ни от тях и са ок. Сега се сетих, че мястото в скрина на Любовче е изчерпано и ако знаете къде мога да даря малките дрешки, ще съм много благодарна. Дадохме всички до 3м. на едно момиче, на познат позната, но сега не ми е удобно да продължавам да си изпращам нещата, тя не е и нуждаеща се.

# 236
Сега се прибрахме от консултацията за годинката, 9200, 80 см. е, тя почерпи с бонбони, те я почерпиха с ваксина. Хич не е качила, от 8ми месец насам общо 300 грама, но я одобряват, не изглеждала слаботелесна 😆 Каза ми да спирам витамин Д до ноември, аз не че много редовно го давах. Ради, не знам какво да ти кажа, не разбирам, но щом са ти казали, че е наред, довери се 🤗 И Любовче беше болна миналия месец, имаше висока температура и на кръвните показа завишени левкоцити, казаха, че е нормално след като е била болна. Аз съм изтървала за етажерката, нямам мебели от Виденов и не мога да кажа за тях. Доволна съм от икейските мебели за деца - етажерки, кутии, масички, столчета, стълбички, че даже леглото и гардеробът в детската са ни от тях и са ок. Сега се сетих, че мястото в скрина на Любовче е изчерпано и ако знаете къде мога да даря малките дрешки, ще съм много благодарна. Дадохме всички до 3м. на едно момиче, на познат позната, но сега не ми е удобно да продължавам да си изпращам нещата, тя не е и нуждаеща се.
M_lady от нашата темичка тук има група за подаряване на дрешки. Аз скоро качвах там неща. Принципно подарявам в групата на “Подари на майка на дете с увреждане” но последно с админа си писахме,че няма такава търсаемост за бебешки неща. Аз всички,гимнастики,бънджито,стерилизатор,проходилка и още куп неща дадох в една голяма група за семейства с репродуктивни проблеми. Админите там напарвиха компромис да си кача нещата и да ги подаря иначе неодобряват такива жестове колкото и да са добри.Целта на групата била друга,но напарвиха компромис с мен! В групата на M_lady могат да се дават дрешки и всякакви неща.Има доста бебешоци и вече мисля да давам там☺

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 17:50 от Милото

# 237
Мило, благодаря много 🤗 M_Lady, моля когато е удобно за повече информация как да се включа, може и на лични 😊

# 238
Мило, благодаря много 🤗 M_Lady, моля когато е удобно за повече информация как да се включа, може и на лични 😊
Тя не влиза тук вече в темичката,но ето ти скрийн на групичката. Ако искаш я намери и прати заявка в групата,после можеш да пишеш на M_lady/Мартина Войкова/,тя е админ и или директно да си качиш нещата,които подаряваш.

# 239
Пуснах заявка, много ти благодаря 🤗
Тя не влиза тук вече в темичката,но ето ти скрийн на групичката. Ако искаш я намери и прати заявка в групата,после можеш да пишеш на M_lady/Мартина Войкова/,тя е админ и или директно да си качиш нещата,които подаряваш.

Общи условия

Активация на акаунт