Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀(Тема 13)

• 20 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Счупих живачен термометър,почистих добре ,събрах всичко,но все още.ме гложди дали няма да стане нещо с малкия ,казах на чистачката тя каза ,че нищо нямало да стане и измете и избърса пода,аз след нея още 3 пъти избърсах. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво още мога да направя като се има предвид,че сме в болница

# 406
Ние вчера се прибрахме. Спокойно изкарахме 7 часа път, въпреки че Ава спа само 40 минутки.
Нейният режим последните дни е:
Събуждане 9
Веднага закуска
Обяд 13
Сън 14:30-17:00
СЗ 17
Вечеря 20-20:30
Няма млечни хранения. Яде кисело мляко всяка вечер и поне още на едно хранене яде сирене/кашкавал. Така и не пропи АМ, а и от консултант по кърмене знам, че след годинката няма нужда при кърмените бебета. Очаквам сега като сме си вкъщи да се промени режимът и да дръпне събуждането и обедния съм малко по-напред, ще видим. Тази сутрин пак се събуди към 9.
И тя може да яде постоянно, не си представям вариант аз да ям, а тя да не поиска. Без значение дали току що се е нахранила. И не я бърка аз ли я храня, сама ли яде. 20 дена за обяд омиташе по едно пюре, не ѝ повлия нито на дъвкането, нито ѝ беше безвкусно. После хрупаше плодове и салати. На 10, 11 месеца и годинка беше 13 кг, сега не съм я мерила.
От вчера се изправя, хваща ме за ръцете, аз тръгвам назад и тя ходи, за една ръчичка също крачи уверено. Уокъра не го бута, много ѝ е нисък и не може да седи добре изправена с него.
Сега е в период на копиране, много е сладка 😃 повтаря след мен мама, тата, баба, деде, бау, как прави кончето, на котките им вика "кхх", те нали като се наежат издават такива звуци 😃 като я мажа с крем и тя маже мен или себе си, като тупам леглото и тя започва 😃 изобщо, толкова интересни стават 😍
Днес от сутринта е кисела, оказа се, че е избил втори кътник горе, аз докато разбера каква е драмата 😃 горе са вече 6, два кътника, а долу първите два си седят самотни 😃

# 407
Лизи, знам, че от моята камбанария е лесно да говоря, но за доброто на всички ви не ги храни на телефон.

Не помня дали съм ви казвала, но племенничката се храни на телефон.Ще стане на 6 г и започна да заеква от началото на годината, а като цяло дори не се е научила още да говори правилно. И не само докато се храни  на телефон, а на практика когато си поиска е с него.
 ТВ-то също е нон стоп на детски канали.
 Сега започна да ходи на логопед за заекването и като зависима я третират Sad. Мъчат се постепенно да  и спрат детските от телефона и са забранили да се храни на телефон.... , но родителите и за да им е по-лесно и позволяват...

# 408
Любовчето пие мляко само преди сън, останалите 4 хранения са заместени. Също няма интерес към храненето, предимно й се играе. Яде между 1/3 и 1/2 от порцията, опитва от всичко, но количествата са малки, яде бавно, плюе, хвърля, абе много ме дразни. Тежи 9200 на 80 см. Не я забавлявам докато яде, няма телефон, телевизор, няма играчки. Мъжът ми казва, че ако той трябва да я храни, ще ходи вечно гладна. Аз я храня докато ми издържат нервите, в някакъв момент я свалям от стола и я пускам.

# 409
Ради, термометрите вече не са живачни, с нещо друго се правят. Така, че не се притеснявай, едва ли този термометър е на 20, 30 години за да е с живак.

Joy, чета постоянно за вредите от екраните, но до момента не съм намерила начин, в който да изядат една хапка или една глътка без екран, за това много се надявам на терапевтката да ми помогне, от видеата разбирам, че се занимава и с такъв тип неща. Говоря често с една майка в Америка, която води децата на такъв терапевт, та тяхната терапевтка, казва че трябва постепенно да се намаля екраните от раз не става, опитвам се да прилагам методите ѝ, но не ми се получава. Предполагам, че всяко дете си е индивидуално и това, че нещо дава резултат при едно дете, не значи, че ще даде резултат при друго. Надявам се терапевтката да има методи за отказване, да ми предложи игри или други занимавки, които аз не знам и постепенно да изчезне екрана от храненето. Абе направо го вярвам това, не се надявам, дано не остана разочарована. За момента аз просто не намирам друг вариант. Трябва да избера или да не ядат и двамата въобще, те са способни не преувеличавам въобще или да се хранят на телефон. Въпреки това почти на всяко хранене първо пробвам без телефон, но освен да ревнат и да се опитват да скъсат коланите на стола, за да се изправят и бягат, друго не постигам. Тази жена, при която съм записала час, освен терапевт по хранене е и логопед. Днес успях да нахраня Сами със 100 гр кис мляко с бисквити, което си е постижение, общо взето приличах на някой аниматор ( тон, говорене, всичко), пак беше включен и телефона... след това хранене се чувствам мега изпита. Като погледна отстрани нищо не съм правила, а имам чувството че съм копала градината до преди малко. Точно така се чувствах и първите 4 месеци след захранването, заради постоянното правене на клоун, тогава още не гледаха на телефон, но и не ядяха.
Joy, aко си чула какви съвети е давала логопедката, може да ми е полезно.
А и все изпитвам страх заради това не хранене, да не вземе пак да получат Анемия, да спрат развитие, да започнат да губят сили. Това са все думи на педиатърката, тя успя да ми вкара този страх Rage и преди ме беше страх, но след тези ѝ думи още повече.

Орехче и аз гледах по клиповете за злояди, че това с играчките им отнема вниманието от храната. То и с телефона е същото пак като вид играчка, но по вредно, при нас с играчките въобще не се получава, отначало на захранването мъчих с играчки, куклен театър, клоунство, хранене на всякъде, общо взето нямаше никакъв ефект. Нали все гледаме да са нахранени, някой път се оказват и грешка някой неща които сме правили. Вчера на плажа мойта приятелка се мъчи да ги храни, докато детето ѝ се прави на клоун пред тях и яде картофки, никаква файда, накрая ми каза, че е гледала две деца, ама ако са били като мойте е щяла да мине на ксанакс Joy

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 13:26 от Lizi:) :)

# 410
Лези разпръсна се сиво вещество на топченца месля,че беше живак

# 411
https://www.actualno.com/curious/koja-technost-se-izpolzva-v-ter … news_1742739.html
Потърси инфо в гугъл, може да се успокоиш, това е първото което ми излезе. Спомени го на визитацията на лекаря.

Лези разпръсна се сиво вещество на топченца месля,че беше живак

# 412
Щом е било на топчета по всяка вероятност е живак. Новите като се счупят течността не става на топчета, а се разпляьоква и се чисти отвратително. Остава едно сиво след нея и голямо търкане пада, а я чистя от теракот. Имам счупени 5-6 такива. Чупила съм и живачен, той става на топчета, които се събират и по земята не остава видима мръсотия. Щом си събрала всичко, изметено и измито е не мисля, че има проблем. Можете да проверите, но предполагам, че вече сте го направили.

# 413
Момичета , аз имам въпрос относно майчинството.Вярно ли е , че тези, на които първата година ни изтича началото на август ще получим пари чак след 15ти септември.От работата ми казаха , че документите се осчетоводявали чак след 15то число на следващия месец след датата на термина.

# 414
Аз парите за август си ги получих още същият месец. От 1.08 до 08.08(когато беше терминът ми) получих сумата на рожденият ми ден на 17.08. Останалите дни за август ми ги изплатиха на 21.08. Декларацията ми я входира счетоводителката за втората година още на 31юли☺Така че този месец аз няма да взема нищо.

# 415
Момичета , аз имам въпрос относно майчинството.Вярно ли е , че тези, на които първата година ни изтича началото на август ще получим пари чак след 15ти септември.От работата ми казаха , че документите се осчетоводявали чак след 15то число на следващия месец след датата на термина.

Зависи от фирмата. Майчинския за първата година ми изтече на 20.08. Получих си парите на 22.08. Документи за втората година подадох на 17.08, на 22.08 като проверих в сайта на НОИ вече бяха входирани. Даже на 31.08 получих и първата сума за втората година майчински. Така, че аз септември пари не чакам. Но нашите от работа ходят всеки ден или през ден до НОИ, когато имат да носят документи, не чакат последните срокове.

# 416

Зависи от фирмата. Майчинския за първата година ми изтече на 20.08. Получих си парите на 22.08. Документи за втората година подадох на 17.08, на 22.08 като проверих в сайта на НОИ вече бяха входирани. Даже на 31.08 получих и първата сума за втората година майчински. Така, че аз септември пари не чакам. Но нашите от работа ходят всеки ден или през ден до НОИ, когато имат да носят документи, не чакат последните срокове.
Да,при теб излиза, че първото плащане за втората година ти е доста след обичайната дата за изплащане(втори) и дните са малко ,съответно така си приключват месеца и после на чисто за целия септември ще ти платят преЗ октомври.
При мен обаче е по - различно, на мен трябва да ми платят за почти цял месец от 7ми август до края на август и ако получа пари след 15ти септември си е бая време.Иначе изравнителната от 1.08 до 7.08 ми я платиха отдавна.

# 417
Интересното е, че като звънях да питам кога трябва да отида да си пусна документите за втората година счетоводителката ми каза, че е добре да отида преди да е изтекла първата година. Имали срок от 3 дни да входират документите в НОИ и ако аз отида на 23.08 те няма как да спазят срока. Предполагам, че е имала предвид за да нямам забавения в плащанията. Когато отидох коментара и беше: Супер, тъкмо ще има време спокойно да им събера подписите и да ги занеса най-късно в понеделник (21.08). Не знам, ама доста бързо се получиха нещата за мое учудване, защото предните два пъти имах проблем с документите и забавяне от 2м с изплащането.

Аз на твое място ще звънна във фирмата да питам какво става (с моя горчив опит отпреди). Имаш ли пик за НОИ за да си провериш дали са подадени документите. Няма как документите да се осчетоводяват чак след 15 число на следващия месец след датата на термина, мойте са подадени след 15 число на месеца, в който ми е термина и ми ги осчетоводиха за няколко дни, не са чакали 15 число на следващия месец.

# 418
Орехче, моят термин беше 12.08. Също ми изплатиха целия месец август още преди да е свършил. На 15.08 до 12то число и на 29.08 до края на месеца. Бих се обадила на счетоводството, изглежда нещо са объркали.

# 419
Лизи, аз педиатърката ти я коментирах преди време и не искам да се повтарям.

А за упражненията при племенницата няма как да ти помогнат в твоя случай. Дадох я за пример като последствия. Тя е на 6г.
Дано консултацията при вас помогне 🤞🤞🤞🤞

Общи условия

Активация на акаунт