Съпруги на военнослужещи - 32

• 39 372
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Привет на Петровден!
Да ни е жив и здрав именика! Да го покровителства Св. Петър. Да е здрав като камък! Да е щастлив, да обича и да е обичан, да го съпровождат успехи и късмет! Благословен да си, сине! Heart Ако има и други именици - здрави да са!
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, вече включих мисълта на Ахмед Юмит в една от моите лекции. След като усвоиш това, да казваш НЕ, следващото е да се научиш да се заявявааш. Не чакайте другите да се досещат от какво имате нужда. И не на последно място, научете се да слагате граници. Опитайте. Не е толкова трудно!
На 24.юни закрихме лекционния цикъл с моите студенти. Получи се трогателен и вълнуващ финал. И след това на обяд е ресторантче. На есен с песен - отново. Нова група, която ще слуша лекции, а досегашната група вече ще бъде  група за подкрепа.
При мен все още е динамично. На 1.юли си заминава германчето, а пристига зетко. Моя Ромео замина на село. След няколко дни пак ще сме изпращачи на летището. "Отпуска" се очертава чак в началото на август.
Желая ви едно красиво синьо лято!
На теб ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ, ще стисна палчета и ще ти пожелая да ти се сбъдне желанието! Hug

# 646
Привет,
Честит Петровден и от мен! Живи и здрави да са всички празнуващи!
Фло, да ти е здрав именика и все така да ти е гордост!
Ние днес сме на тема разчистване, домакинска работа и стоене на хладничко вкъщи!
То не може все на някъде, трябва и вкъщи да се завъртим 😆
Приятен уикенд!

# 647
Добро утро!
"Време си желая
Днес няма да бързам за никъде,
искам бавно да живея,
уморена от стрелките на времето,
забравих, че старея...
Днес няма да препускам в Нищото
и в щастието няма да гадая,
ще греба с шепи Всичкото...
само време си желая."
©Irina Gabrovska

Това, дано за всички има повече време!
Надявам се, че сте добре и си почивате някъде по морето или в планината.
Мис Ю, наистина си трябва време и за вкъщи, не може само навън.
Фло, радвам се, че мисълта ти е послужила.
Хубав ден, аз днес ще готвя и малко разкрасителни процедури. Трудно ще ми е утре, но се надявам всичко да се нареди по най-добрия начин.
Хубав ден!

# 648
Дафиново листенце, стискаме палци за утре, вярвам, че всичко ще мине ок! 🌷🍀

# 649
  • София
МИС Ю, а се кротнете малко. То не може все в галоп по улиците. Не ме слушай. Ако имаш сили - препускайте.
ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ,  гледай да не се впрягаш в понеделник. Не им обръщай внимание на неприятностите - ще минат и заминат. А да се ядосваш, значи да наказваш себе си заради дивотиите на другите. Тегли им по една нашенска!
У нас днес е весело. За закуска направих бухти топчета, пералня, простиране, миялна и разтоварване - това не го смятам за работа. Германчето отиде на черква и да си вземе довиждане със софийските улици. Обяснихме й какво значи довиждане и какво е сбогуване. Каза, че толкова много й харесва в София, че пак иска да се върне. Внучките опаковаха подаръка, ще й го връчим довечера. Поканила ни е на вечеря в ресторант. Направихме й златна плочка, с очертанията на България и там, където е София, има едно сърчице. Ще си вземе кори и една буца сирене, за да направи баница на семейството си. Ще й сложа и няколко луканки. Взе си рецептите за палачинки ( нашите били по-хубави от техните), за таратор, за пържени филийки. След малко ще направя показно как се прави баница по Чакърдъковски. Много й харесва. Сега си събира багажа. Много мило ми стана, когато каза: Аз имах голям късмет, че живях у вас. Моите приятели Хелена и Хендрик нямаха моя късмет. И каза, че не обещава да не плаче, когато се разделяме. И аз не обещах...

# 650
  • София
На патерици честито на имениците!!! Фло на твоят син специални честитки!
Даэфиново листенце, утре е хубав ден, първа дата в понеделник, добре ще е! Стискам ти палци.
Аз имам още почти три седмици работа още до отпуската. Вече много ми се увидя.
Тази седмица почивах два дни, но по пътищата ги изкарах, защото баба навърши 90 и трябваше да отида при нея, заведох и Малечка и по път наобратно я оставих малко на бабин дом.
Днес сме младоженци, синът е в Испания на екскурзия, каката учи за изпити и няма време за нас.
Оправях си саксиите, прах, малко разкрасяване, наслаждаваме се на спокойствието с половинката. Търся си бюфет за остъклената тераса. Такива работи ме занимават днес.
Фло, сигурна съм, че вашето германче ще предаде на внуците си даже плочката България ❤️

# 651
Фло, много оригинален подарък, поздравления за идеята! Разкажи как е минала вечерята и как е приела подаръка. семейството на сестра ми нали живеят в Германия от 7 години вече и племенницата беше в Англия за две седмици на подобен обмен, но бяха в нещо като общежитие.
Ние изкарахме седмица на морето, починах си, детето се наигра в басейните и от утре пак по задачите - ние на работа, той на занималня. Надявам се скоро да имам с нещо да ви се похваля. Поздрави и успешна седмица!

# 652
  • Пловдив
Да е честит именика на Фло. С пожелание да е здрав и щастлив. Малко на патерица, но пък е от сърце.
Фло, страхотен подарък сте направили на германчето. Ще ви помни цял живот. Това дете наистина имаше късмет да попадне точно при вас. Дано девойките продължат да поддържат връзка, това са много ценни приятелства.
На мен нещо не ми е много добре днес, май попрекалих с климатика и течението и съм настинала. Та от вчера ми е едно такова ... шашаво. BlushBlush Вчера и ММ се прибра като пребит от наряд, не беше мигнал, но такъв му бил късметът. Поспа малко и днес пак е на работа, отложиха му почивката, че при тях има новости и ще се четат заповеди. Изобщо графиците в последно време се правят, за да бъдат нарушавани. Blush

И за капак мисля как да се отърва от едно легло Приста с матрак и ракла от общежитието. Трябва до 15 юли да освободим стаята. Има и един малък хладилник, който в краен случай ще си докарам в Пловдив, ако няма желаещи да го купят. Девойката разчита на мен да свърша тази работа. А от разстояние ми е трудно. Да не говорим, че и тя трябва да се дотъркаля до София, за да отвори, то не върви аз да отида и да изнасям разни работи от общежитието без нея, че ще вземат да ме арестуват. Joy
Приятна седмица на всички, при нас се очертава да е гореща по всички фронтове.

# 653
  • София
Вчера вечер изкарахме много хубаво. Бяхме на пицария Франко'с. Много са им добри пиците. Децата предпочетоха това. Снимахме се, спомнихме си как Маги дойде у нас, спомнихме си разни весели случки. Много се смяхме. Подарихме й подаръчето. Зарадва се. След като се прибрахме тя подари на всички ни по нещо за спомен. Минахме без сълзи. Grinning
Сутринта опекох една баница, по нейна заявка. Сложихме половината в багажа. за повече нямаше място.
Снимки преди заминаването, полях й водичка на тръгване, е имаше и малко сълзички.Удържахме се. Мислех, че ще е по-обилно.
На летището отново снимки. Другото момиче вече беше там, с гаджето и приемната майка. Дойде и на Маги приятелката й от класа. Вече са излетяли.
ПП. да допиша. Сега малко почивка и пак поемам към летището. Ще посрешаме зетко. Нали знаете приказката - Зет като мед.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 12:59 от Flo 51

# 654
  • София
Здравейте,
Минавам да ви почерпя виртуално!!! Детето приключи втори курс и до тук е пълна отличничка!!! Тази сесия и аз се изморих с нея!!! Това стискането на палци било по-трудно от явяването на изпити!!!

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 14:56 от magi_sveta

# 655
  • София
Поздравления за колегата! Много й се радвам! Браво, миличка! Пример за по-малките след нея. Hug
А вие яко сте се измъчили да стискате палци. Съчувствам ви! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 656
Поздравления за успехите на студентката, magi_sveta. Сега се полага заслужена почивка на всички. И нашата студентка е в края на сесията, после ще почиваме активно.
Ние с колегите пътувахме до Дубровник, Котор и Будва. Чудесно си изкарахме. Сега имам работа по документацията и чакам отпуската с нетърпение.

# 657
Привеет,
Маги, браво на твоето момиче, все така да е и до финала! 🌸
Лунно цвете, радвам се, че се включи, отдавна не беше наминавала! Страхотна екскурзия сте имали.
Фло, как сте, без детенцето, но със зетко, сигурно пак си дежурна на КПП постоянно?!
Дунди, тая дандания предните дни се отрази на всички в службата им на мъжОвете ни май 😆 Климатиците не само на теб се отразиха ..минаваме през нещо и ние...
Днес и утре съм в болничен извънредно, дребчето от снощи е с температура... Надявам се да мине леко и бързо цялото това нещо, че така ги мъчи таз температура, много оклюмват... В момента даже спи отново,че стана рано сутринта
Миналата година отново беше така, по същото време, седмица преди рождения си ден, но поне да минава преди него и да си го отпразнуваме ☺️
Оставям ви, ще се включа пак тези дни.
П.С. Радинка, за теб съм се сетила тези дни... Как си, на новата работа ли си, как върви, не си споделяла скоро .. как е зетко ми, слуша ли?

# 658
  • София
Мис Ю, има нещо лятно - у дома го минахме с два дни температура без друго, в средата на юни. Около нея всички по два - три дни без температура, но с много гърлобол, при мен даже и ушите боляха. Бързо да минава и да сте пушка за РД.

# 659
  • София
Аман от тия вируси. У нас само голямата внучка изкара нещо за два - три дни, без Т, без зачервено гърло, но с много силен гърлобол и хрема. Мина й за ден, след като отидохме при ЛЛ - Тя е супер док! Даде й Silvertuss - спрей за гърло. Предимно за деца. И някакви бонбони за смучене. Още на другия ден спряха болките в гърлото.
На болничките  да им мнинава бързо, а здравите да не се срещат с проклетите вируси.
Два дни ухажвах зетко. Кафенце, палачинки, лозови сармички, зеленчукова супа топчета, мусака, диня, пъпеш. Все неща. които обича. Първата вечер ходиха в Хепи.  Аз им отказах, за да са си само семейството.
Още не мога да свикна, че не трябва да тичам до магазина, да бързам да готвя, да возя деца насам натам. Забравила съм колко е хубаво сутрин да не те буди аларма, да си пиеш кафето на спокойствие, без да те подпират стрелките на часовника. Сега ми остана само тръстиката, но и там работата понамаля.
ЛУННО ЦВЕТЕ, добре си си дошла. Flowers Hibiscus
Време е за сън. Лека нощ и спокойни сънища! Hug

Общи условия

Активация на акаунт